This page is a translated version of the page Meta:Flood flag and the translation is 100% complete.
Meta-Wiki's beheerders kunnen zichzelf tijdelijk een "flood-vlag" geven bij het uitvoeren van repetitieve, niet-controversiële bewerkingen of acties om te voorkomen dat Special:RecentChanges en gerelateerde pagina's overspoeld worden met die bewerkingen.

Wanneer de flood-vlag gebruiken

Beheerders moeten de flood-vlag gebruiken om te voorkomen dat andere bewerkingen en acties in Recente wijzigingen (RC) overspoelt worden bij het aanbrengen van repetitieve wijzigingen. Dergelijke acties mogen nooit controversieel zijn, omdat het gebruik van deze vlag de hoeveelheid toezicht die ze kunnen krijgen, vermindert. Voorbeelden van acceptabel gebruik zijn het verwijderen van een groot aantal pagina's volgens het beleid en de richtlijnen van Wikidata, het terugdraaien van een groot aantal niet-constructieve bewerkingen of het blokkeren van veel open proxy's. Onacceptabel gebruik omvat pogingen om legitiem toezicht op een controversiële actie te omzeilen, ongeacht of het een beheertaak is of niet.

Gebruikers kunnen ook de flood-vlag willen gebruiken bij het uitvoeren van logacties op grote aantallen gebruikersnamen die aanstootgevend of lasterlijk zijn (d.w.z. bureaucraten die accounts hernoemen, beheerders die lokale blokken uitvoeren, enzovoort).

In sommige gevallen kan een bureaucraat de flood-vlag verwijderen om af te dwingen dat de bewerkingen van een beheerder in RC verschijnen. Dit moet worden gedaan in gevallen waarin de beheerder het heeft vergeten te verwijderen, of wanneer de wijzigingen standaard in RC moeten worden gezien.

De flood-vlag wordt ingesteld en verwijderd met Special:UserRights.

Het toekennen van de vlag wordt gelogd en wordt weergegeven bij de recente wijzigingen. Beheerders die misbruik maken van hun beheerdersrechten (nu inclusief de flood-vlag) moeten worden bestraft.

Flood-vlag of bot-vlag?

Dit is bedoeld om de verzoeken om tijdelijke botvlaggen van bureaucraten te vervangen. Beheerders die anders een tijdelijke bot-vlag zouden vragen, kunnen dan tijdelijk de flood-vlag toekennen en gebruiken.

De gevallen waarin een permanente bot-vlag moet worden gegeven, blijven hetzelfde: de gebruiker moet een secundair account maken en zoals gewoonlijk een bot-vlag aanvragen. Alleen tijdelijke bot-vlaggen worden vervangen door deze flood-vlag.

Zie ook