Meta:Babel

This page is a translated version of the page Meta:Babylon and the translation is 96% complete.
Outdated translations are marked like this.
Globe of letters.png
BABYLON
the Wikimedia translators' portal/noticeboard
Babylon is the Meta translations portal and noticeboard. For general discussions about translations see the talk page.

Komunikasi

  • kaca wangkongan Babylon
    mun hidep aya nu rék ditanyakeun, saran, ajengkeuneun jeung naon baé ngeunaan narjamahkeun, hidep kudu nanya jeung nulis di kaca ieu.
  • translators mailing list
    Daptar surél resmi Tarjamahan Wikimedia. Daptar!
  • #wikimedia-translationconnect
    SasaluranIRC resmi tarjamahan. Datangan mun anjeun ngabutuhkeun pitulung, langsung chat waé atawa jang ménta béwara anu panganyarna!
  • Translators newsletter
    Alternative to the mailing list, with on-wiki newsletter that will send you a notification.

Rekés tarjamah

Kaca otomatis ngabéréndélkeun sakabéh rekés tarjamahan Meta-Wiki dina sistem anyar (tempo Pitulung éxténsi tarjamah).

Tutumbu langsung:

Daptar jadi panarjamah

Masalah tarjamah dina proyék Wikimédia

Translation of the week

Tarjamah minggon ieu di dieu dina Meta-Wiki nyaéta hiji proyék pikeun nambah artikel ka Wikipedia anu can boga artikelna.

Wikiéjahan

Ulah lepat ;-), teu sakabéhna kudu ditarjamahkeun. Ieu pisan tujuan dijieunna Wikispelling, pikeun nyingkahan salah éjah kecap barang jeung ngaran lokal. Wikispelling téh proyék trans-wiki jeung multibasa. Mangga bantuan ku cara mariksa tarjamah dina basa anjeun sorangan tina talatah-talatah anu asup di Wikispelling. Ulah asa-asa!

Kapitalisasi kaca Wiktionary

Unggal basa bisa jadi boga aturan kapitalisasi séwang-séwangan. Misalna Basa Inggris, ngaran bulan jeung judul karya ilaharna maké kapital, tapi dina Basa Prancais mah henteu. Proyék Wiktionary lolobana ngabédakeun antara kekecapan anu maké kapital jeung nu henteu. Wiktionary perlu nyaho aturan kapitalisasi di masing-masing basa. Mangga bantuan pikeun ngalengkepan tabel kapitalisasi.

Tarjamah WikiProject di Wikisource

Alpukah pikeun rampak antara rupa-rupa wiki basa Wikisource pikeun ngumpulkeun tarjamah heubeul jeung nyieun tarjamah anyar pikeun tulisan-tulisan sumber anu can kungsi ditarjamahkeun atawa ukur boga tarjamahan anu kajaga kénéh ku hak cipta jsb. Diimahan di Wikisource Basa Inggris.

Ngeunaan lokalisasi

Wawar ngeunaan lokalisasi boh pikeun panarjamah atawa pangembang bisa dibaca di kaca lokalisasi di MediaWiki.org.

Anjeun bisa maca sababaraha jurus penting dina blog Amir.

Strategi tarjamah jangka panjang

Anjeun bisa maca jeung ngobrolkeun pamanggih ngeunaan cara ngahanca tarjamahan di kaca Strategi tarjamah.