Meta:Central notice-moderators

This page is a translated version of the page Meta:Central notice administrators and the translation is 100% complete.
Verwijzing:
WM:CNA
Deze pagina bevat informatie over de groep Beheerders van centralnotice (centralnoticeadmin) Meta-Wiki.

Het central notice-moderatorrecht (CNA) heeft de rechten om bannercampagnes te bewerken en te activeren. Vanwege de mogelijk grote impact van banners op de wiki's moet het central notice-moderatorrecht spaarzaam worden verleend. Voorheen hadden alle moderatoren ook toegang tot deze rechten, maar dat werd in november 2018 verwijderd.

Verzoeken voor CentralNotice banner campaigns zullen worden geplaatst op CentralNotice/Request.

Rechten

Central notice-moderators hebben de volgende rechten (zie Rechten van gebruikersgroepen)::

  • Bewerkingen automatisch als gecontroleerd gemarkeerd krijgen (autopatrol)
  • Protect translatable messages handled by the Translate extension and included in CentralNotice banners (banner-protect)
  • Centrale sitenotices beheren (centralnotice-admin)
  • De gebruikersinterface bewerken (editinterface)
  • Tweetrapsauthenticatie inschakelen (oathauth-enable)
  • Beveiligingsinstellingen wijzigen en cascade-beveiligde pagina's bewerken (protect)

Verkiezingen en verwijdering

De Meta-Wiki bureaucraten kunnen dit recht verlenen en verwijderen. De verkiezing en verwijderingsprocedure is hieronder beschreven. Medewerkers of aannemers van de Wikimedia Foundation die voor hun werk toegang tot de CentralNotice-administratie nodig hebben, moeten in plaats daarvan een specifieke procedure volgen.

Verzoeken beheerrecht CentralNotice

Vrijwilligers die toegang willen krijgen tot het beheer van CentralNotice dienen een verzoek om beheer van CentralNotices in te dienen. Het verkiezingsproces is onderworpen aan dezelfde regels als bij het aanvragen van een ander beheerderschap.

Toegang ontnemen

  • Meta-Wiki-administratoren verliezen hun CentralNotice-toegang als hun administratieve toestemming wordt verwijderd op grond van Meta:Administrators/Removal. De administratoracties van CentralNotice worden als administratoracties voor inactiviteit beschouwd.
  • CentralNotice-administratoren die geen Meta-Wiki-administrators zijn, verliezen automatisch de toestemming als ze geen bewerking of gelogde actie hebben uitgevoerd waarvoor deze toestemming nodig is in de laatste 12 maanden onmiddellijk voorafgaand aan de aangewezen beoordelingsdatum (1 oktober).

Zie ook