Skupljanje sredstava 2012/Prevod/AdrianneW molba

This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/AdrianneW Appeal and the translation is 100% complete.

1

Bila mi je potrebna čitava večnost da završim ovaj ogromni roman, ali sam se u njega i zaljubila. U petom razredu dobili smo zadatak da đacima iz svog razreda predstavimo temu po izboru. Moja je bila književnost devetnaestog veka.

Kao što ste već verovatno i sami pogodili, sada sam profesor engleskog jezika. Takođe, doprinosim Vikipediji, uređujući članke o piscima poput Meri Šeli, autorki "Frankenštajna" i Džejn Ostin, koja je napisala "Gordost i predrasudu".

Kada pomislim na svoj rad na Vikipediji, ne razmišljam o sebi kao o nekome ko samo dodaje informacije; razmišljam o sebi kao o nastavniku. Kroz Vikipediju, dopirem mnogo dalje od zidova jedne učionice. Samo u prethodnom mesecu članak o Džejn Ostin pregledan je više od 115,000 puta.

Na svom univerzitetu imam pristup mnogim kvalitetnim izvorima - za razliku od mnogih ljudi koji ga nemaju, jer je taj pristup potrebno platiti. Uređujući Vikipediju, mogu da pomognem da se ova nepravda ispravi.

Volim da učim. Oduvek sam volela. Zbog toga toliko snažno verujem da bi svima trebalo da bude omogućen pristup.

Slažete li se? Onda Vas molim da mi se pridružite u podršci Vikipedije.

Bio

Adrijanino istraživanje fokusira se na britanskoj književnosti 18. veka.Kao postdoktorant studija Digitalnog učenja i istraživanja, ona, takođe, pomaže svojim kolegama u pronalaženju novih načina da integrišu Vikipediju u svoje učionice.