Fundraising 2012/Translation/AdrianneW Appeal/Poziv AdrianneW/sl

This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/AdrianneW Appeal and the translation is 100% complete.

1

Ta gromozanska knjiga se mi je zdela neskončna, vendar sem se vanjo zaljubila. V petem razredu smo dobili nalogo, da svoje sošolce seznanimo, s čimer želimo. Predstavila sem jim književnost 19. stoletja.

Danes, kot ste verjetno uganili, sem profesorica angleščine. Prispevam tudi k Wikipediji, kjer urejam članke, npr. o Mary Shelley, avtorici Frankensteina, in Jane Austen, ki je napisala Prevzetnost in pristranost.

Ko razmišljam o svojem delu na Wikipediji se nimam samo za nekoga, ki dodaja podatke. Imam se za učiteljico. Z Wikipedijo sežem daleč prek svoje učilnice. Samo v preteklem mesecu je bil članek o Jane Austen obiskan več kot 115.000-krat.

Na svoji fakulteti imam dostop do številnih kakovostnih virov. Večina ljudi pa tega dostopa nima, saj jim ga preprečuje plačilni zid. Z urejanjem Wikipedije jim lahko pomagam popraviti to nepravičnost.

Rada se učim. Vedno sem se rada. To je razlog, zakaj tako zelo verjamem, da mora biti znanje dostopno vsakomur.

Se strinjate? Potem se mi pridružite pri podpori Wikipediji.

Bio

Adrianne je raziskovalka angleške književnosti 18. stoletjaKot doktorica s področja digitalnega učenja in raziskovanja pomaga pri vključevanju Wikipedije v poučevanje tudi svojim kolegom.