Wikimedia Foundation elections/Board elections/2007/Candidates/Danny/nl


Gebruiker Danny
Echte naam Danny Wool
 
Tijdens Wikimania 2006
Locatie St. Petersburg, Florida
Leeftijd 43
Gebruikerpagina('s) Engelstalige Wikipedia.
Wikimedia-deelnemer sinds eind 2001/geregistreerd begin 2002
Projecten waaraan ik deelneem Actief op de Engelstalige Wikipedia en Wikisource, en ik heb bijgedragen op vele andere projecten (inclusief het starten van Wikijunior) en in diverse andere talen.
Talen waarin ik deelneem Vloeiend Engels en Hebreeuws. Het soort Frans dat men leert op de middelbare school in Ontario in de jaren '70.
Link naar gebruikersbijdragen Engelstalige Wikipedia, Engelstalige Wikisource, Commons, Hebreeuwse Wikipedia, Hebreeuwse Wikisource.
Mijn kandidaatstelling Quis custodiet ipsos custodes?

In november 2006 kwamen het bestuur, de kantoormedewerkers en de vertegenwoordigers van de chapters gedurende drie dagen in Frankfurt bijeen om plannen te maken voor de toekomst van de Foundation.

Het is nu zeven maanden later, en wat is er bereikt? Het klopt dat de staf gegroeid is, maar dat maakt de vragen des te nijpender: Waar is de strategie met betrekking tot fondsenwerving? Waar is het toekomstplan voor de technische aspecten? Wat is het plan voor de duurzaamheid? Internationale uitbreiding en samenwerkingsverbanden mogen dan wel spannender zijn, maar de taak van het bestuur is om zich te richten op de kernpunten, de basismiddelen te beschermen, en te waarborgen dat het project sprankelend en relevant blijft. Ik hoop mij daarop te kunnen richten.

Als een geregistreerde gebruiker van Wikipedia sinds begin 2002, heb ik vorm helpen geven aan enkele van de basisrichtlijnen. Ik heb geld geworven voor de Foundation, en deuren geopend zodat er meer geld naar ons kwam. Ook heb ik bijna twintig maanden gewerkt op het kantoor van de Foundation, en ik ken de interne werking zeer goed.

In mijn privéleven heb ik gewerkt in verschillende communicatiemedia in zowel commerciële als non-profit sectoren, en ik heb zelfs beroepsmatig gedrukte encyclopedieën bewerkt. Ik ben er trots op te melden dat ik nog steeds een actieve gebruiker ben op verschillende projecten.

Voor vragen, post hier Board elections/2007/Candidates/Danny/questions