Мета:Вавилон

This page is a translated version of the page Meta:Babylon and the translation is 100% complete.
Globe of letters.png
BABYLON
the Wikimedia translators' portal/noticeboard
Вавилон - портал посвећен превођењу Мета-викија и табла са обавештењима на тему превода различитих материјала. За основне дискусије везане за превод погледајте ову страницу за разговор.

Комуникација

Захвтеви за превод

Аутоматска страница са списком свих захтева за превод на Мета-Викију са новим системом (видите Помоћ за проширење превода).

Директне везе:

Пријавите се да би сте били преводилац

Питања превода на пројектима Викимедије

Превођење недеље

Превод недеље на Мета-Вики је пројекат за додавање чланака Википедије тамо где не постоје тако што ћете их превести.

Википравопис

Супротно ономе што ми преводиоци можда мислимо $ТрепћућиСмајли, ствари „не треба увек“ да се преводе

Због тога је и створен Википравопис, како би се избегло погрешно писање властитих и локалних назива. Википравопис је транс-вики и вишејезичан пројекат. Помозите тако што ћете проверити превод порука урезивања на свом језику на Википравопис. И слободно учествујте!

Употреба великих слова на страницама Викиречника

Језици имају различита правила у вези са великим словима. На пример, на енглеском се називи месеци и већина речи наслова рада увек пишу великим словима, али на француском не. Већина пројеката Викиречник данас прави разлику између великих и малих слова. Викиречник треба да зна која правила сваки језик има у вези са писањем великих слова. Помозите да попуните табелу великих слова!

Превод ВикиПројекта на Викиизворнику

Иницијатива за координацију између различитих викија језика Викиизворник у прикупљању старих превода и креирању нових за изворне текстове који никада нису преведени или имају само преводе заштићене ауторским правима и тако даље. Хостовано на енглеском Викиизворнику.

О локализацији

Информације о локализацији и за преводиоце и за програмере могу се наћи страница за локализацију на сајту MediaWiki.org.

Можете прочитати неке корисне савете на Амировом блогу.

Дугорочна стратегија превођења

Можете читати и дискутовати о идејама о томе како да радите са преводима на страници Стратегија превођења.