Wikimedia Foundation elections/Board elections/2007/Candidates/Frieda/fi

Käyttäjä Frieda
Oikea nimi Frieda Brioschi
 
Frieda viimevuotisen WMI-kokouksen aikana
Sijainti Rooma, Italia
Ikä 30
Käyttäjäsivu(t) Frieda, w:it:Utente:Frieda
Wikimedian osallistuja vuodesta 13 toukokuuta 2003
Projektit, joihin osallistun Olen enimäkseen aktiivinen it.wiki, it.wikt, it.source, mutta olen muokannut toisia italiankielisiä projekteja sekä en.wiki, MetaWiki ja SäätiöWiki.
Kielet, joihin osallistun it, en, osaan lukea hieman es ja pt
Linkki käyttäjän muokkaussivuille w:it:Speciale:Contributi/Frieda, Special:Contributions/Frieda, s:it:Special:Contributions/Frieda, commons:Special:Contributions/Frieda
Ehdokaslausuntoni Olen ollut tekemisissä Wikipedian ja muiden WMF projektien kanssa toukokuusta 2003 lähtien, ollen ensimäinen ylläpitäjä it.wikissä. Kesäkuussa 2005 olin yksi Wikimedia Italian perustajista ja ensimäinen presidentti (vieläkin siinä roolissa). Olen byrokraatti it.wikissä, it.newsissä, it.sourcessa ja it.wiktissä. Olen (en kovin aktiivinen) jäsen erikoisprojektikomiteassa, OTRS-ylläpitäjä ja lehdistökontakti it.wikille.

Minulla on tiettyjä peruspointteja ja ajatuksia:

  • WM projektien täytyy pysyä vapaina ja avoimina
  • meidän täytyy jakaa tieto
  • WMF on maailmanlaajuinen järjestö
  • meidän yhteisömme ovat sekä kallisarvoisia että monimuotoisia
  • paikallisjaoston jäsenenä näen joka päivä mitkä ovat WMF:n ongelmat: esimerkkinä, sisäinen ja ulkoinen tiedotus, selkeys paikallisjaostojen merkityksestä, suhteesta yhteisöihin, lahjoitukset ja lahjoittajien jälkiseurannasta
  • kokemukseni mukaan, vapaan tiedon jakaminen edelleen edellyttää että on jotain mitä jakaa, ja se ei ole niin itsestäänselvää: maailma on täynnä tuntematonta tietoa. Ensimmäinen askel on tunnistaa tämä tietä ja tuoda se tarjolle.
  • Olen vakuuttunut että WMF:n pitäisi sijoittaa varoja muiden kuin Wikipedia -projektiensa esilletuontiin ja edelleenkehitykseen, varsinkin siihen että luodaan ja kasvatetaan projekteja vähemmänkehittyneillä alueilla kuten Afrikassa.
  • WMF:llä on valtava potentiaali, toistaiseksi vain osittain käytetty. Niin kauan ja sikäli kun WMF ei omaa hyvin määriteltyä rakennetta, ja organisaatiokarttaa joka sisältää johtokunnan, yhteisöt ja paikallisjaosto, se tulee olemaan vaikeasti käsiteltävissä.
  • Paikallisjaostot ovat elintärkeitä säätiölle ja niitä täytyy hyödyntää oikein ja tukea vahvasti.
Kysymykset voit jättää tänne Board elections/2007/Candidates/Frieda/questions