Wikimedia Foundation elections/Board elections/2007/Candidates/^demon/fi

Käyttäjä:^demon edit


Käyttäjä ^demon
Oikea nimi Michael "Chad" Horohoe
 
Sijainti Richmond, Virginia, Amerikan Yhdysvallat
Ikä 19
Käyttäjäsivu(t) Englanninkielisessä Wikipediassa
Wikimedian osallistuja vuodesta 23 helmikuuta 2005 (mutta olin osallistunut anonyyminä käyttäjänä jo jonkin aikaa sitä ennen, todennäköisesti varhaisesta 2004 asti)
Projektit, joihin osallistun Englanninkielinen Wikipedia, Wikimedia Commons wikienvälisen työn osalta.
Kielet, joihin osallistun Englantia, alkeisranskaa
Linkki käyttäjän muokkaussivuille Englanninkielisessä Wikipediassa
Ehdokaslausuntoni Wikipedia on kertakaikkisesti ilmiömäinen asia. Wikimedia säätiö on olemassa tukeakseen sekä Wikipediaa ja sen monia sisarprojekteja tarjoamalla sekä taloudellista ja infrastruktuuri -tukea. On järkeenkäypää että tarvitsemme johtokunnassa väkeä jotkä ymmärtävät mitä varten me oikeasti olemme täällä--tarjotaksemme niin paljon vapaasti-lisensoitua sisältöä niin monelle ihmiselle kuin mahdollista heidä omalla äidinkielellään. Johtokunnassa tulisi, ei kuin vahvemmin, tarvitsee olla väkeä jotka ovat niin läheisesti samassa pirrassa tämän ohjenuora-periaatteen kanssa kuin mahdollista. Johtokunnan jäsenenä, pyrkisin pistämään peliin omat henkilökohtaiset hallintotaito-vahvuuteni, teknisen tietotaitoni, ja kykyni viestiä muiden kanssa. Siltikään kukaan meistä ei saa koskaan olla liian ylpeä pysähtymään ja pyytämään apua; olis se sitten ulkopuolista apua, ohjelmankehittäjäapua, paikallisten ylläpitäjien, tai edes tavallisten arkipäiväisten osallistujien--sekä rekisteröityjen että anonyymien. Uskon useasti ylempänä säätiön pyörittämisen kanssa tekemisissä olevien ajoittain menettävän näköyhteyden tähän keskeiseen toimintaperiaatteeseen jonka merkille asetin. Tämä on jotain jota lupaan olla koskaan tekemättä.

Uskon että säätiö on nykyisellään tekemässä suurta virhettä asiassa josta minulle on äskettäin tullut hyvin tärkeä asia. WMF on pitkään pitänyt toimintaperiaatetta että "Yhdellekään Avoimelle Proxypalvelimelle" ei sallita muokkausta. Tunne on usein ollut että varsin suuri määrä vandalismista tulee moisista proxypalvelimista. Näiden proxypalvelimien pehmyt-blokkaukseen meillä on pitkään ollut kyky (siten että rekisteröityneet käyttäjät pystyvät muokkaamaan, mutta anonyymidt eivät). Varsin pitkäänkin Tor oli pehmyt-blokattu. Kuitenkin, aiemmin tänä vuonna, otettiin yksipuolinen toimenpide jolla blokattiin täysin kaikki näistä proxypalvelimista, estäen jopa arvokkaiden käyttäjien osallistumisen mahdollisuus. Kun johtokunnan jäseniin otettiin yhteyttä, he eivät tehneet mitään. Pikemminkin, Jimbo kannusti keskustelemaan joka ei vienyt yhtään minnekään johtuen ajatusrakenteista joita on täysin mahdoton murtaa. Sillävälin toiset käyttäjät joutuivat jyrätyiksi tämän saman asian takia. Kuuluuko meidän sallia projektien menettää äärimmäisen arvoikkaita ja arvostettuja osallistujia pelkästää koska säätiö ei toimi? Jos minut valitaan, haluaisin saada tämän asian uudelleenkäsittelyyn säätiötasolla. Vaikka emme näkisikään haluamiani tuloksia, haluaisin silti nähdä säätiön edes ponnistelevan nähdäkseen tarvitseeko tämä toimintaperiaate itse asiassa uudelleensäätämistä, pikemminkin kuin kaikkien toiminnan puutteen.

Kysymykset voit jättää tänne Board elections/2007/Candidates/^demon/questions