Wikimedia Foundation elections/Board elections/2007/Candidates/nl

Boardverkiezingen 2007
Organisatie

De aanmeldperiode voor kandidaten voor de Verkiezingen voor de Board of Trustees van de Wikimedia Foundation 2007 is gesloten.

Verkort overzicht van kandidaten

Kandidaten kunnen zich na zaterdag 23 juni 2007 23:59 (UTC) niet meer aanmelden.Presentatie kandidaten

De acceptatie van kandidaten voor de Verkiezingen voor de Board of Trustees van de Wikimedia Foundation 2007 is gesloten

Bewerken Board elections/2007/CandidatesGebruiker Ausir
Echte naam Paweł Dembowski
Locatie Głogów, Polen
Leeftijd 24
Gebruikerpagina('s) User:Ausir, w:pl:user:Ausir, w:en:user:Ausir, commons:user:Ausir
Wikimedia-deelnemer sinds februari 2004
Projecten waaraan ik deelneem Ik ben vooral actief op de Poolse Wikipedia, Engelstalige Wikipedia en Commons, maar ik heb ook bewerkingen gedaan op andere Poolse en Engelstalige projecten en ook enkele andere talen.
Talen waarin ik deelneem Ik spreek vloeiend Pools en Engels en ken de basis van Russisch en Duits.
Link naar gebruikersbijdragen pl.wikipedia, en.wikipedia, meta, commons
Mijn kandidaatstelling Ik heb bijdragen geleverd aan Wikipedia en andere Wikimedia-projecten sinds februari 2004 en heb meer dan 20.000 bewerkingen gedaan op (vooral) de Poolse en Engelstalige Wikipedia en Wikimedia Commons. Ik ben een administrator op alledrie, een Checkuser op de Poolse Wikipedia, een bureaucraat op Commons en een Wikimedia Steward. Ik was een van de stichtende leden van de Wikimedia Polen Associatie. Eerlijk gezegd ben ik de laatste maanden minder actief geweest op de Wikimedia-projecten, maar ik kijk er naar uit om mijn activiteiten te hervatten.

Ik studeer momenteel marketing en bedrijfsbeheer op de Wrocław Economische Universiteit en ik werk als een freelance Engels-Poolse vertaler (ik heb gewerkt voor Microsoft en Adobe).

Ik wil dat Wikipedia nog steeds open en vrij blijft, wat betekent dat ik een voorstander ben om het gebruik van niet-vrije inhoud (zoals fair use afbeeldingen) tot een minimum te beperken. Ik ben ook in het algemeen een voorstander van Wikipedia's zusterprojecten, maar aan de andere kant denk ik dat sommigen ervan van begin af aan een slecht idee waren, dus ik denk niet dat ze allemaal dezelfde aandacht verdienen. Ik geloof ook sterk in meertaligheid en in het ondersteunen van de lokale gemeenschappen en het betrekken van meer mensen van buiten de V.S. en West-Europa in Wikimedia-zaken.

Voor vragen, post hier Board elections/2007/Candidates/Ausir/questions


Gebruiker Danny
Echte naam Danny Wool
 
Tijdens Wikimania 2006
Locatie St. Petersburg, Florida
Leeftijd 43
Gebruikerpagina('s) Engelstalige Wikipedia.
Wikimedia-deelnemer sinds eind 2001/geregistreerd begin 2002
Projecten waaraan ik deelneem Actief op de Engelstalige Wikipedia en Wikisource, en ik heb bijgedragen op vele andere projecten (inclusief het starten van Wikijunior) en in diverse andere talen.
Talen waarin ik deelneem Vloeiend Engels en Hebreeuws. Het soort Frans dat men leert op de middelbare school in Ontario in de jaren '70.
Link naar gebruikersbijdragen Engelstalige Wikipedia, Engelstalige Wikisource, Commons, Hebreeuwse Wikipedia, Hebreeuwse Wikisource.
Mijn kandidaatstelling Quis custodiet ipsos custodes?

In november 2006 kwamen het bestuur, de kantoormedewerkers en de vertegenwoordigers van de chapters gedurende drie dagen in Frankfurt bijeen om plannen te maken voor de toekomst van de Foundation.

Het is nu zeven maanden later, en wat is er bereikt? Het klopt dat de staf gegroeid is, maar dat maakt de vragen des te nijpender: Waar is de strategie met betrekking tot fondsenwerving? Waar is het toekomstplan voor de technische aspecten? Wat is het plan voor de duurzaamheid? Internationale uitbreiding en samenwerkingsverbanden mogen dan wel spannender zijn, maar de taak van het bestuur is om zich te richten op de kernpunten, de basismiddelen te beschermen, en te waarborgen dat het project sprankelend en relevant blijft. Ik hoop mij daarop te kunnen richten.

Als een geregistreerde gebruiker van Wikipedia sinds begin 2002, heb ik vorm helpen geven aan enkele van de basisrichtlijnen. Ik heb geld geworven voor de Foundation, en deuren geopend zodat er meer geld naar ons kwam. Ook heb ik bijna twintig maanden gewerkt op het kantoor van de Foundation, en ik ken de interne werking zeer goed.

In mijn privéleven heb ik gewerkt in verschillende communicatiemedia in zowel commerciële als non-profit sectoren, en ik heb zelfs beroepsmatig gedrukte encyclopedieën bewerkt. Ik ben er trots op te melden dat ik nog steeds een actieve gebruiker ben op verschillende projecten.

Voor vragen, post hier Board elections/2007/Candidates/Danny/questions


Gebruiker DragonFire1024
Echte naam Jason Safoutin
 
Een foto van mezelf terwijl ik de gebeurtenissen rond orkaan Katrina bekijk op televisie.
Locatie Buffalo, New York, Verenigde Staten
Leeftijd 26
Gebruikerpagina('s) Engelstalige Wikinews, Engelstalige Wikipedia, Commons.
Wikimedia-deelnemer sinds Wikinews: 9 januari 2006; Wikipedia: 21 januari 2006; Commons: 14 januari 2006
Projecten waaraan ik deelneem Wikinews, Wikipedia, Commons.
Talen waarin ik deelneem Engels
Link naar gebruikersbijdragen wikinews:en:special:contributions/DragonFire1024, w:en:special:contributions/DragonFire1024, commons:en:special:contributions/DragonFire1024.
Mijn kandidaatstelling Ik ben erg betrokken bij de Engelstalige Wikinews, ook als administrator. Ik heb bijna 450 artikels gepubliceerd op de Engelstalige Wikinews sinds ik me aansloot in januari 2006. Ik heb ook verscheidene interviews afgenomen exclusief voor Wikinews en ik ben een van de ontwikkelaars van Wikinews Video 2.0 en Wikinews Weer Service (BETA). Ik heb twee promotiefilmpjes voor Wikinews gemaakt en was de persoon die het eerste de Wikinews Weerservice organiseerde en opnieuw opstartte (nadat deze meer dan 2 1/2 jaar niet actief geweest was), en ik actualiseer en onderhoud deze service samen met een andere gebruiker. Ik hoop veel gebruikers op verschillende wiki's te betrekken in het uitzenden en opnemen van Wikinews Video en de Wikinews Weerservice.

Mijn grootste Wiki-wijde doel is te proberen gebruikers op verscheidene projecten samen te laten werken aan bepaalde zaken en ideeën, en te helpen met het ontwikkelen van nieuwe manieren om informatie te verzamelen en efficiënter die informatie af te leveren aan de wereld.

Ik ben van mening dat alle Wikimedia-projecten evenveel aandacht zouden moeten krijgen wanneer er beslissingen genomen worden over beleidsmaatregelen, financiën enzovoort, en dat die beleidsmaatregelen zoveel als mogelijk zouden moeten tegemoetkomen aan de noden en de doelstellingen van elk afzonderlijk project. Ik ben ook van mening dat de gebruikersgemeenschap van elk project meer betrokken moet worden in beslissingen van het bestuur die drastisch de werking van hun project(en) veranderen.

Voor vragen, post hier Board elections/2007/Candidates/DragonFire1024/questions


Gebruiker Eloquence
Echte naam Erik Möller
 
Tijdens Wikimania Boston 2006
Locatie Berlijn, Duitsland
Leeftijd 28
Gebruikerpagina('s) op Meta, op en.wp, op de.wp, op Commons, op en.wikinews
Wikimedia-deelnemer sinds December 2001
Projecten waaraan ik deelneem Wikipedia, Wikinews, Commons, Meta, Gesproken Wikisource
Talen waarin ik deelneem Engels, Duits (af en toe)
Link naar gebruikersbijdragen zie hierboven
Mijn kandidaatstelling Ik maak nu 9 maanden als een gekozen lid deel uit van het bestuur (zie mijn platform van 2006). Ik heb gedurende deze periode ook gefunctioneerd als Uitvoerend Secretaris van het Bestuur. Het bestuur waar ik deel van uit ben gaan maken heeft toegezien op enkele van de belangrijkste veranderingen in de geschiedenis van de Foundation. Als organisatie hebben we:
 • onze missie en visie helder gedefinieerd,
 • onze verbondenheid met vrije cultuur verstevigd door middel van een project-breed, helder en consistent licentiebeleid,
 • het bestuur uitgebreid met twee gemeenschapszetels, waarmee voor het eerst de gemeenschap een duidelijke meerderheid in het bestuur gegeven werd,
 • de grootste fondsenwerving in de geschiedenis van Wikimedia gerealiseerd,
 • een goed nazicht van alle financiën van de Wikimedia Foundation verzekerd, waaronder het uitbrengen van de eerste audit van de financiële toestand,
 • onze interne staf aanzienlijk uitgebreid, inclusief de nieuwe positie van vrijwillligerscoördinator om betere bruggen te bouwen naar onze wereldwijde gemeenschap.

Vooruitgang op andere gebieden is versneld (compatibiliteit van licenties, associaties met andere instellingen zoals de Encyclopedia of Life, het zoeken naar een vaste Uitvoerend Directeur, het plannen van de volgende fondsenwerving, enzovoort). Ik hoop mijn werk op deze en andere vlakken voort te kunnen zetten. :-) Zie "9 months of wiki madness" voor een meer persoonlijke blik op mijn tijd in het bestuur tot nu toe en mijn verwachtingen voor de toekomst. Dankuwel!

Voor vragen, post hier Board elections/2007/Candidates/Eloquence/questions
Gebruiker Frieda
Echte naam Frieda Brioschi
 
Frieda gedurende de meest recente jaarlijkse WMI-ontmoeting
Locatie Rome, Italië
Leeftijd 30
Gebruikerpagina('s) Frieda, w:it:Utente:Frieda
Wikimedia-deelnemer sinds 13 mei 2003
Projecten waaraan ik deelneem Ik ben vooral actief op it.wiki, it.wikt en it.source, maar ik heb ook bewerkingen gedaan op andere Italiaanse projecten, op en.wiki, MetaWiki en FoundationWiki.
Talen waarin ik deelneem it, en, ik kan een beetje es en pt lezen
Link naar gebruikersbijdragen w:it:Speciale:Contributi/Frieda, Special:Contributions/Frieda, s:it:Special:Contributions/Frieda, commons:Special:Contributions/Frieda
Mijn kandidaatstelling Ik ben sinds mei 2003 betrokken bij Wikipedia en andere WMF-projecten. Ik was de eerste moderator op it.wiki. In juni 2005 was ik een van de oprichters van Wikimedia Italia en de eerste voorzitter (wat ik nog steeds ben). Ik ben bureaucraat op it.wiki, it.news, it.source en it.wikt. Ik ben een (niet heel actief) lid van de Special Projects Committee, administrator van OTRS en perscontact voor it.wiki.

Ik heb enkele basic punten en ideeën:

 • de WM-projecten moeten vrij en open blijven
 • we moeten kennis delen
 • de WMF is een wereldwijde organisatie
 • onze gemeenschappen zijn precious en verschillend
 • als lid van een chapter zie ik dagelijks met welke problemen de WMF te maken heeft: bijvoorbeeld interne en externe communicatie, duidelijkheid over het doel van de chapters, de relaties met de gemeenschappen, donaties en donateurs follow-up...
 • mijn ervaring is dat het delen van vrije kennis betekent dat je iets te delen moet hebben, en dat ligt nog niet eens zo voor de hand: er is veel onbekende kennis in de wereld. Een eerste stap is deze kennis te erkennen en deze toegankelijk te maken.
 • ik ben ervan overtuigd dat de WMF moet investeren in de bevordering en verdere verbetering van haar eigen projecten naast Wikipedia, in het bijzonder in het creëren en groter laten worden van deze projecten in achtergestelde gebieden zoals Afrika.
 • de WMF heeft een enorm potentieel, wat slechts gedeeltelijk benut wordt. Totdat de WMF een goed gedefiniëerde structuur heeft, en an organization chart that includes the Board, the Communities and the Chapters, it will be difficult to handle.
 • Chapters zijn essentieel voor de Foundation en zij moeten correct gebruikt en strongly supported worden.
Voor vragen, post hier Board elections/2007/Candidates/Frieda/questions


Gebruiker Kate
Echte naam River Tarnell
 
ik
Locatie Oxford, Verenigd Koninkrijk
Leeftijd 23
Gebruikerpagina('s) User:Kate, w:en:User:Kate
Wikimedia-deelnemer sinds 6 juni 2004
Projecten waaraan ik deelneem en.wikipedia, meta
Talen waarin ik deelneem en
Link naar gebruikersbijdragen meta, en.wp
Mijn kandidaatstelling Als bestuurlid zal ik de Foundation terugbrengen naar haar kerndoel: het publiceren van een bewerkbare encyclopedie op internet. Ik zal het verplaatsen of beëindigen van niet-Wikipedia-projecten steunen. Ik zal elke poging van de Foundation om content in een andere vorm, zoals boeken, te publiceren, tegenwerken. Ik ben wel van mening dat het publiceren van onze content belangrijk is, zodat het beschikbaar is voor een breder publiek, inclusief mensen die geen toegang hebben tot internet. Ik wil actief zoeken naar samenwerking met andere organisaties die dit doel kunnen bereiken.

Ik zal onze bedrijfskosten tot een absoluut minimum beperken, en zoveel mogelijk van onze middelen gebruiken voor onze hosting bekommernissen. Ik zal aanvullende financieringsmogelijkheden onderzoeken naast donaties van gebruikers, zoals beurzen, sponsoring en advertenties.

Ik zal op verschillende manieren onze technische vaardigheden verbeteren, zoals het huren van meer technische medewerkers, en het garanderen dat we een helder beeld hebben van hoe we kunnen uitbreiden om aan de vraag voor onze content te kunnen voldoen.

Ik ben sinds 2004 een MediaWiki-ontwikkelaar en een Wikimedia systeembeheerder, en ik ben van mening dat dit mij een uniek inzicht geeft in hoe onze organisatie op technisch niveau werkt, en welke veranderingen nodig zijn om ons blijvend succes te garanderen.

Voor vragen, post hier Board elections/2007/Candidates/Kate/questions


Gebruiker Kim Bruning
Echte naam Kim Bruning
 
Locatie Wijk en Aalburg, Nederland
Leeftijd 29
Gebruikerpagina('s) Engelstalige Wikipedia (centraal), Nederlandstalige Wikipedia
Wikimedia-deelnemer sinds eerste wijziging 2001, regelmatig sinds ~2003
Projecten waaraan ik deelneem Engelstalige Wikipedia, ook af en toe advies aan andere projecten.
Talen waarin ik deelneem Engels, Nederlands, verstaat Duits, middelbare school Frans en Latijn.
Link naar gebruikersbijdragen en
Mijn kandidaatstelling Hallo, ik ben Kim Bruning. Ik ben medeverantwoordelijk geweest voor het opnieuw op gang brengen en onderhouden van het geschillenafhandelingssysteem (dispute resolution) op de Engelstalige Wikipedia. Tegenwoordig werk ik voornamelijk aan processen en ik help af en toe bij noodgevallen. Ik programmeer sinds dit jaar ook voor OmegaWiki.

Voor de Foundation is het belangrijk om aandacht te schenken aan goede dagelijkse leiding, serveronderhoud en de gemeenschap. Ik denk echter dat we het daar allemaal al over eens zijn, dus ik belicht hier een wat minder bekend probleem:

Er zijn momenteel meer dan 700 wiki's in meer dan 250 talen, verdeeld over vele projecten. Communicatie tussen die wiki's bestaat haast niet, waardoor het moeilijk wordt voor mensen om van elkaar te leren.

Voorbeelden:

 • Op een wiki werden moderatoren op een andere wiki geblokkeerd
 • Een aantal wiki's gebruikt geen consensusmodel
 • Een wiki verbrak de neutraliteit al in de sitenotice
 • Veel wiki's hebben nooit gehoord van "Ga uit van goede wil"

We moeten ook meer nadenken over praten met andere organisaties zonder winstoogmerk. Die zouden best wel eens al lang lessen kunnen hebben geleerd over dingen waar wij nog mee worstelen.

Samenvattend, de zaken waar ik graag aan zou werken in de komende twee jaar zijn de dagelijkse leiding van de Foundation en verbetering van de interne en externe communicatie. Als u mij wilt helpen om dat te bereiken, stem dan alstublieft op mij, of neem contact op, of doe natuurlijk het liefst allebei!

Voor vragen, post hier Board elections/2007/Candidates/Kim Bruning/questions


Gebruiker Kingboyk
Echte naam Stephen Kennedy
Locatie Gloucestershire, Verenigd Koninkrijk
Leeftijd 34
Gebruikerpagina('s) Belangrijkste: Engelstalige Wikipedia. Andere: Wikipedia in andere talen, Meta, Commons, Mediawiki, Wiktionary.
Wikimedia-deelnemer sinds September 2005
Projecten waaraan ik deelneem Wikipedia En, en andere. Ik ben ook een AutoWikiBrowser-ontwikkelaar.
Talen waarin ik deelneem Engels, een heel klein beetje Frans
Link naar gebruikersbijdragen En
Mijn kandidaatstelling Ik zie graag een sterkere en meer democratische Foundation, betere begeleiding en ondersteuning van vrijwilligers, en een scherpere focus op onze kerndoelen. De Foundation moet sterker worden met betrekking tot haar visie, its leadership of our volunteer community, haar merk en haar accountability.

Als bestuurslid wil ik pleiten voor een plan van aanpak voor onze toekomstige ontwikkeling. Ik wil mij ook richten op uitbreiding van ons bereik buiten Europa en Noord-Amerika, en de samenwerking en het delen van ideeën tussen wiki's verbeteren. We kunnen veel van elkaar leren! Ik ben van mening dat alle bestuursleden gekozen zouden moeten worden.

Ik ben sinds twee jaar Wikipediaan. Ik ben een administrator op de Engelstalige Wikipedia, een AWB-ontwikkelaaar, en ik heb meegeschreven aan meerdere Featured Articles. Ik heb enige bestuurservaring; ik ben lid geweest van de Student Union Council en de Finance Committee van de Brunel Universiteit. Ik woon op een kleine boerderij in Engeland.

Dit is een samenvatting van mijn kandidaatsverklaring. Conform de verkiezingsvoorschriften heb ik een private personal platform statement geschreven, ik nodig hierbij alle stemmers uit deze te lezen. Dankuwel.

Voor vragen, post hier Board elections/2007/Candidates/Kingboyk/questions


Gebruiker Michael Snow
Echte naam Michael Snow
 
Locatie Seattle, Washington, Verenigde Staten
Leeftijd 33
Gebruikerpagina('s) Engelstalige Wikipedia
Wikimedia-deelnemer sinds December 2003
Projecten waaraan ik deelneem Wikipedia, Meta (en af en toe Wikinews en Wikimedia Commons)
Talen waarin ik deelneem Engels (af en toe Frans en Duits, wat ik ook spreek)
Link naar gebruikersbijdragen Engelstalige Wikipedia, Meta (voor mijn activiteiten op andere projecten heb ik niet altijd een gebruikersaccount aangemaakt)
Mijn kandidaatstelling Ik heb respect voor wat de Wikimedia Foundation tot nu toe bereikt heeft met beperkte middelen en terwijl er van veel kanten aan haar getrokken wordt. Ik wil enkele tekortkomingen aanvullen en het een meer functionele organisatie maken. Financiering is een voortdurend knelpunt. Er moet meer geld binnenkomen bij Wikimedia en er moeten nieuwe donatiebronnen gevonden worden. De waarde van de merknaam kan helpen bij het aanboren van fondsen, maar dit moet zorgvuldig gebeuren om onze neutraliteit te bewaren. Tevens moeten onze merken beschermd worden tegen derden die deze willen uitbuiten. De relatie met alle projecten en hun diverse deelnemers moet aandacht krijgen. Het bestuur moet zorgvuldig luisteren om de wil van de gemeenschap te kunnen vertegenwoordigen en niet alleen de luidste stemmen.

Naast mijn bijdragen aan Wikipedia-artikelen ben ik actief op verschillende terreinen binnen Wikimedia. Velen van u kennen mijn naam wellicht omdat ik begin 2005 gestart ben met The Wikipedia Signpost. Hoewel deze niet bedoeld is geweest als een universele nieuwsbron voor Wikimedia-onderwerpen, is het wellicht even nuttig als andere bronnen, en heeft het ook veel lezers van talen en projecten buiten de Engelstalige Wikipedia. Ook ben ik voorzitter geweest van de Communications committee. Als jurist heb ik ook advies gegeven aan de Wikimedia Foundation, als er juridische vraagstukken waren waarmee ik kon helpen. Ik meen dat ik de uitdagingen begrijp en ik zou graag een waardevol perspectief toevoegen aan het bestuur.

Voor vragen, post hier Board elections/2007/Candidates/Michael Snow/questions


Gebruiker Mindspillage
Echte naam Kathleen Walsh
 
Locatie Herndon, Virginia, Verenigde Staten (een voorstad van Washington DC)
Leeftijd 24
Gebruikerpagina('s) en.wikipedia, en.wikinews, meta, foundation
Wikimedia-deelnemer sinds Juni 2004
Projecten waaraan ik deelneem Engelstalige Wikipedia, Engelstalige Wikinews, Meta, beperkte deelname aan verschillende andere projecten.
Talen waarin ik deelneem Engels, basis Spaans
Link naar gebruikersbijdragen en.wikipedia, en.wikinews, meta
Mijn kandidaatstelling Ik kwam Wikipedia in 2004 tegen en begon rustig te schrijven over klassieke muziek, terwijl ik me afvroeg wat voor rare personen zoveel tijd hier aan spendeerden. Een jaar later was ik actief op OTRS, perscontact, en werd ik als mede-oprichter lid van het Communications Committee; in december 2006 werd ik benoemd tot bestuurslid.

Op dit moment studeer ik rechten, en aan de faculteit werk ik voor een krant over rechten en economie. Ik ben een stagiair bij een v.z.w., een online project rond rechtenonderwijs. Ik speel ook klassieke muziek.

Als bestuurslid heb ik te maken met ontwikkelingen als licentiebeleid, het bevorderen van vrije content en vrije cultuur, public relations, en strategische beslissingen met betrekking tot bijvoorbeeld handelsmerken en samenwerkingsverbanden; ik hoop enkele van deze kwesties verder te zetten na de korte termijn die ik al verkozen was.

Mijn hoop is dat het Bestuur handelt met een langetermijnsvisie in gedachten, en geen beslissingen neemt die te toekomst van de Foundation in het gedrang brengen. Om dit te doen moeten we een helder beeld hebben van wat onze waarden zijn en wat onze missie is, en we moeten onze toewijding om een vrije informatiebron te zijn volhouden, zodat de inhoud de Foundation niet nodig heeft om te overleven. Daarbuiten zie ik ons venootschappen nastreven met gelijkgezinde organisaties om onze missie verder te brengen dan wat Wikimedia kan bereiken.

Voor vragen, post hier Board elections/2007/Candidates/Mindspillage/questions


Gebruiker Oscar
Echte naam Oscar van Dillen
 
Locatie Rotterdam, Nederland
Leeftijd 49
Gebruikerpagina('s) User:Oscar, foundation:User:Oscar, commons:User:Oscar, nl:User:Oscar, de:User:Oscar, en:User:Oscar, es:User:Oscarami, fr:User:Oscar, it:User:Oscar, tr:User:Oscar, zh:User:Oscar, en meer; ook onder andere gebruikerspagina's op de nederlandstalige wikibooks en wikinews.
Wikimedia-deelnemer sinds februari 2004
Projecten waaraan ik deelneem in principe vele, maar nlwikipedia en metawiki bevatten het grootste deel van mijn edits.
Talen waarin ik deelneem ik spreek vloeiend nederlands, engels, duits en frans, en spreek nog meer talen min of meer, maar mijn voornaamste bijdragen zijn in de nederlandstalige projecten en metawiki.
Link naar gebruikersbijdragen wat rechstreekse links van mijn belangrijkste projecten: nlwikipedia edits, nlwikipedia logs, metawiki edits, metawiki logs, nlwikimediawiki edits, nlwikimediawiki logs, maar ook enwikipedia edits, commonswiki edits...
Mijn kandidaatstelling ik ben professioneel componist en docent aan het rotterdams conservatorium, in mijn beroepsmatige carrière ben ik ook meerdere jaren als interim-manager werkzaam geweest. in december 2006 werd ik aangesteld als gekozen vertegenwoordiger van de gemeenschap(pen) in de uitgebreide board of trustees, en had de eer sindsdien een termijn van 6 maanden te dienen (zie uitleg). opgegroeid vanuit de projecten, werd ik admin op nlwiki in mei 2004, op meta in april 2005, en ben steward sinds juni 2005; ik was mede-oprichter en eerste voorzitter van wikimedia nederland, lid van het momenteel niet-actieve special projects committee, en momenteel voorzitter van het audit committee. ik heb mijn best gedaan om steeds in contact te blijven met zoveel mogelijk basale zaken die op de projecten spelen, geen eenvoudige opgave voor een druk bestuurslid.

in de frankfurt board retreat van 2006 (zie mijn verslag) heb ik wikimedia vergeleken met een reus op lemen voeten, dit is steeds mijn grootste zorg geweest: de organisatie van vrijwilligers (zoals ik er zelf ook een ben) te verstevigen door middel van een harde kern van nieuw ingehuurde professionele krachten, die onze verdere groei naar de toekomst toe ondersteunt, en wij een onafhankelijk organisatie kunnen blijven. aangezien dit slechts ten dele is geïmplementeerd, zou ik graag aan de volgende stappen willen bijdragen, die onze groei en reikwijdte, onze kwaliteit en stabiliteit, onze onafhankelijkheid en verantwoording zullen versterken.

ik geloof dat wij in feite een nieuwe 21e eeuwse generatie "encyclopedisten" zijn, en meer dan kennis alleen verzamelen: edito ergo sum (citaat).

Voor vragen, post hier Board elections/2007/Candidates/Oscar/questions


Gebruiker UninvitedCompany
Echte naam Steve Dunlop
 
Locatie Minneapolis, Minnesota, V.S.A.
Leeftijd 41
Gebruikerpagina('s) meta, en, commons
Wikimedia-deelnemer sinds March 27, 2003
Projecten waaraan ik deelneem Wikipedia, Meta, met een kleinere betrokkenheid bij Commons en Wikibooks
Talen waarin ik deelneem Engels
Link naar gebruikersbijdragen en, meta
Mijn kandidaatstelling Ik ben sinds meer dan vier jaar betrokken nu, en ik heb een verscheidenheid aan vrijwillige posities bekleed op de Engelstalige Wikipedia en bij de Foundation. Ik was waarschijnlijk het best gekend voor mijn OTRS werk tot aan mijn recente verkiezing tot de Arbittragecommissie van de Engelstalige Wikipedia. Ik werk als een softwareontwikkeling manager en als een semi-professionele muzikant bovenop mijn vrijwilligerswerk.

In essentie is het doel van mijn kandidatuur om een hogere graad van professionalisme te brengen bij het Bestuur en de dagelijkse werking van de Foundation. De Foundation moet grote financiële donoren aantrekken om haar solvabiliteit te behouden zonder haar toevlucht te moeten zoeken tot reclame. Om grote donoren aan te trekken moet het leiderschap van de Foundation vanaf het Bestuur en ook naar beneden toe professioneel en verantwoordelijk zijn, en het moet in staat zijn de unieke waarden van de projecten die er deel van uitmaken te verzoenen met de verwachtingen van de gemeenschap van donoren. Dit zal veranderingen omvatten aan de statuten om de donoren te verzekeren dat de toekomstige Besturen goed gekwalificeerd zijn. Het zal ook vereisen dat we de positie van Uitvoerend Directeur een aantrekkelijke positie maken voor het toptalent dat we willen. Dat zal betekenen meer taken delegeren en het zal een bestuur vereisen dat zich op zijn gemak voelt met leiden, eerder dan doen. Als een lid van het Bestuur zou mijn werk bijna exclusief er op gericht zijn deze veranderingen te realiseren.

Voor vragen, post hier Board elections/2007/Candidates/UninvitedCompany/questions


Gebruiker WarX
Echte naam Artur Jan Fijałkowski
 
Ikzelf in 2006 gedurende de Dagen van Mikołów, gedecoreerd met bloemen door een vriend
Locatie Mikołów, Polen
Leeftijd 23
Gebruikerpagina('s) w:pl:user:WarX, commons:user:WarX, pl:chapter:user:WarX
Wikimedia-deelnemer sinds 17 januari 2005
Projecten waaraan ik deelneem pl.wiki, commons
Talen waarin ik deelneem pl, en
Link naar gebruikersbijdragen pl.wiki, commons
Mijn kandidaatstelling Ik ben sinds bijna 2,5 jaar een deelnemer aan Wikimedia. Sindsdien heb ik duizenden bewerkingen en verwijderingen gedaan op zowel Commons als pl.wiki. Momenteel zijn mijn directe bijdragen in de projecten laag, maar ik ben bezig om fotopassen te verkrijgen voor verschillende gebeurtenissen om foto's te maken voor Wikimedia (bijvoorbeeld het Metalmania-festival) wat erg veel tijd kost. In december 2006 ben ik verkozen tot bestuurslid van Wikimedia Polen. Ik ben de auteur van het Wikimedia Gemeenschap Logo, gebruikt als logo voor Planet Wikimedia  . Mijn doel in het bestuur is het bewuster te maken van de situatie in postcommunistische landen, die niet zo rijk zijn als de westerse landen die het huidige bestuur domineren.
Voor vragen, post hier Board elections/2007/Candidates/WarX/questions


Gebruiker Yann
Echte naam Yann Forget
 
Ik in een riskja, Ahmedabad, India, januari 2007
Locatie Annemasse, Frankrijk
Leeftijd 42
Gebruikerpagina('s) fr.wiki, en.wiki, Commons, en.wikisource, fr.wikisource
Wikimedia-deelnemer sinds 24 december 2002
Projecten waaraan ik deelneem Wikipedia (fr, en, hi, gu), Commons, Wikisource (fr, en, sa, hi), Wiktionary (fr, hi, gu)
Talen waarin ik deelneem fr, en (3), hi (2), gu (1)
Link naar gebruikersbijdragen fr.wiki, commons, Wikisource
Mijn kandidaatstelling Ik houd me sinds december 2002 (4,5 jaar) bezig met Wikimedia-projecten, voornamelijk met Wikipedia, Wiktionary, Commons en Wikisource. Ik ben een van de eerste deelnemers aan Wikisource, toen het nog Project Sourceberg genoemd werd. Ik ben een moderator op circa twaalf Wikimedia-projecten en sinds juni 2005 steward. Ik heb het in november 2003 het initiatief genomen tot oprichting van Wikimédia France, en was secretaris daarvan gedurende 2004-2005.

Ik ben sinds 1998 een computerspecialist gespecialiseerd in vrije software. Daarvoor heb ik 10 jaar bij non-gouvernementele organisaties gewerkt op humanitaire, sociale en culturele projecten. Ik wil mijn ervaring met organisaties zonder winstoogmerk en met de vrije-cultuurbeweging beschikbaar stellen aan de Wikimedia Foundation. Ik zou graag zien dat de Foundation een invloedrijke organisatie wordt, om vrije kennis wijd en zijd te verspreiden. Mijn belangrijkste bijdrage zal bestaan uit het werken aan de financiële onafhankelijkheid van de Foundation.

Voor vragen, post hier Board elections/2007/Candidates/Yann/questions


User ^demon
Real name Michael "Chad" Horohoe
 
Location Richmond, Virginia, United States of America
Age 19
User page(s) On the English Wikipedia
Wikimedia participant since 23 February 2005 (but had been contributing as an anonymous user for some time before that, probably early 2004)
Projects in which I participate English Wikipedia, Wikimedia Commons for transwiki work.
Languages in which I participate English, elementary-level French
Link to user contribution pages On the English Wikipedia
My candidate statement Wikipedia is an absolutely phenomenal thing. The Wikimedia Foundation exists to support both Wikipedia and its many sister projects by providing both financial and infrastructural support. It stands to reason that we need people on the Board who understand what we're really here for--providing as much freely-licensed content to as many people as possible in their own native language. The Board of Directors should have, nay, needs to have people who are as closely aligned with this guiding principle as possible. As a board member, I would strive to play towards my individual strengths of management, technical know-how, and my ability to communicate with others. However, none of us must ever be too proud to not stop and ask for help; be it from outside help, developers, local administrators, and even the normal day-to-day contributors--both registered and anonymous. I believe many times those involved "higher-up" in the running of the Foundation can, at times, lose sight of that core policy I highlighted. This is something I promise to never do.

I believe that the Foundation is currently making a major mistake on what has recently to me become a very major issue. The WMF has long held a policy of "No Open Proxies" allowed for editing. The feeling has often been that quite a large amount of vandalism is coming from such proxies. The ability has long existed for us to be able to soft-block those proxies (in that registered users can edit, but anonymous ones cannot). For quite some time, Tor was soft-blocked. However, earlier this year, unilateral action was taken to hard block all of these proxies, preventing even valuable users from being able to contribute. When Board members were contacted, they did nothing. Rather, Jimbo encouraged discussion, which got nowhere due to a set mindset that is impossible to break. In the meantime, other users were mowed down for this same issue. Are we to allow the projects to lose highly valuable and valued contributors simply because the Foundation will not act? If I am elected, I would like to have the issue visited at a Foundation-level. While we may not see the results I would prefer, I would like to see the Foundation at least exert effort to see if this policy does in fact need revising, rather than the lack of action by anyone.

For questions, please post here Board elections/2007/Candidates/^demon/questions

Regels voor kandidaten

Alleen leden van de Verkiezingscommissie kunnen dit onderdeel bewerken. Als u geen lid bent van de Verkiezingscommissie, stel wijzigingen dan voor op de overlegpagina. Dank u.


Kandidaten voor de verkiezing van de Wikimedia Board of Trustees dienen zich te presenteren op deze pagina voor 23 juni 2007 23:59 (UTC). Er worden drie Trustees verkozen in een termijn die eindigt in juni 2009.

Om aanspraak te maken op een kandidatuur, dient u meer dan 400 bewerkingen gemaakt te hebben op tenminste een project van Wikimedia. De bewerkingen moeten allemaal gemaakt zijn met dezelfde gebruiker en de eerste bewerking moet dateren van een jaar voor 1 juni 2007 00:00 (UTC). Kandidaten dienen ook tenminste 18 jaar oud te zijn en moeten hun ware identiteit onthullen. Om juridische redenen is het niet mogelijk om anoniem of onder pseudoniem zitting te hebben in de Board. Kandidaten dienen zich bewust te zijn van de verplichtingen van een zetel in de Board (zie ook de FAQ). Lidmaatschap van de Board is geen betaald werk, zoals is vastgelegd in de reglementen van Wikimedia.

Naast voldoen aan de bovenstaande voorwaarden, dient een kandidaat ook steunbetuigen te ontvangen van het vereiste aantal stemgerechtigden op Board elections/2007/Endorsements.

Om hun kandidaatstelling bevestigd te krijgen, moeten kandidaten e-mail van andere gebruikers via meta kunnen ontvangen. Een kandidaat van wie de kandidaatstelling, c.q. de identiteit niet bevestigd kan worden, wordt gediskwalificeerd.

Het is niet mogelijk anoniem zitting te hebben in de Board, dus stelt u zich slechts kandidaat als u bereid bent uw identiteit kenbaar te maken. Kandidaten dienen zich volledig te identificeren bij de Stuurgroep Boardverkiezingen of een ander aangewezen individu, tenzij dit reeds eerder heeft plaatsgevonden voor een eerdere Boardverkiezing. Er wordt contact met u opgenomen om u van verdere details op de hoogte te stellen. Van kandidaten van wie de identiteit door een lid van de Verkiezingscommissie of een door de commissie aangewezen persoon is vastgesteld, wordt de naam gemarkeerd in vet schrift.

Voor de presentatie van een kandidaat gelden de volgende regels:

 • Het stuk kan maximaal 1.200 karakters lang zijn in de originele taal.
 • De Verkiezingscommissie zal trachten de eerste 1.200 karakters van de presentatie in zoveel mogelijk talen te laten vertalen.
 • Kandidaten mogen een persoonlijk stuk presenteren in hun eigen naamruimte. Een link naar die presentatie mag opgenomen worden in hun officiële presentatie.
 • Kandidaten mogen zelf om vertaling van hun stuk vragen. Hiervoor kunnen zij gebruik maken van het prikbord Babylon of andere communicatiekanalen. Zie ook vertaling voor meer informatie.

Kopieer alstublieft het sjabloon en vul de volgende informatie in. Om voordeel voor de ene kandidaat ten opzichte van de andere te voorkomen, dienen kandidaten alfabetisch geordend te worden op basis van hun gebruikersnaam volgens het Unicode sorteringsalgoritme.

De richtlijn voor presentaties van kandidaten kan u behulpzaam zijn bij het toegankelijk maken van uw presentatie voor een globaal publiek. Aan de andere kant is het een essay waarin de mening van een aantal leden van de Verkiezingscommissie wordt verkondigd, en dus geen onderdeel van de officiële documenten en mededelingen van de Verkiezingscommissie. Kandidaten: er is geen garantie voor vertaling, omdat alles afhankelijk is van vrijwilligers. De Verkiezingscommissie doet haar best om verwilligers uit de gemeenschap van Wikimedia te motiveren zich met het vertalen bezig te houden.

Neem tenslotte uw naam en alle talen waarin u uw stuk inzendt op in het Verkort overzicht van kandidaten.

Voorbeeld

Laat uw kandidaatstelling achter op Board election/2007/Candidates/UW_GEBRUIKERSNAAM/en (of een andere taal van uw keuze) en voeg die dan toe aan Template:Board elections/2007/Candidates wat een link geeft naar deze pagina onder het onderdeel "Kandidaten". U dient de subpagina als volgt vorm te geven:

=== [[User:User name]] ===

{{Board candidate 2007/en
|username=
|real name=
|location=
|age=
|userpages=
|joined=
|projects=
|languages=
|contribs=
|image= (optional)
|statement=
}}