Wikimedia Foundation elections/Board elections/2007/Candidates/^demon/nl


Gebruiker ^demon
Echte naam Michael "Chad" Horohoe
 
Locatie Richmond, Virginia, Verenigde Staten van Amerika
Leeftijd 19
Gebruikerpagina('s) Op de Engelstalige Wikipedia
Wikimedia-deelnemer sinds 23 february 2005 (voor die tijd heb ik als anonieme gebruiker bijgedragen, waarschijnlijk sinds begin 2004)
Projecten waaraan ik deelneem Engelstalige Wikipedia, Wikimedia Commons voor transwiki werkzaamheden.
Talen waarin ik deelneem Engels, elementary-level Frans
Link naar gebruikersbijdragen Op de Engelstalige Wikipedia
Mijn kandidaatstelling Wikipedia is een buitengewoon iets. De Wikimedia Foundation bestaat om zowel Wikipedia als haar vele zusterprojecten financieel en infrastructureel te ondersteunen. Het spreekt voor zich dat we mensen nodig hebben in het bestuur die begrijpen waar we hier voor zijn: zoveel mogelijk content onder een vrije licentie beschikbaar maken voor zoveel mogelijk mensen in hun eigen taal. Het bestuur moet bestaan uit mensen die zo nauw mogelijk verbonden zijn met dit leidende uitgangsprincipe. Als bestuurslid wil ik streven to play towards my individual strengths of management, technische kennis en mijn bekwaamheid om te communiceren met anderen. Echter, niemand van ons moet ooit te trots zijn om om hulp te vragen; of dat nu hulp van buiten is, hulp van ontwikkelaars, lokale administrators, of zelfs van alledaagse gebruikers (zowel geregistreerde als anonieme). Ik heb vaak het idee dat degenen die "hoger" in de organisatie betrokken zijn bij de Foundation soms het uitgangsprincipe dat ik beschreef uit het oog verliezen. Ik beloof dat mij dat nooit zal overkomen.

Ik ben van mening dat de Foundation op dit moment een grote fout maakt met betrekking tot iets wat voor mijzelf op dit moment heel erg speelt. De WMF heeft lange tijd het beleid gehad dat vanaf open proxies geen bewerkingen gedaan mogen worden. Het idee bestaat dat veel vandalisme afkomstig is van dergelijke proxies. We konden lange tijd deze proxies semi-blokkeren (dat wil zeggen: geregistreerde gebruikers kunnen bewerken vanaf een open proxy, maar anonieme gebruikers niet). Gedurende een zekere periode is Tor semi-geblokkeerd geweest. Echter, eerder dit jaar, is er eenzijdig actie ondernomen om al deze proxies volledig te blokkeren, waardoor het zelfs waardevolle gebruikers onmogelijk gemaakt werd om bij te dragen. Toen bestuursleden hierover benaderd werden deden zij niets. Sterker nog, Jimbo moedigde de discussie aan, die nergens toe leidde vanwege a set mindset that is impossible to break. In de tussentijd other users were mowed down for this same issue. Moeten we toestaan dat de projecten zeer waardevolle en gewaardeerde gebruikers verliezen enkel omdat de Foundation stilzit? Als ik gekozen word, wil ik dit probleem aankaarten op Foundation-niveau. Hoewel dat misschien niet leidt tot de uitkomst die ik wens, zou ik in ieder geval graag zien dat de Foundation moeite doet om na te gaan of dit beleid herzien moet worden, in plaats van dat niemand enige actie onderneemt.

Voor vragen, post hier Board elections/2007/Candidates/^demon/questions