Мета:Вавилон

This page is a translated version of the page Meta:Babylon and the translation is 100% complete.
Other languages:
Globe of letters.png
BABYLON
the Wikimedia translators' portal/noticeboard
Вавилон - портал посвећен превођењу Мета-викија и табла са обавештењима на тему превода различитих материјала. За основне дискусије везане за превод погледајте ову страницу за разговор.

Комуникација

Аутоматска страница са списком свих захтева за превод на Мета-Викију са новим системом (видите Помоћ за проширење превода).

Директне везе:

Пријавите се да би сте били преводилац

Питања превода на пројектима Викимедије

Превођење недеље

Превод недеље на Мета-Вики је пројекат за додавање чланака Википедије тамо где не постоје тако што ћете их превести.

Википравопис

Супротно ономе што ми преводиоци можда мислимо $ТрепћућиСмајли, ствари „не треба увек“ да се преводе

Због тога је и створен Википравопис, како би се избегло погрешно писање властитих и локалних назива. Википравопис је транс-вики и вишејезичан пројекат. Помозите тако што ћете проверити превод порука урезивања на свом језику на Википравопис. И слободно учествујте!

Употреба великих слова на страницама Викиречника

Језици имају различита правила у вези са великим словима. На пример, на енглеском се називи месеци и већина речи наслова рада увек пишу великим словима, али на француском не. Већина пројеката Викиречник данас прави разлику између великих и малих слова. Викиречник треба да зна која правила сваки језик има у вези са писањем великих слова. Помозите да попуните табелу великих слова!

Превод ВикиПројекта на Викиизворнику

Иницијатива за координацију између различитих викија језика Викиизворник у прикупљању старих превода и креирању нових за изворне текстове који никада нису преведени или имају само преводе заштићене ауторским правима и тако даље. Хостовано на енглеском Викиизворнику.

О локализацији

Информације о локализацији и за преводиоце и за програмере могу се наћи страница за локализацију на сајту MediaWiki.org.

Можете прочитати неке корисне савете на Амировом блогу.

Дугорочна стратегија превођења

Можете читати и дискутовати о идејама о томе како да радите са преводима на страници Стратегија превођења.