Wikimedia Foundation elections/Board elections/2007/Candidates/fi

2007 board elections
Organization

Tämä on Wikimedia-säätiön johtokunnan vuoden 2007 jäsenehdokkaiden virallinen esittelysivu. Ehdokkaiden vastaanottaminen vaaleihin on päättynyt.

Ehdokkaat yhdellä silmäyksellä


Ehdokkaiden esittelyt

Muokkaa Board elections/2007/Candidates


Käyttäjä Ausir
Oikea nimi Paweł Dembowski
Sijainti Głogów, Puola
Ikä 24
Käyttäjäsivu(t) User:Ausir, w:pl:user:Ausir, w:en:user:Ausir, commons:user:Ausir
Wikimedian osallistuja vuodesta Helmikuu 2004
Projektit, joihin osallistun Olen aktiivinen enimmälti puolankielisessä Wikipediassa, englanninkielisessä Wikipediassa ja Commonsissa, mutta olen tehnyt muokkauksia muihin puolan- ja englanninkielisiin projekteihin sekä muutamia muunkinkielisiin.
Kielet, joihin osallistun Osaan sujuvasti puolaa ja englantia sekä tiedän venäjän ja saksan perusteet.
Linkki käyttäjän muokkaussivuille pl.wikipedia, en.wikipedia, meta, commons
Ehdokaslausuntoni Olen osallistunut Wikipediaan ja muihin Wikimedia-projekteihin helmikuusta 2004 alkaen ja tehnyt yli 20 tuhatta muokkausta (pääasiassa) puolan- ja englanninkieliseen Wikipediaan sekä Wikimedia Commonsiin. Olen ylläpitäjä kaikissa kolmessa, osoitepaljastimen käyttäjä puolankielisessä Wikipediassa, byrokraatti Commonsissa ja ylivalvoja Wikimediassa. Olin yksi Puolan Wikimediayhdistyksen perustajajäsenistä. Rehellisesti sanoen olen ollut vähemmän aktiivinen Wikimedian projekteissa parin viimeisen kuukauden aikana, mutta odotan innolla paluuta tehtävieni pariin.

Tällä hetkellä opiskelen markkinointia ja liikkenjohtamista Wrocław'n taloustieteen yliopistossa ja työskentelen freelance-kääntäjänä englannista puolaan (olen kääntänyt Microsoft ja Adobe-yhtiöille).

Haluan Wikipedian olevan avoin ja vapaa jatkossakin, mikä tarkoittaa, että tuen ei-vapaan sisällön (esim. fair use -kuvien) käytön rajoittamista minimiin. Yleisesti ottaen tuen Wikipedian sisarprojekteja, mutta toisaalta jotkin niistä olivat mielestäni huonoja ajatuksia alun alkaenkin, joten ne eivät mielestäni kaikki ansaitse samantasoista huomiointia. Uskon myös vahvasti monikielisyyteen ja paikallisten yhteisöjen tukemiseen sekä siihen, että Wikimedian toimiin saadaan mukaan useampia ihmisiä Yhdysvaltojen ja Länsi-Euroopan ulkopuolelta.

Kysymykset voit jättää tänne Board elections/2007/Candidates/Ausir/questions
Käyttäjä Danny
Oikea nimi Danny Wool
 
Wikimaniassa vuonna 2006
Sijainti St. Petersburg, Florida, Yhdysvallat
Ikä 43
Käyttäjäsivu(t) Englanninkielinen Wikipedia.
Wikimedian osallistuja vuodesta 2001 lopulla/rekisteröitynyt alkuvuodesta 2002
Projektit, joihin osallistun Aktiivinen englanninkielisessä Wikipediassa ja Wikiaineistossa, olen muokannut monia muita projekteja (mukaan lukien Wikijuniorin aloittamisen) ja monilla muilla kielillä.
Kielet, joihin osallistun Sujuvasti englantia ja hepreaa. Sellaista ranskaa, mitä opittiin Ontarion lukiossa 1970-luvulla.
Linkki käyttäjän muokkaussivuille Englanninkielinen Wikipedia, Englanninkielinen Wikiaineisto, Commons, Hepreankielinen Wikipedia, Hepreankielinen Wikiaineisto.
Ehdokaslausuntoni Quis custodiet ipsos custodes?

Marraskuussa 2006 johtokunta, toimiston henkilökunta ja paikallisjaostojen edustajat kokoontuivat kolmen päivän ajan Frankfurtissa suunnitellakseen säätiön tulevaisuutta.

Seitsemän kuukautta myöhemmin, mitä on saavutettu? Totta, palkattu henkilökunta on kasvanut, mutta se tekee kysymykset vieläkin tähdellisemmiksi: Missä on rahoitusstrategia? Missä on tiekartta tekniikan osalta? Mikä on kestävän kehityksen suunnitelma? Kansainvälinen laajentuminen ja yhteisökumppanuudet saattavat olla jännittävämpiä, mutta johtokunnan rooli on kohdentaa huomio ydinasioihin, suojella perusomaisuuttamme ja varmistaa, että projekti säilyy toimivana ja relevanttina. Siihen toivon voivani keskittyä.

Rekisteröityneenä Wikipedian käyttäjänä vuoden 2002 alusta autoin joidenkin sen peruslinjausten määrittelemisessä. Olen tehnyt varainkeruuta säätiölle ja availlut lisävaroille ovia tulla luoksemme. Olen myös viettänyt lähes kaksikymmentä kuukautta työskennellen säätiön toimistossa, ja tunnen sen toimintatavat lähietäisyydeltä.

Henkilökohtaisessa elämässäni olen työskennellyt useilla median aloilla sekä kaupallisella että voittoa tavoittelemattomalla sektorilla ja olen jopa ammattimaisesti toimittanut painettuja tietosanakirjoja. Olen ylpeä todetessani, että olen yhä aktiivinen muokkaaja eri projekteissa.

Kysymykset voit jättää tänne Board elections/2007/Candidates/Danny/questions
Käyttäjä DragonFire1024
Oikea nimi Jason Safoutin
 
Minä hiustenleikkuun jälkeen 20. kesäkuuta 2007.
Sijainti Buffalo, New York, Yhdysvallat
Ikä 26
Käyttäjäsivu(t) Englanninkielinen Wikinews, Englanninkielinen Wikipedia, Englanninkielinen Commons.
Wikimedian osallistuja vuodesta Wikinews: January 9, 2006; Wikipedia: January 21, 2006; Commons: January 14, 2006
Projektit, joihin osallistun Wikinews, Wikipedia, Commons.
Kielet, joihin osallistun Englanti
Linkki käyttäjän muokkaussivuille wikinews:en:special:contributions/DragonFire1024, w:en:special:contributions/DragonFire1024, commons:special:contributions/DragonFire1024.
Ehdokaslausuntoni Olen vahvasti mukana englanninkielisessä Wikinews-projektissa ja myös ylläpitäjä. Olen julkaissut lähes 450 artikkelia englanninkielisessä Wikinewsissä siitä lähtien kun liityin mukaan tammikuussa 2006. Olen myös kirjoittanut useita haastatteluita Wikinewsille yksinoikeudella ja olen ollut yksi Wikinews Video 2.0- ja Wikinews-sää (BETA)-projektien kehittelijöistä. Loin 2 esittelyvideota Wikinewsille ja olin ensimmäinen henkilö, joka järjesti ja käynnisti Wikinews-sään (uudelleen yli 2 ½ vuoden jälkeen), jota päivitämme minä ja toinen käyttäjä. Toivon saavani monia eri Wikien käyttäjiä mukaan Wikinews-videon ja Wikinews-sään äänittämiseen ja lähettämiseen.

Suurin Wikien laajuinen tavoitteeni on saada eri projektien käyttäjät toimimaan yhdessä tiettyjen tehtävien ja ideoiden parissa sekä auttaa kehittämään uusia tiedonkeräyskeinoja ja tehokkaampia menetelmiä tiedon välittämiseen maailmalle.

Uskon, että kaikkien Wikimedian projektien tulisi saada osakseen saman verran huomiota kun käytäntöjä/taloutta/jne. koskevia päätöksiä tehdään ja että niiden käytäntöjen tulisi vastata kunkin projektin tavotteita ja tarpeita aina kun se on mahdollista. Uskon myös, että kunkin projektin yhteisön tulisi osallistua enemmän johtokunnan päätöksiin, jotka muuttaisivat oleellisesti projekti(e)n toimintaa.

Kysymykset voit jättää tänne Board elections/2007/Candidates/DragonFire1024/questions
Käyttäjä Eloquence
Oikea nimi Erik Möller
 
Wikimaniassa Bostonissa vuonna 2006
Sijainti Berliini, Saksa
Ikä 28
Käyttäjäsivu(t) Metassa, en.wp:ssä, de.wp:ssä, Commonsissa, en.wikinewsissa
Wikimedian osallistuja vuodesta Joulukuu 2001
Projektit, joihin osallistun Wikipedia, Wikinews, Commons, Meta, puhuttu Wikiaineisto
Kielet, joihin osallistun Englanti, Saksa (ajoittain)
Linkki käyttäjän muokkaussivuille katso ylempi
Ehdokaslausuntoni Olen palvellut johtokunnassa 9 kuukautta vaaleilla valittuna jäsenenä (katso vuoden 2006 ohjelmapaperini). Olen myös toiminut säätiön Toimeenpanevana Sihteerinä tämän aikaa. Johtokunta, johon liityin on valvonut useita säätiön historian merkittävimpiä muutoksia. Järjestönä olemme
  • määritelleet tehtävämme ja visiomme selkeästi,
  • vahvistaneet sitoutumistamme vapaaseen kulttuuriin projektienlaajuisen, yhdenmukaisen lisensointi-käytännön avulla,
  • laajentaneet johtokuntaa kahdella yhteisöpaikalla, antaen yhteisölle johtokuntaenemmistön ensimmäistä kertaa,
  • tehneet Wikimedian historian laajimman varainkeruun,
  • varmistaneet koko säätiön varainkäytön ja omaisuuden asiaankuuluvan arvioinnin, sisältäen ensimmäisen tilintarkastetun varainkäyttö- ja omaisuus ilmoituksen julkaisun,
  • merkittävästi laajentaneet kansainvälistä henkilökuntaamme, mukaanlukien uusi vapaaehtoiskoordinaattorin tehtävänimike, jotta voimme paremmin toimia maailmanlaajuisen yhteisömme kanssa.

Edistyminen muilla rintamilla on ollut kuumentumassa (lisenssien yhteensopivuus, institutionaaliset kumppanuudet, kuten Elämän tietosanakirja, pysyvän Toimitusjohtajan etsintä, seuraavan varainkeruun suunnittelu ja niin edelleen). Toivon pystyväni jatkamaan työtäni näillä ja muilla saroilla. :-) Katsothan "9 kuukautta wikihulluutta" saadaksesi henkilökohtaisemman kuvan ajastani johtokunnassa toistaiseksi ja tulevaisuudentoiveistani. Kiitos!

Kysymykset voit jättää tänne Board elections/2007/Candidates/Eloquence/questions
Käyttäjä Frieda
Oikea nimi Frieda Brioschi
 
Frieda viimevuotisen WMI-kokouksen aikana
Sijainti Rooma, Italia
Ikä 30
Käyttäjäsivu(t) Frieda, w:it:Utente:Frieda
Wikimedian osallistuja vuodesta 13 toukokuuta 2003
Projektit, joihin osallistun Olen enimäkseen aktiivinen it.wiki, it.wikt, it.source, mutta olen muokannut toisia italiankielisiä projekteja sekä en.wiki, MetaWiki ja SäätiöWiki.
Kielet, joihin osallistun it, en, osaan lukea hieman es ja pt
Linkki käyttäjän muokkaussivuille w:it:Speciale:Contributi/Frieda, Special:Contributions/Frieda, s:it:Special:Contributions/Frieda, commons:Special:Contributions/Frieda
Ehdokaslausuntoni Olen ollut tekemisissä Wikipedian ja muiden WMF projektien kanssa toukokuusta 2003 lähtien, ollen ensimäinen ylläpitäjä it.wikissä. Kesäkuussa 2005 olin yksi Wikimedia Italian perustajista ja ensimäinen presidentti (vieläkin siinä roolissa). Olen byrokraatti it.wikissä, it.newsissä, it.sourcessa ja it.wiktissä. Olen (en kovin aktiivinen) jäsen erikoisprojektikomiteassa, OTRS-ylläpitäjä ja lehdistökontakti it.wikille.

Minulla on tiettyjä peruspointteja ja ajatuksia:

  • WM projektien täytyy pysyä vapaina ja avoimina
  • meidän täytyy jakaa tieto
  • WMF on maailmanlaajuinen järjestö
  • meidän yhteisömme ovat sekä kallisarvoisia että monimuotoisia
  • paikallisjaoston jäsenenä näen joka päivä mitkä ovat WMF:n ongelmat: esimerkkinä, sisäinen ja ulkoinen tiedotus, selkeys paikallisjaostojen merkityksestä, suhteesta yhteisöihin, lahjoitukset ja lahjoittajien jälkiseurannasta
  • kokemukseni mukaan, vapaan tiedon jakaminen edelleen edellyttää että on jotain mitä jakaa, ja se ei ole niin itsestäänselvää: maailma on täynnä tuntematonta tietoa. Ensimmäinen askel on tunnistaa tämä tietä ja tuoda se tarjolle.
  • Olen vakuuttunut että WMF:n pitäisi sijoittaa varoja muiden kuin Wikipedia -projektiensa esilletuontiin ja edelleenkehitykseen, varsinkin siihen että luodaan ja kasvatetaan projekteja vähemmänkehittyneillä alueilla kuten Afrikassa.
  • WMF:llä on valtava potentiaali, toistaiseksi vain osittain käytetty. Niin kauan ja sikäli kun WMF ei omaa hyvin määriteltyä rakennetta, ja organisaatiokarttaa joka sisältää johtokunnan, yhteisöt ja paikallisjaosto, se tulee olemaan vaikeasti käsiteltävissä.
  • Paikallisjaostot ovat elintärkeitä säätiölle ja niitä täytyy hyödyntää oikein ja tukea vahvasti.
Kysymykset voit jättää tänne Board elections/2007/Candidates/Frieda/questions
Käyttäjä Kate
Oikea nimi River Tarnell
 
minä
Sijainti Oxford, Yhdistynyt kuningaskunta
Ikä 23
Käyttäjäsivu(t) User:Kate, w:en:User:Kate
Wikimedian osallistuja vuodesta 6. kesäkuuta, 2004
Projektit, joihin osallistun en.wikipedia, meta
Kielet, joihin osallistun englanti
Linkki käyttäjän muokkaussivuille meta, en.wp
Ehdokaslausuntoni Johtokunnan jäsenenä palautan säätiön sen keskeiseen tarkoitukseensa: käyttäjien muokattavissa olevan tietosanakirjan julkaisemiseen internetissä. Tulen tukemaan ei-Wikipedia projektien siirtämistä muualle tai sulkemista. Tulen vastustamaan mitä tahansa yrityksiä säätiön suunnalta julkaista toisenlaista sisältöä, kuten esimerkiksi painettuja kirjoja. Uskon siltikin että sisältömme painatus ja julkaisu kirjana on tärkeä asia, jotta se voidaan saada esimerkiksi internet yhteyksiä vailla olevienkin ihmisten ulottuville. Hakisin toimeliaasti yhteistyökumppaneita jotka voisivat toteuttaa tämän tavoitteen.

Tulen laskemaan kiinteät kustannuksemme minimiin, käyttäen mahdollisimman paljon omistamistamme voimavaroista internet hosting tarpeittemme tukemiseen. Tulen tutkimaan muita mahdollisia rahoituksen lähteitä käyttäjien lahjoitusten lisäksi, kuten tukirahoja, sponsorointia ja mainostusta.

Tulen parantamaan teknistä osaamisvarantoamme monin eri keinoin, kuten palkkaamalla lisää teknisen puolen työntekijöitä ja varmistaen, että meillä on selkeä käsitys siitä kuinka laajennumme tyydyttämään sisältöömme kohdistuvan suosion.

Ollen ollut MediaWiki-ohjelmiston kehittäjä ja Wikimedian järjestelmän ylläpitäjä vuodesta 2004 saakka, ja uskon, että tämä antaa minulle ainutlaatuisen näkemyksen siihen kuinka järjestömme toimii teknisellä tasolla ja mitä muutoksia tulee tehdä varmistaaksemme jatkuvan suosiomme.

Kysymykset voit jättää tänne Board elections/2007/Candidates/Kate/questions
Käyttäjä Kim Bruning
Oikea nimi Kim Bruning
Sijainti Wijk en Aalburg, Alankomaat
Ikä 29
Käyttäjäsivu(t) Englanninkielinen Wikipedia, (keskus) (myös monissa muissa projekteissa ... )
Wikimedian osallistuja vuodesta ensimmäinen muokkaus vuonna 2001, vakiokäyttäjä n. vuodesta 2003
Projektit, joihin osallistun Englanninkielinen Wikipedia, myös neuvomassa muissa aika ajoittain.
Kielet, joihin osallistun Englanti, hollanti, ymmärtää saksaa, lukiotason ranskaa ja latinaa.
Linkki käyttäjän muokkaussivuille en
Ehdokaslausuntoni Hei, nimeni on Kim Bruning. Olen ollut jossainmäärin vastuussa enwikin kiistanratkaisu-käytäntöjen elvyttämisestä ja säilyttämisestä. Nykyään toimin eniten juuri käytäntöjen parissa ja silloin tällöin avitan hätätilanteissa. Olen myös ollut koodaamassa ja auttamassa Omegawikin kanssa tämän vuoden alusta.

Säätiölle tärkeitä asioita ovat päivittäinen hallinto, palvelimet ja toiminnan jatkuvuus. Uskon että tästä olemme kaikki samaa mieltä, joten katsotaan toisenlaista asiakohtaa:

Tällä hetkellä on 700 wikiä yli 250 kielellä useisiin projekteihin jakautuen. Yhteydenpito näiden wikien välillä on käytännöllisesti katsoen olematonta, mikä tekee ihmisten oppimisen toisiltaan hankalaksi.

Esimerkkejä:

  • Yksi wiki asetti toisen wikin ylläpitäjille pysyviä muokkausestoja
  • Useat wikit eivät käytä konsensuspäätäntää
  • Yhdessä wikissä oli näkökulmantyrkytys-virhe sivustokohtaisessa perusviestissä
  • Monet wikit eivät ole koskaan kuulleet "Assume Good Faith" -käytännöstä

Meidän on tarvis myös pohtia lisää toisten epä-kaupallisten järjestöjen kanssa palaverointia. He ovat saattaneet oppia läksyjä joiden kanssa me vielä pähkäilemme.

Joten päivittäinen hallinto ja sisäisen sekä ulkoisen viestinnän parantaminen ovat ne asiat joiden parissa haluan työskennellä tulevan kahden vuoden aikana. Jos haluat auttaa pääsyäni tähän, äänestäthän minua, otat minuun yhteyttä tai teet molempia!

Kysymykset voit jättää tänne Board elections/2007/Candidates/Kim Bruning/questions


Käyttäjä Kingboyk
Oikea nimi Stephen Kennedy
Sijainti Gloucestershire, Yhdistynyt kuningaskunta
Ikä 34
Käyttäjäsivu(t) Pää: Englanninkielinen Wikipedia. Muut: Wikipediat muilla kielillä, Meta, Commons, MediaWiki, Wiktionary.
Wikimedian osallistuja vuodesta Syyskuu 2005
Projektit, joihin osallistun Englanninkielinen Wikipedia ja muut. Olen myös AutoWikiBrowserin ohjelmistonkehittäjä.
Kielet, joihin osallistun Englanti, hyvin perustason ranska
Linkki käyttäjän muokkaussivuille En
Ehdokaslausuntoni Haluan nähdä vahvemman ja demokraattisemman säätiön, parempaa ohjeistusta ja apua vapaaehtoisille, ja huomion kärjen keskeisiin tavoitteisiimme. Säätiön tulee olla vahvempi näkemyksellisesti, brändiltään ja vastuunotoltaan. Säätiön pitää myös vahventaa vapaaehtoisten yhteisömme johtajuuttaan.

Johtokunnan jäsenenä esitän ja aion edistää oman tiekarttani hyväksymistä tulevaisuuden kehityksellemme. Keskityn myös laventamaan ulottuvuuttamme Euroopan ja Pohjois-Amerikan ulkopuolella ja parantamaan yhteistyötä ja ajatustenvaihtoa wikien kesken. Meillä on paljon opittavaa toisiltamme! Kunnioittaen esilletuon näkemystäni, että kaikkien johtokunnan jäsenten pitäisi olla vaaleissa valittuja.

Olen ollut Wikipedisti kaksi vuotta. Olen ylläpitäjä englanninkielisessä Wikipediassa, AWB:n ohjelmistonkehittäjä ja olen kirjoittanut yhdessä toisten kanssa useita suositeltuja artikkeleita. Minulla on tähän rooliin samanlaisen tason kokemusta, sillä olen ollut Brunelin yliopiston oppilasneuvoston ja rahastokomitean jäsen. Asun pienellä maatilalla Englannissa.

Tämä on tiivistetty muoto henkilökohtaisesta lausunnostani. Vaalien sääntöjen mukaisesti olen yksityisesti valmistellut henkilökohtaisen ehdokaslausunnon, minkä kutsun kaikki äänestäjät lukemaan. Kiitos.

Kysymykset voit jättää tänne Board elections/2007/Candidates/Kingboyk/questions
Käyttäjä Michael Snow
Oikea nimi Michael Snow
Sijainti Seattle, Washington, Yhdysvallat
Ikä 33
Käyttäjäsivu(t) Englanninkielisen Wikipedia käyttäjäsivu
Wikimedian osallistuja vuodesta Joulukuu 2003
Projektit, joihin osallistun Wikipedia, Meta (aika ajoittain myös Wikinews ja Wikimedia Commons)
Kielet, joihin osallistun Englanti (ajoittain ranska ja saksa, joita myös puhun)
Linkki käyttäjän muokkaussivuille Englanninkielinen Wikipedia, Meta (töitäni varten muualla en välttämättä ole rekisteröinyt tunnusta)
Ehdokaslausuntoni Kunnioitan mitä Wikimedia-säätiö on jo nyt saanut aikaan rajatuilla resursseilla ja monien voimien sitä riepottaessa. Haluan olla tilkitsemässä jäljellä olevia rakoja ja tehdä siitä toimivamman järjestön. Raha-asiat ovat aina aktuelleja, sikäli kun Wikimedian täytyy hankkia lisää rahaa ja löytää uusia lahjoitusten lähteitä. Brändin nimiarvo voi auttaa tukemaan toimintavaroja, mutta tämä tulee tehdä varoen jotta säilytämme neutraaliuden ja myöskin suojelemme brändit ulkopuolisten hyötymisyrityksiltä. Suhteita jokaiseen projektiin ja sen moninaisiin osaanottajiin tulee vaalia. Johtokunnan tulee kuunnella huolella kuvastaakseen yhteisön tahtoa eikä vain sen äänekkäimpien.

Wikipedian artikkelien parissa työskentelemisen lisäksi Wikimedia-kokemukseni on kattanut useita osa-alueita. Monille, jotka tunnistavat nimeni, se saattaa johtua siitä, että aloitin The Wikipedia Signpost-uutiskirjeen vuoden 2005 alussa. Vaikkakaan sitä ei ole tarkoitettu universaaliksi uutislähteeksi Wikimedian asioihin liittyen, se on ehkäpä yhtä hyödyllinen kuin mikä tahansa muu lähde ja sillä on monia lukijoita muista kielistä ja projekteista englanninkielisen Wikipedian lisäksi. Muihin Wikimedia-osallistumisiini kuuluu sisältyy yhteydenpitokomitean puheenjohtajan rooli. Lakimiehenä olen myös antanut Wikimedia-säätiölle ajoittain neuvoa, kun sen lakiasia-tarpeet ovat yhtyneet kykyyni auttaa. Uskon, että ymmärrän haasteet ja toisin arvokkaan näkökulman johtokuntaan.

Kysymykset voit jättää tänne Board elections/2007/Candidates/Michael Snow/questions
Käyttäjä Mindspillage
Oikea nimi Kathleen Walsh
Sijainti Herndon, Virginia, USA (Washington, DC:n esikaupunki)
Ikä 24
Käyttäjäsivu(t) en.wikipedia, en.wikinews, meta, säätiö
Wikimedian osallistuja vuodesta Kesäkuu 2004
Projektit, joihin osallistun Englanninkielinen Wikipedia, englanninkielinen Wikinews, Meta, rajattu osallistuminen muissa projekteissa.
Kielet, joihin osallistun Englanti, perusespanjaa
Linkki käyttäjän muokkaussivuille en.wikipedia, en.wikinews, meta
Ehdokaslausuntoni Löysin Wikipedian vuonna 2004 ja aloin hiljalleen kirjoittamaan klassisesta musiikista, ihmetellen millainen hullu ihminen viettää niin paljon aikaa siellä. Vuotta myöhemmin olin OTRS-tiimissä, lehdistökontakti ja yhteydenpitokomitean perustajajäsen; sitten minut nimitettiin johtokuntaan joulukuussa 2006.

Olen tällä hetkellä lakikoulussa, missä pidän laki -ja taloussanomalehteä. Olen oppisopimusoppilas voittoa tavoittelemattomassa online-lakikoulutusprojektissa ja klassinen muusikko.

Ollessani johtokunnassa työskentelin sellaisten ongelmien kanssa kuin lisensointikäytäntö, vapaa sisältö ja vapaan kulttuurin kannatus, suhdetoiminta ja strategiset päätökset, kuten brändäys ja kumppanuus; toivon näkeväni näitä asioita palvelemani lyhyen kauden jälkeenkin.

Kiinnostukseni johtokuntaa kohtaan on toimia kauaskatseisesti sen tehtävä mielessä eikä tehdä toimia, jotka voivat vaarantaa säätiön tulevaisuuden. Tehdäksemme tämän meillä tulee olla selkeä kuva siitä, mitkä arvomme ovat ja mikä tehtävämme on, ja meidän tulee suojella lupautumistamme olla vapaa resurssi, jotta sisältö ei tarvitse säätiötä selvitäkseen. Tämän lisäksi näen meidän tavoitelevan yhteistyökumppanuutta samanmielisten järjestöjen kanssa kantaaksemme tehtäväämme Wikimedian piirin ulkopuolelle.

Kysymykset voit jättää tänne Board elections/2007/Candidates/Mindspillage/questions


Käyttäjä Oscar
Oikea nimi Oscar van Dillen
Sijainti Rotterdam, Netherlands
Ikä 49
Käyttäjäsivu(t) User:Oscar, foundation:User:Oscar, commons:User:Oscar, nl:User:Oscar, de:User:Oscar, en:User:Oscar, es:User:Oscarami, fr:User:Oscar, it:User:Oscar, tr:User:Oscar, zh:User:Oscar, ja vielä lisääkin; myöskin sivut hollanninkielisissä wikibooksissa ja wikinewsissa muiden muassa.
Wikimedian osallistuja vuodesta helmikuussa 2004
Projektit, joihin osallistun pohjimiltaan useita mutta nlwikipediassa ja metawikissä enimmät muokkaukseni.
Kielet, joihin osallistun Puhun sujuvasti hollantia, englantia, saksaa ja ranskaa sekä puhun muitakin kieliä enemmän tai vähemmän; muokkaukseni ovat kuitenkin pääosin hollaninkielisissä projekteissa ja metawikissä.
Linkki käyttäjän muokkaussivuille Joitain suoria linkkejä pääprojekteistani: nlwikipedian muokkaukset, nlwikipedian lokit, metawikin muokkaukset, metawikin lokit, nlwikimediawikin muokkaukset, nlwikimediawikin lokit, mutta myöskin enwikipedian muokkaukset, commonswikin muokkaukset...
Ehdokaslausuntoni Olen ammattimainen säveltäjä ja opettaja rotterdamin konservatoriossa, ammatillisella urallani olen ollut tilapäisenä managerinakin vuosia. kun tulin valituksi yhteisön-edustajana laajennettuun johtokuntaan joulukuussa 2006, minulla oli kunnia palvella 6 kuukautta siitä (lue lisäselvennys). kasvettuani itse projektien kautta, tulin ylläpitäjäksi nlwikissä toukokuussa 2004, metassa huhtikuussa 2005, ja olen ollut ylivalvoja kesäkuusta 2005; olin perustajana ja ensimmäisenä presidenttinä wikimedia nederlandissa, jäsenenä nykyisin torkkuvassa "special projects" komiteassa, ja nykyisellään puheenjohtajana tilintarkastuskomiteassa.

olen pyrkinyt parhaani mukaan säilyttää kosketuspinnan niin moneen perustavaan asiaan mitä projekteissa tapahtuu, kuin suinkin mahdollista, mikä ei ole helppoa ahkeralle johtokunnan jäsenelle

frankfurtin johtokuntaretriitissä vuonna 2006 (lue minun reporttini) vertasin wikimediaa savijaloilla kävelevään jättiläiseen, tämä on ollut eniten mielessäni ja huolenaiheenani: yhteenmukauttaa vapaaehtoisten (kuten itsekin olen) järjestö ydinryhmään tuoreeltaan palkattuja osaavia ihmisiä, jolla tuemme kasvuamme edelleen tulevaisuuteen ja pysymme itsenäisenä järjestönä. koska tämä on saavutettu vasta osittain, haluaisin edelleen avustaa seuraavia askelia, jotka kohentavat kasvuamme ja kädenojennustamme ulospäin, laatuamme ja vakauttamme, meidän itsenäisyyttämme ja vastuuntuntoisuuttamme.

uskon että olemme uutta 21. vuosisadan "ensyklopedistien" sukupolvea joka kerää enemmän kuin vain tietoa yksistään: edito ergo sum (sitaatti).

Kysymykset voit jättää tänne Board elections/2007/Candidates/Oscar/questions


Käyttäjä UninvitedCompany
Oikea nimi Steve Dunlop
Sijainti Minneapolis, Minnesota, USA
Ikä 41
Käyttäjäsivu(t) meta, en, commons
Wikimedian osallistuja vuodesta 27 maaliskuuta, 2003
Projektit, joihin osallistun Wikipedia, Meta, ja vähäisesti tekemisisssä commonsin ja Wiikibooksien kanssa
Kielet, joihin osallistun Englanti
Linkki käyttäjän muokkaussivuille en, meta
Ehdokaslausuntoni Olen ollut asian kanssa tekemisissä jo neljä vuotta nyt ja hoitanut liutaa vapaaehtois-tehtävänimikettä ENWP:ssä ja säätiössä. Olin ehken parhaiten tunnettu OTRS työstäni kunnes vähän aikaa sitten minut valittiin ENWP:n arbitraatiokomiteaan. Työskenetelen ohjemistonkehitysmanagerina ja puoliammattimaisena muusikkona vapaaehtoistyöni ohessa.

Oleellisimmillaan ehdokkuuteni tarkoitus on tuoda johtokunnan arkiseen toimintaan korkeamman asteista ammattimaisuutta. Säätiön pitää vetää puoleensa suuria lahjoittajia jotta se voi säilyä velattomana turvautumatta mainontaan. Vetääkseen puoleensa suuria lahjoittajia säätiön johtajuus johtokunnasta huippuna lähtien täytyy olla ammattimaista ja vastuuntuntoista, ja sen täytyy pystyä yhteensovittamaan osaprojektien ainutlaatuiset arvot lahjoittajayhteisön ennakkotoiveisiin. Tämä tulee sisältämään säätiön sääntöjen muutoksia jotta voidaan vakuuttaa lahjoittat siitä että tulevat johtokunnat tulevat olemaan hyvin päteviä. Se myöskin vaatii että teemme Executive Director toimihenkilönimikkeestä puoleensavetävän sille huipputason kyvylle jota toivomme. Tämä tulee vaatimaan lisää delegoimista ja vaatii johtokunnan joka tyytyy johtamaan pikemminkin kuin tekemään. Johtokunnan jäsenenä minun työni suuntautuisi liki yksinomaan näiden muutosten tekemiseen.

Kysymykset voit jättää tänne Board elections/2007/Candidates/UninvitedCompany/questions


Käyttäjä WarX
Oikea nimi Artur Jan Fijałkowski
 
Minä 2006 Mikołówin päivinä, ystäväni kukittamana
Sijainti Mikołów, Poland
Ikä 23
Käyttäjäsivu(t) w:pl:user:WarX, commons:user:WarX, pl:chapter:user:WarX
Wikimedian osallistuja vuodesta 17 tammikuuta 2005
Projektit, joihin osallistun pl.wiki, commons
Kielet, joihin osallistun pl, en
Linkki käyttäjän muokkaussivuille pl.wiki, commons
Ehdokaslausuntoni Olen ollut Wikimedian osallistujana jo melkein 2,5 vuotta. Sinä aikana olen tehnyt tuhansia muokkauksia ja poistoja sekä commonsissa että pl.wikissä. Nyt minun suora osallistumiseni projekteihin on matalalla tasolla, mutta teen työtä saadakseni valokuvausoikeuksia tilaisuuteen jos toiseenkin jotta voimme tuottaa kuvia Wikimedialle (esim. Metalmania festivaali) joka vie paljon aikaa. Joulukuussa 2006 minut valittiin Wikimedia Polska yhdistyksen johtokunnan jäseneksi. Olen Wikimedia Community Logon tehnyt taiteilija. Sitä käytetään logona Planet Wikimediassa  . Minun tavoitteeni johtokunnassa olisi saattaa se tietoisemmaksi tilanteesta jälkikommunistisissa valtioissa, sikäli kun emme ole yhtä rikkaita kuin läntiset valtiot jotka dominoivat nykyistä johtokuntaa.
Kysymykset voit jättää tänne Board elections/2007/Candidates/WarX/questions


Käyttäjä Yann
Oikea nimi Yann Forget
 
Minä rikshassa, Ahmedabadissa, Intiassa, tammikuussa 2007
Sijainti Annemasse, France
Ikä 42
Käyttäjäsivu(t) fr.wiki, en.wiki, Commons, en.wikisource, fr.wikisource
Wikimedian osallistuja vuodesta 24 joulukuuta 2002
Projektit, joihin osallistun Wikipedia (fr, en, hi, gu), Commons, Wikiaineisto (fr, en, sa, hi), Wiktionary (fr, hi, gu)
Kielet, joihin osallistun fr, en (3), hi (2), gu (1)
Linkki käyttäjän muokkaussivuille fr.wiki, commons, Wikisource
Ehdokaslausuntoni Olen ollut Wikimedian projektien kanssa tekemisissä vuoden 2002 joulukuusta (4,5 vuotta), lähinnä Wikipediassa, Wiktionaryssä, Commonsillla ja Wikiaineistossa. Olen yksi Wikiaineiston varhaisia avustajia, jolloin sitä vielä kutsuttiin Projekti Sourcebergiksi. Olen ylläpitäjä noin tusinassä Wikimedia projektissa ja ylivalvoja kesäkuusta vuodelta 2005. Ehdotin Wikimédia Ranskan perustamista marraskuussa 2003, jossa olin sihteerinä 2004-2005.

Olen tietokone ammattilainen joka on erikoistunut vapaaseen ohjelmistoon vuodesta 1998. Sitä ennen työskentelin 10 vuotta w:NGO:NGOitten humanitääristen sosiaalisten ja kulttuuristen projektien parissa. Haluaisin tuoda kokemukseni voittoatuottamattomista järjestöistä ja vapaan kulttuurin liikkeestä Wikimedia säätiön palvelukseen. Haluaisin säätiön olevan vaikutusvaltainen järjestä, tuovan vapaata tieto kauas ja lavealti. Minun pääasiallinen panokseni tulisi olemaan taloudellisen itsenäisyyden parissa työskenteleminen.

Kysymykset voit jättää tänne Board elections/2007/Candidates/Yann/questions


Käyttäjä ^demon
Oikea nimi Michael "Chad" Horohoe
Sijainti Richmond, Virginia, Amerikan Yhdysvallat
Ikä 19
Käyttäjäsivu(t) Englanninkielisessä Wikipediassa
Wikimedian osallistuja vuodesta 23 helmikuuta 2005 (mutta olin osallistunut anonyyminä käyttäjänä jo jonkin aikaa sitä ennen, todennäköisesti varhaisesta 2004 asti)
Projektit, joihin osallistun Englanninkielinen Wikipedia, Wikimedia Commons wikienvälisen työn osalta.
Kielet, joihin osallistun Englantia, alkeisranskaa
Linkki käyttäjän muokkaussivuille Englanninkielisessä Wikipediassa
Ehdokaslausuntoni Wikipedia on kertakaikkisesti ilmiömäinen asia. Wikimedia säätiö on olemassa tukeakseen sekä Wikipediaa ja sen monia sisarprojekteja tarjoamalla sekä taloudellista ja infrastruktuuri -tukea. On järkeenkäypää että tarvitsemme johtokunnassa väkeä jotkä ymmärtävät mitä varten me oikeasti olemme täällä--tarjotaksemme niin paljon vapaasti-lisensoitua sisältöä niin monelle ihmiselle kuin mahdollista heidä omalla äidinkielellään. Johtokunnassa tulisi, ei kuin vahvemmin, tarvitsee olla väkeä jotka ovat niin läheisesti samassa pirrassa tämän ohjenuora-periaatteen kanssa kuin mahdollista. Johtokunnan jäsenenä, pyrkisin pistämään peliin omat henkilökohtaiset hallintotaito-vahvuuteni, teknisen tietotaitoni, ja kykyni viestiä muiden kanssa. Siltikään kukaan meistä ei saa koskaan olla liian ylpeä pysähtymään ja pyytämään apua; olis se sitten ulkopuolista apua, ohjelmankehittäjäapua, paikallisten ylläpitäjien, tai edes tavallisten arkipäiväisten osallistujien--sekä rekisteröityjen että anonyymien. Uskon useasti ylempänä säätiön pyörittämisen kanssa tekemisissä olevien ajoittain menettävän näköyhteyden tähän keskeiseen toimintaperiaatteeseen jonka merkille asetin. Tämä on jotain jota lupaan olla koskaan tekemättä.

Uskon että säätiö on nykyisellään tekemässä suurta virhettä asiassa josta minulle on äskettäin tullut hyvin tärkeä asia. WMF on pitkään pitänyt toimintaperiaatetta että "Yhdellekään Avoimelle Proxypalvelimelle" ei sallita muokkausta. Tunne on usein ollut että varsin suuri määrä vandalismista tulee moisista proxypalvelimista. Näiden proxypalvelimien pehmyt-blokkaukseen meillä on pitkään ollut kyky (siten että rekisteröityneet käyttäjät pystyvät muokkaamaan, mutta anonyymidt eivät). Varsin pitkäänkin Tor oli pehmyt-blokattu. Kuitenkin, aiemmin tänä vuonna, otettiin yksipuolinen toimenpide jolla blokattiin täysin kaikki näistä proxypalvelimista, estäen jopa arvokkaiden käyttäjien osallistumisen mahdollisuus. Kun johtokunnan jäseniin otettiin yhteyttä, he eivät tehneet mitään. Pikemminkin, Jimbo kannusti keskustelemaan joka ei vienyt yhtään minnekään johtuen ajatusrakenteista joita on täysin mahdoton murtaa. Sillävälin toiset käyttäjät joutuivat jyrätyiksi tämän saman asian takia. Kuuluuko meidän sallia projektien menettää äärimmäisen arvoikkaita ja arvostettuja osallistujia pelkästää koska säätiö ei toimi? Jos minut valitaan, haluaisin saada tämän asian uudelleenkäsittelyyn säätiötasolla. Vaikka emme näkisikään haluamiani tuloksia, haluaisin silti nähdä säätiön edes ponnistelevan nähdäkseen tarvitseeko tämä toimintaperiaate itse asiassa uudelleensäätämistä, pikemminkin kuin kaikkien toiminnan puutteen.

Kysymykset voit jättää tänne Board elections/2007/Candidates/^demon/questions

Säännöt ehdokkaille

Vain valintakomitean jäsenet voivat muokata tämän osion englanninkielistä versiota. Jos et ole valintakomitean jäsen, jätä muokkauksesi ja kommenttisi keskustelusivulle. Kiitos.


Wikimedia-säätiön johtokunnan jäsenehdokkaiden tulee esitellä itsensä tällä sivulla ennen 23. heinäkuuta 2007 kello 23.59 (UTC). Kolme johtokunnan jäsentä valitaan kaudelle, joka päättyy kesäkuussa 2009.

Asettuaksesi ehdolle sinulla tulee olla enemmän kuin 400 samalta käyttäjätililtä tehtyä muokkausta vähintään yhdessä Wikimedia-projektissa. Ensimmäisen muokkauksen tulee olla tehty vähintään yksi vuosi ennen 1. kesäkuuta 2007 klo 0.00 (UTC). Ehdokkaan tulee olla vähintään 18 vuoden ikäinen ja paljastaa todellinen henkilöllisyytensä. Juridisista syistä johtokunnan jäsenenä ei voi toimia nimettömästi tai salanimen alla. Ehdokkaan tulee myös olla tietoinen johtokunnan jäsenen velvollisuuksista (katso myös Usein kysytyt kysymykset). Johtokunnan jäsenyydestä ei makseta korvausta Wikimedian ohjesäännön mukaisesti.

Yllä olevien vaatimusten lisäksi riittävän määrän äänestäjiä tulee taata ehdokas sivulla Board elections/2007/Endorsements.

Vahvistaakseen ehdokkuutensa ehdokkaan tulee varmentaa sähköpostiosoitteensa Metassa. Ehdokkaat, joiden ehdokkuutta, ts. henkilöllisyyttä ei voida varmentaa, hylätään.

Johtokunnan jäsenenä ei voi toimia nimettömänä. Asetu ehdokkaaksi siis vain, jos haluat todellisen henkilöllisyytesi paljastuvan. Ehdokkaiden tulee ilmoittaa täysi henkilöllisyytensä johtokuntavaalien valintakomitealle tai erikseen ilmoitetulle henkilölle, jos henkilöllisyyttä ei ole jo ilmoitettu edellisen vaalin yhteydessä. Ehdokkaaseen otetaan yhteyttä lisäyksityiskohdista. Niiden ehdokkaiden kohdalla, jotka joku valintakomitean jäsenistä tai heidän osoittamistaan henkilöistä on varmentanut, ehdokkaan nimi näytetään lihavoidulla kirjasintyypillä.

Ehdokkaiden esittelyä koskevat seuraavat ohjeet:

  • Esittelyn tulisi alkukielellään olla enimmillään 1 200 merkkiä pitkä
  • Valintakomitea pyrkii varmistamaan sen, että esittelyn 1 200 ensimmäistä merkkiä käännetään mahdollisimman monelle kielelle.
  • Ehdokkaat voivat kirjoittaa myös oman henkilökohtaisen esittelysivunsa lisänä tällä sivulla näkyvälle esittelylle. Linkki esittelysivulle voidaan liittää viralliseen esittelyyn.
  • Ehdokkaat voivat yksityisesti pyytää esittelysivujensa kääntämistä. Kääntämisen avuksi ehdokas voi käyttää Babylon-ilmoitustaulua tai muita viestintäkanavia; lisätietoja löydät myös sivulta Translation.

Kopioi malline ja täytä siihen omat tietosi. Ehdokkaiden suosimisen välttämiseksi lisää esittelysi luetteloon käyttäjänimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Aakkosjärjestys määritellään Unicoden järjestysalgoritmin mukaan.

Ehdokasesittelyn ohje auttaa esittelyn tekemisessä maailmanlaajuiselle lukijakunnalle. Ohje on valintakomitean joidenkin jäsenten näkemyksiä esittävä vapaamuotoinen kirjoitelma, eikä se näin kuulu valintakomitean virallisiin tiedonantoihin tai asiakirjoihin. Ehdokkaan on hyvä huomioida myös, että esittelyjen kääntämisestä ei ole takuuta, sillä kääntäminen riippuu täysin siihen ryhtyvistä vapaaehtoisista. Valintakomitea tekee kuitenkin parhaansa kannustaessaan Wikimedian vapaaehtoisia ryhtymään työhön.

Lopuksi lisää nimesi ja kaikki kielet, joilla jätät esittelysi, luetteloon Ehdokkaista yhdellä silmäyksellä.

Esimerkki

=== [[User:User name]] ===

{{Board candidate 2007/en
|username=
|real name=
|location=
|age=
|userpages=
|joined=
|projects=
|languages=
|contribs=
|image= (optional)
|statement=
}}