Wikimedia Foundation elections/Board elections/2007/Candidates/Michael Snow/nl

Gebruiker:Michael Snow edit


Gebruiker Michael Snow
Echte naam Michael Snow
 
Locatie Seattle, Washington, Verenigde Staten
Leeftijd 33
Gebruikerpagina('s) Engelstalige Wikipedia
Wikimedia-deelnemer sinds December 2003
Projecten waaraan ik deelneem Wikipedia, Meta (en af en toe Wikinews en Wikimedia Commons)
Talen waarin ik deelneem Engels (af en toe Frans en Duits, wat ik ook spreek)
Link naar gebruikersbijdragen Engelstalige Wikipedia, Meta (voor mijn activiteiten op andere projecten heb ik niet altijd een gebruikersaccount aangemaakt)
Mijn kandidaatstelling Ik heb respect voor wat de Wikimedia Foundation tot nu toe bereikt heeft met beperkte middelen en terwijl er van veel kanten aan haar getrokken wordt. Ik wil enkele tekortkomingen aanvullen en het een meer functionele organisatie maken. Financiering is een voortdurend knelpunt. Er moet meer geld binnenkomen bij Wikimedia en er moeten nieuwe donatiebronnen gevonden worden. De waarde van de merknaam kan helpen bij het aanboren van fondsen, maar dit moet zorgvuldig gebeuren om onze neutraliteit te bewaren. Tevens moeten onze merken beschermd worden tegen derden die deze willen uitbuiten. De relatie met alle projecten en hun diverse deelnemers moet aandacht krijgen. Het bestuur moet zorgvuldig luisteren om de wil van de gemeenschap te kunnen vertegenwoordigen en niet alleen de luidste stemmen.

Naast mijn bijdragen aan Wikipedia-artikelen ben ik actief op verschillende terreinen binnen Wikimedia. Velen van u kennen mijn naam wellicht omdat ik begin 2005 gestart ben met The Wikipedia Signpost. Hoewel deze niet bedoeld is geweest als een universele nieuwsbron voor Wikimedia-onderwerpen, is het wellicht even nuttig als andere bronnen, en heeft het ook veel lezers van talen en projecten buiten de Engelstalige Wikipedia. Ook ben ik voorzitter geweest van de Communications committee. Als jurist heb ik ook advies gegeven aan de Wikimedia Foundation, als er juridische vraagstukken waren waarmee ik kon helpen. Ik meen dat ik de uitdagingen begrijp en ik zou graag een waardevol perspectief toevoegen aan het bestuur.

Voor vragen, post hier Board elections/2007/Candidates/Michael Snow/questions