Съобщение за финализиране на единната потребителска сметка

This page is a translated version of the page Single User Login finalisation announcement and the translation is 100% complete.
За актуалните новини за хода на тази разработка, вижте mw:SUL finalisation.

Техническият екип на Фондация Уикимедия прави някои промени по функционирането на потребителските сметки като част от непрестанните ни усилия да предоставим на потребителите си нови и по-добри функционалности (като например глобални съобщения от всички уики проекти). За да приложим тези промени, всички потребители трябва да имат едно и също име на сметката си навсякъде из уики проектите. Това ще ни позволи да Ви предоставим нови възможности за по-добро редактиране и дискутиране и ще позволи по-голяма гъвкавост при достъпа на потребители до съответни инструменти. Едно от предварителните условия за целта е потребителските сметки да станат единни за всички 900 проекта на Уикимедия.

За съжаление, някои потребителски сметки понастоящем все още не са уеднаквени във всичките ни уикита и влизат в конфликт с други потребители, които локално на други места ползват същото потребителско име. За да осигурим ползването на уикитата на Уикимедия от всички тези потребители и за в бъдеще, някои от тези сметки ще бъдат преименувани да включват символа "~" и името на тяхното уики, добавено в края на потребителското им име. Така например потребител с име „Example“ в шведския Уикиречник, който подлежи на преименуване, би станал „Example~svwiktionary“.

Всички потребителски сметки ще продължат да работят както досега и ще получат признание за всичките си досегашни редакции. Разликата е, че потребителите с преименувани сметки (с които ще се свържем лично) ще трябва да ползват новото си потребителско име, когато влизат с парола в проектите.

Локалното преименуване на потребители е деактивирано, за да няма възможност глобализирани потребителски сметки да останат някъде с неасоциирани локални инстанции поради извършено локално преименуване. Ако не харесват новото си потребителско име, потребителите могат да изискат преименуване, използвайки специалната страница Special:GlobalRenameRequest в локалното си уики или да помолят сметката им да бъде отново преименувана на Мета.

Вижте също