Fundraising 2012/Translation/AdrianneW Appeal

This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/AdrianneW Appeal and the translation is 100% complete.

1

Het duurde eeuwen voordat ik die roman uit had, maar ik werd verliefd. In groep zeven kregen we de opdracht onze klasgenoten les te geven over een zelfgekozen onderwerp. Ik gaf les in negentiende-eeuwse literatuur.

Tegenwoordig ben ik universitair docent Engels, zoals u wellicht al geraden hebt. Ik draag ook bij aan Wikipedia door stukken te redigeren over schrijvers als Mary Shelley, de schrijfster van Frankenstein, en Jane Austen, die 'Pride and Prejudice' schreef.

Als ik aan mijn werk op Wikipedia denk, zie ik mezelf niet zozeer als iemand die informatie toevoegt; ik zie mezelf als leraar. Door Wikipedia is mijn bereik veel groter dan een klaslokaal. Alleen al in de afgelopen maand is het artikel over Jane Austen in Wikipedia meer dan 115.000 maal bekeken.

Op mijn universiteit heb ik toegang tot veel kwaliteitsbronnen. Maar de meeste mensen hebben geen toegang tot deze bronnen; ze zijn alleen tegen betaling bereikbaar. Door voor Wikipedia te schrijven kan ik deze onrechtvaardigheid helpen tegengaan.

Ik hou van leren. Altijd al gedaan. Daarom geloof ik zo sterk dat kennis voor iedereen beschikbaar moet zijn.

Bent u het met me eens? Doe dan met me mee en steun Wikipedia.

Bio

Adrianne’s onderzoek spitst zich toe op 18e-eeuwse Britse literatuur.Na haar wetenschappelijke promotie in Digitaal Leren en Onderzoek helpt ze haar collega's ook met het zoeken naar nieuwe manieren om Wikipedia te integreren in hun klaslokalen.