Дарителска кампания 2012/Превод/Призив на AdrianneW

This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/AdrianneW Appeal and the translation is 100% complete.

1

Този огромен роман ми отне цяла вечност, но направо се влюбих в него. В пети клас ни възложиха задача да разкажем нещо на съучениците си по наш избор. Аз им изнесох лекция за литературата на XIX век.

Днес, както може и да сте се досетили, вече съм професор по английска литература. Също така допринасям и за Уикипедия, редактирам статии за писатели като Мери Шели, авторката на „Франкенщайн“, и Джейн Остин, която е написала „Гордост и предразсъдъци“.

За работата си в Уикипедия не смятам, че е свързана единствено с „добавяне на информация“ – виждам се по-скоро като учител.

В университета, в който работя, имам достъп до много качествени ресурси. Повечето хора обаче не могат да се възползват от тях, защото те са обвързани с платен абонамент. С редакциите ми в Уикипедия се стремя да поправя тази несправедливост.

Обичам да уча. Винаги има с какво да се обогатиш от ученето. Ето защо силно вярвам, че знанията трябва да са достъпни за всички нас.

Съгласни ли сте с мен? Тогава, моля, присъединете се към мен – нека подкрепим Уикипедия.

Bio

Изследванията на Ейдриън са съсредоточени върху английската литература от XVIII век.След като защитава успешно дисертация за научна степен кандидат на науките в областта на „дигитално образование и научни изследвания“ (Digital Learning and Research), тя помага на своите колеги в намирането на нови начини за интеграция на Уикипедия в образователните им програми.