Мета:Вавилон

This page is a translated version of the page Meta:Babylon and the translation is 100% complete.
Other languages:
Globe of letters.png
BABYLON
the Wikimedia translators' portal/noticeboard
Вавилон е портална страница и табло за съобщения за извършваните преводи в Мета-уики. За общи дискусии по преводите вижте беседата.

Общуване

 • Вавилон беседа
  Ако имате въпроси, съмнения, предложения или нещо друго относно преводите, за което искате да попитате, пишете на тази страница.
 • пощенски списък на преводачи
  Официалният пощенски списък на преводачи на Уикимедия. Регистрирайте се!
 • #wikimedia-translationуебчат
  Официалният IRC канал на преводачите. Посетете ни, когато имате нужда, просто искате да поговорите, или да се осведомите за нови заявки за превод!

Авто-магическа страница списък на всички заявки за превод на Meta-Wiki с новата система (вижте помощ за разширението на преводач).

Директни линкове:

Регистрирайте се за преводач

 • Сега е лесно да се регистрирате като преводач за да получавате известия, когато има нов материал, който се нуждае от превод на Вашия език.
 • Просто отидете на тази страница, за да се регистрирате:
  Special:TranslatorSignup
 • На същата страница можете да отмените регистрацията си.

Теми за превод на проекти на Уикимедия

Превод на седмицата

Превод на седмицата тук на Meta-Wiki е проект към добавяне на статии към Уикипедия където те не съществуват, като ги превеждат.

Уикиспелуване

Противно на това, което ние, преводачите може да си мислим ;-), нещата невинаги трябва да бъдат превеждани. Ето защо е създаден Уикиспелуване - за да се избегнат грешки в изписването на собствените имена и местни имена. Уикиспелуване е трансуики и многоезичен проект. Моля, помогнете чрез проверка на превода на собствения си език на предадените съобщения на Уикиспелуване. И не се колебайте да участватe!

Капитализация на страници в Уикиречник

Езиците имат различни правила по отношение на главните букви. Например, на английски имената на месеците и повечето думи в работните заглавия винаги са капитализирани, но на френски език не са. Повечето проекти на Уикиречник правят разлика в днешно време между главни букви и малки букви. Уикиречник трябва да знае какви правила използва всеки език по отношение на капитализацията. Моля, помогнете за завършване на таблицата на Капитализация!

Уикипроект преводи в Уикиизточник

Инициатива за координиране между различните езикови уикита на Уикиизточник при събирането на стари преводи и създаването на нови такива на изходни текстове, които никога не са били преведени или имат само превод, обект на авторско право и т.н. Хоствано на Уикиизточник на английски език.

За локализиране

Информация за локализация за преводачи, така и разработчиците могат да бъдат намерени на страница за локализация на MediaWiki.org.

На блога на Амир можете да прочетете някои полезни съвети

Дългосрочна стратегия за превод

Можете да прочетете и обсъдите идеи за това как да се работи с преводи на страницата за стратегия за преводите.