Прибирање средства 2012/Превод/Пораки на наменската страница и плакатите

This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Landing Page and Banner messages and the translation is 100% complete.
Banners round one
 1. Ве молиме прочитајте
 2. Прочитајте сега
 3. Прочитајте:
  Лично обраќање на
  Џими Велс, основач на Википедија
 4. Википедија е непрофитна, но сепак го држи 5-тото место по посетеност. Секој месец со неа се служат 450 милиони луѓе. За да ја заштитиме нашата независност, ние никогаш нема да дозволиме реклами.
  Google и Yahoo имаат илјадници опслужувачи и вработени. Ние имаме околу 800 опслужувачи и 150 вработени.
  Доколку секој што го чита ова даде по $5, прибирањето на средства би траело по еден ден годишно. Дајте прилог за Википедија да остане слободна.
 5. Википедија е непрофитна, но сепак го држи 5-тото место по посетеност. Секој месец со неа се служат 450 милиони луѓе. За да ја заштитиме нашата независност, ние никогаш нема да дозволиме реклами.
  Google има речиси милион опслужувачи. Yahoo има околу 12.000 вработени. Ние имаме 800 опслужувачи и 150 вработени.
  Доколку секој што го чита ова даде по $5, прибирањето на средства би траело по еден ден годишно. Дајте прилог за Википедија да остане слободна.
Banners and LP's Round 2
 1. Лично обраќање на уредник на Википедија
 2. Лично обраќање на уредничка на Википедија
 3. просечен прилог
 4. Википедија е непрофитна, но е 5-та по посетеност на светот. Со 450 милиони корисници месечно, и ние имаме трошоци како секој најпосетен сајт: сервери, струја, кирија, програми, вработени и правна помош.
  За да ја заштитиме нашата независност, никогаш нема да имаме реклами. Ниту пак имаме владини средства. Работиме само на доброволни прилози: најчесто добиваме по $5, а просечно по $30.
  Доколку секој што го чита ова даде по $5, прибирањето би завршило во рок од еден час. Помогнете ни да заборавиме на средствата и да ѝ се вратиме на Википедија.
 5. Доколку секој што го чита ова даде колку за еден сендвич, прибирањето на средства би завршило за еден час. Помогнете ни да заборавиме на средствата и да ѝ се вратиме на Википедија.
Privacy policy notice
 1. Давајќи прилог, ги споделувате Вашите информации со Фондацијата Викимедија, непрофитната организација одговорна за Википедија и сродните проекти, и нејзините услужници во САД и на други места, согласно нашите правила за заштита на личните податоци.
 2. Ние никому не му ги продаваме (или разменуваме) вашите информации. Повеќе за ова ќе дознаете од правилата за заштита на личните податоци на дарителите <http://wikimediafoundation.org/wiki/Donor_policy/en>.
Where your donation goes box text
 1. Каде одат средствата
 2. Технологија: Опслужувачи, сообраќај, одржување, развој. Википедија е 5-та по посетеност во светот, но работи со само мал дел од средствата што ги трошат другите водечки мрежни места.
 3. Луѓе: Останатите 10 водечки мрежни места имаат илјадници вработени. Ние имаме само 140 вработени, што значи дека вашиот прилог претставува одличен влог во високоделотворна непрофитна организација.