Meta:Babylon

This page is a translated version of the page Meta:Babylon and the translation is 75% complete.
Globe of letters.png
BABYLON
Wikimedian kääntäjien portaali/ilmoitustaulu
Babylon on Metan käännösportaali ja käännöksiin liittyvä ilmoitustaulu. Yleistä keskustelua käännöksistä käydään keskustelusivulla.

Viestintä

Käännöspyynnöt

Automagical page listing all translation requests on Meta-Wiki with the new system (see Translate extension help).

Suorat linkit:

Rekisteröidy kääntäjäksi

Translations issues on Wikimedia projects

Viikon käännösartikkeli

Meta-Wikin viikon käännösartikkeli on projekti, jonka tarkoituksena on lisätä artikkeleita Wikipedioihin kääntämällä niitä sinne, missä ne puuttuvat.

Wikispelling

Toisin kuin me kääntäjät saatamme ajatella ;-), asioita ei aina pidä kääntää. Tästä syystä perustettiin Wikispelling, helpottamaan erisnimien ja paikallisten nimien väärinkirjoituksen välttämistä. Wikispelling on wikienvälinen ja monikielinen projekti. Please help by checking the translation in your own language of commit messages at Wikispelling. Ja tule rohkeasti mukaan osallistumaan!

Wikisanakirja-sivujen alkukirjaimen koko

Eri kielissä on erilaiset säännöt sen suhteen, mitkä sanat alkavat pienellä ja mitkä isolla kirjaimella. Esimerkiksi englannin kielessä kuukausien nimet ja useimmat ammatit kirjoitetaan aina isoilla kirjaimilla, mutta suomen kielessä ei. Tätä nykyä suurin osa Wikisanakirjoista tekee teknisen eron isojen ja pienten alkukirjainten välillä. Wikisanakirjan on tiedettävä, mitkä säännöt kussakin kielessä on isojen kirjainten käytön suhteen. Auta täyttämään taulukko isojen alkukirjanten käytöstä!

WikiProject Translation Wikisourcessa

An initiative to coordinate between various Wikisource language wikis in the gathering of old translations and the creation of new ones for source texts that have never been translated or have only copyrighted translations et cetera. Hosted on English Wikisource.

Lokalisointi

Information about localisation for both translators and developers can be found on the localisation page on MediaWiki.org.

Amirin blogissa on joitain hyödyllisiä vinkkejä.

Pitkäaikainen kääntämisstrategia

You can read and discuss ideas about how to work with translations on the Translation strategy page.