Aankondiging afronding Single User Login

This page is a translated version of the page Single User Login finalisation announcement and the translation is 100% complete.
"Voor up-to-date nieuws over de voortgang van deze ontwikkeling, zie mw:SUL finalisation."

Het ontwikkelteam van Wikimedia Foundation is bezig met een aantal wijzigingen in de manier waarop gebruikers werken. Dit is een onderdeel van onze continue inspanningen om nieuwe en betere hulpmiddelen beschikbaar te stellen aan onze gebruikers (zoals meldingen tussen wiki's). De wijzigingen vereisen dat gebruikers overal dezelfde gebruikersnaam hebben. Dit geeft nieuwe mogelijkheden die u helpen bij het bewerken en discussiëren, en maakt meer flexibele rechten voor nieuwe functies mogelijk. Eén van de voorwaarden hiervoor is dat gebruikersnamen uniek zijn op alle 900 wiki's van Wikimedia.

Helaas zijn sommige gebruikersnamen niet uniek op al onze wiki's, en dus botst dit met andere gebruikers die dezelfde gebruikersnaam hebben. Om ervoor te zorgen dat al deze gebruikers in de toekomst alle Wikimediawiki's kunnen gebruiken, zullen we een aantal van deze gebruikers hernoemen door aan het eind van hun gebruikersnaam het teken "~" toe te voegen plus de naam van de wiki. Dit zal plaatsvinden in april 2015. Een gebruiker die bijvoorbeeld "Voorbeeld" heet op de WikiWoordenboek in het Zweeds kan worden hernoemd naar "Voorbeeld~svwiktionary".

Alle gebruikersaccounts blijven werken zoals voorheen en alle bewerkingen blijven toegewezen aan de betreffende gebruiker (onder diens nieuwe naam, indien van toepassing). Er wordt individueel contact opgenomen met gebruikers van wie de gebruikersnaam hernoemd zal worden. Zij moeten na deze hernoeming met hun nieuwe gebruikersnaam inloggen.

Het is voortaan alleen mogelijk om gebruikersnamen 'globaal', d.w.z. in alle wiki's tegelijk, te wijzigen, om te voorkomen dat accounts door een lokale hernoeming ongekoppeld raken. Gebruikers kunnen een verzoek tot hernoemen van de gebruikersnaam indienen via Special:GlobalRenameRequest op de lokale wiki of een verzoek voor gebruikersnaamwijziging indienen hier op Meta, als ze niet tevreden zijn met hun nieuwe gebruikersnaam.

Zie ook