Anunț privind finalizarea autentificării cu un singur nume de utilizator

This page is a translated version of the page Single User Login finalisation announcement and the translation is 100% complete.
Pentru informații la zi despre progresul acestui program în curs de dezvoltare, vedeți mw:SUL finalisation.

Echipa de dezvoltare a Fundației Wikimedia face unele modificări referitoare la modul de funcționare a conturilor de utilizator, ca parte a eforturilor noastre de a furniza unelte noi și îmbunătățite pentru utilizatori (cum ar fi notificările între proiectele wiki). Pentru a permite aceste modificări, este nevoie ca toți utilizatorii să aibă același nume de utilizator în toate proiectele. Acest lucru ne va permite să vă oferim facilități noi care vă vor ajuta să editați și să discutați mai ușor și care vor permite permisiuni mai flexibile pentru unelte. Una din condițiile preliminare pentru acest lucru este ca numele de utilizator să fie unice pe cuprinsul tuturor celor 900 de proiecte wiki ale Wikimediei.

Din nefericire, există unele conturi de utilizator care nu sunt unice, adică în proiecte diferite același nume este deținut de utilizatori diferiți. Pentru a ne asigura că toți acești utilizatori vor putea folosi proiectele wiki în continuare, vom redenumi o serie de conturi, adăugând simbolul „~” și numele proiectului wiki din care acestea fac parte la sfârșitul numelui actual. Această operațiune va avea loc în aprilie 2015. De exemplu, un utilizator cu numele „Exemplu” de la Wikționarul în limba suedeză va fi redenumit în „Exemplu~svwiktionary”.

Toate conturile vor funcționa în continuare ca și până acum, iar modificările efectuate până acum vor fi atribuite în continuare acestor conturi. Totuși, utilizatorii ale căror conturi vor fi redenumite (care vor fi contactați individual), vor fi nevoiți să folosească noul nume de utilizator atunci când se autentifică.

Posibilitatea de redenumire locală a utilizatorilor a fost înlăturată pentru a preveni situațiile în care conturi globale să fie separate din cauza redenumirii locale. Este posibil în continuare ca utilizatorii să solicite redenumirea conturilor folosind Special:GlobalRenameRequest în wiki-ul lor local sau ask for their account to be renamed further aici, în Meta, dacă le displace noul lor nume de utilizator.

Vezi și