This page is a translated version of the page Meta:Patrollers and the translation is 100% complete.
Deze pagina geeft informatie over de groep "controleur" op Meta.

Controleurs is een gebruikersgroep met de mogelijkheid te controleren op nieuwe pagina 's, bewerkingen op recente wijzigingen en snel terugdraai mogelijkheid voor wijzigingen door het gebruiken van rollbackmogelijkheid. Het was aangemaakt per consensus in september 2019. Het recht wordt standaard gegeven door elke moderator , maar kan gegeven worden aan vertrouwde gebruikers per verzoek op verzoekpagina voor hulp van een moderator of bureaucraat .

Controle

Hoofdartikel: Help:Patrolled edit

Terugdraaiing

Hoofdpagina: Meta:Terugdraaiing
  • Moderatoren hebben standaard de terugdraairechten, en hoeven afzonderlijk die recht niet te vragen.
  • Gebruikers met globale terugdraaiing of andere globale groepen met 'rollback' rechten in hen gebundeld mogen deze tool op Meta-Wiki gebruiken.

Weghalen van rechten

Inactiviteit
Elke inactieve gebruikersaccount voor een periode van opeenvolgende 2 jaar kunnen hun rechten verwijderd worden. Inactiviteit is bepaald als er geen wijzigingen en gelogde acties in dat 2 jarige periode.
Misbruik
Gebruikers die misbruik maken van deze tool door herhaaldelijk slechte wijzigingen als gecontroleerd te markeren, of door de terugdraaitool te gebruiken voor het terugdraaien van constructieve bijdragen, of voor bewerkingsoorlogen of inhoudsgeschillen, mogen hun rechten verwijderd worden. Het verwijderen kan altijd gedaan worden door een moderator, bij hun goeddunken. Gebruikers waar hun rechten ten onterechte waren ingetrokken mogen de rechten niet herkrijgen zonder een formele toepassing.

Zie ook