Ανακοίνωση ολοκλήρωσης της ενοποιημένης σύνδεσης χρήστη

This page is a translated version of the page Single User Login finalisation announcement and the translation is 100% complete.
Για νεότερα σχετικά με την πρόοδο της ανάπτυξης της εφαρμογής δείτε mw:SUL finalisation.

Η ομάδα προγραμματισμού του Ιδρύματος Wikimedia κάνει κάποιες αλλαγές στο πώς λειτουργούν οι λογαριασμοί χρηστών, ως μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειάς μας να προσφέρουμε καλύτερα εργαλεία για τους χρήστες μας (όπως οι ειδοποιήσεις μεταξύ διαφορετικών wiki). Για να μπορούν να γίνουν αυτές οι αλλαγές, οι χρήστες πρέπει να έχουν το ίδιο όνομα λογαριασμού παντού. Αυτό θα μας επιτρέψει να σας δίνουμε νέα χαρακτηριστικά που θα σας βοηθούν να επεξεργάζεσται και να συζητάτε καλύτερα, και θα επιτρέπει στα εργαλεία πιο ευέλικτα δικαιώματα. Μια από τις προϋποθέσεις γι' αυτό είναι ότι οι λογαριασμοί χρηστών θα πρέπει να είναι πλέον ενιαίοι και στα 900 wiki του Wikimedia.

Δυστυχώς, κάποιοι λογαριασμοί δεν είναι ακόμα ενοποιημένοι σε όλα τα wiki· αντίθετα συγκρούονται με αυτούς άλλων χρηστών που έχουν το ίδιο όνομα χρήστη. Για να εξασφαλίσουμε ότι όλοι αυτοί οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα wiki του Wikimedia στο μέλλον, θα μετονομάσουμε έναν αριθμό απ' αυτούς τους λογαριασμούς προσθέτοντας ένα «~» ακολουθούμενο από το όνομα του wiki τους στο τέλος του ονόματος χρήστη τους. Αυτή η αλλαγή θα γίνει τον Απρίλιο 2015. Για παράδειγμα, ένας χρήστης του σουηδικού Βικιλεξικού με όνομα «Παράδειγμα», θα λάβει το όνομα χρήστη «Παράδειγμα~svwiktionary».

Όλοι οι λογαριασμοί θα λειτουργούν όπως και πριν, και θα συνεχίσουν να πιστώνονται όλες τις επεξεργασίες που θα έχουν κάνει μέχρι τότε. Ωστόσο, χρήστες με λογαριασμούς που έχουν μετονομαστεί (με τους οποίους θα επικοινωνήσουμε ατομικά) θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το νέο όνομα του λογαριασμού τους για να συνδεθούν.

Η μετονομασία χρηστών τοπικά έχει αφαιρεθεί για να αποφευχθεί λογαριασμοί που ήταν παγκόσμιοι να αποσυνδεθούν λόγω τοπικής μετονομασίας. Οι χρήστες μπορούν να αιτηθούν μετονομασία χρησιμοποιώντας το Special:GlobalRenameRequest στο τοπικό τους wiki ή να ζητήσουν ο λογαριασμός τους να μετονομαστεί περαιτέρω εδώ στο Meta, αν δεν τους αρέσει το νέο τους όνομα χρήστη.

Δείτε επίσης