Meta:Interlanguage links/sr

Colloquy-irc-icon.png Update required!
This page needs to be updated. Synch this document to the original, Meta:Interlanguage links, to keep this up to date!
Translate this template!
Такође погледајте interlanguage link (software feature) и Interlanguage use case; за Википедију погледајте w:Wikipedia:Interlanguage links.

Кључне странице на Мети треба превести на основне википедијске језике и на највеће светске језике (као што су Арапски и Малајалам) који тренутно нису довољно заступљени на Википедији. (За пример погледајте захтеве за превод и координацију превода).

Превођење целих чланакаEdit

Да бисте превели целу страницу на Мети, прво преведите наслов. Ако је наслов исти на оба језика, додајте жељени језик. На пример, ако је оригинални чланак на енглеском и зове се Voyage назовите нови чланак Voyage_(српски) (било би добро и да пребаците оригинални чланак на Voyage_(english)). Друга опција је да направите Sr/Voyage и En/Voyage. На врху сваке странице додајте линку листова на друге преводе те странице, освежавајући (или правећи уколико не постоји) шаблон као што је {{VoyageMultiLingual}} користећи линк Template:VoyageMultiLingual

Изаберите "основни" чланакEdit

Добро је имати основну верзију која је увек ажурна; генерално, ако је у питању листа података, покушајте да задржите ту листу на једној страници (преведите остатак странице, а направите линк ка листи на оригиналној страници). Ако не планирате да одржавате или ажурирате страницу додајте упозорење на врху те странице да је најажурнији превод на "original page".

Било би добро да започнете преводе чак и ако не говорите тај језик течно. Погелдајте листу преводилаца ако Вам је потребна помоћ.

Почните са кратим преводима на странициEdit

За сада толико треба да се преведе да је можда боље да преведете само бар са стране, као бар на овој страници, за чланак који вас занима. У реченици или две објасните сврху странице и преведите то на колико год језика можете. Можете да користите Babelfish. Ово ће помоћи другима да пронађу странице које их највише занимају и започеће ланац превода.

Направите шаблон за листу ових превода на страницама да би могли да користите мултијезични бар на свакој преведеној страници. (Погледајте ову страницу и Template:News за примере.)

Странице са старим преводимаEdit

Постоји велики број старих превода без овог шаблона. Додајте оне које сте приметили на ову листу.

Странице са овим шаблоном (многе без бара; многе са преведеним страницама које и даље нису на Мети):

Странице са међувики шаблоном

Друге странице'

Такође погледајтеEdit