Wikimedia Foundation elections/Board elections/2007/Candidates/Frieda/nl

Gebruiker:FriedaEdit

Gebruiker Frieda
Echte naam Frieda Brioschi
 
Frieda gedurende de meest recente jaarlijkse WMI-ontmoeting
Locatie Rome, Italië
Leeftijd 30
Gebruikerpagina('s) Frieda, w:it:Utente:Frieda
Wikimedia-deelnemer sinds 13 mei 2003
Projecten waaraan ik deelneem Ik ben vooral actief op it.wiki, it.wikt en it.source, maar ik heb ook bewerkingen gedaan op andere Italiaanse projecten, op en.wiki, MetaWiki en FoundationWiki.
Talen waarin ik deelneem it, en, ik kan een beetje es en pt lezen
Link naar gebruikersbijdragen w:it:Speciale:Contributi/Frieda, Special:Contributions/Frieda, s:it:Special:Contributions/Frieda, commons:Special:Contributions/Frieda
Mijn kandidaatstelling Ik ben sinds mei 2003 betrokken bij Wikipedia en andere WMF-projecten. Ik was de eerste moderator op it.wiki. In juni 2005 was ik een van de oprichters van Wikimedia Italia en de eerste voorzitter (wat ik nog steeds ben). Ik ben bureaucraat op it.wiki, it.news, it.source en it.wikt. Ik ben een (niet heel actief) lid van de Special Projects Committee, administrator van OTRS en perscontact voor it.wiki.

Ik heb enkele basic punten en ideeën:

  • de WM-projecten moeten vrij en open blijven
  • we moeten kennis delen
  • de WMF is een wereldwijde organisatie
  • onze gemeenschappen zijn precious en verschillend
  • als lid van een chapter zie ik dagelijks met welke problemen de WMF te maken heeft: bijvoorbeeld interne en externe communicatie, duidelijkheid over het doel van de chapters, de relaties met de gemeenschappen, donaties en donateurs follow-up...
  • mijn ervaring is dat het delen van vrije kennis betekent dat je iets te delen moet hebben, en dat ligt nog niet eens zo voor de hand: er is veel onbekende kennis in de wereld. Een eerste stap is deze kennis te erkennen en deze toegankelijk te maken.
  • ik ben ervan overtuigd dat de WMF moet investeren in de bevordering en verdere verbetering van haar eigen projecten naast Wikipedia, in het bijzonder in het creëren en groter laten worden van deze projecten in achtergestelde gebieden zoals Afrika.
  • de WMF heeft een enorm potentieel, wat slechts gedeeltelijk benut wordt. Totdat de WMF een goed gedefiniëerde structuur heeft, en an organization chart that includes the Board, the Communities and the Chapters, it will be difficult to handle.
  • Chapters zijn essentieel voor de Foundation en zij moeten correct gebruikt en strongly supported worden.
Voor vragen, post hier Board elections/2007/Candidates/Frieda/questions