Heqja e pamjeve të skaduara

This page is a translated version of the page Turning off outdated skins and the translation is 76% complete.
Outdated translations are marked like this.

Për përdorimin sa më të mirë të resurseve tona të limituara, nga 15 deri në 24 Prill 2013 të gjitha temat përveç Vector legacy (2010), MonoBook, Modern dhe Cologne Blue do të hiqen përgjithmonë nga MediaWiki dhe në të githa Media wikit e tiera. Nëse llogaria juaj ka si opsion njërën nga temat e vjetëruara, [1] ju do të kaloni automatikisht në temën fillestare të wikit tuaj - Vector.

Tema Nostalgia, njëra nga pamjet që do të largohen

Sa njerëz janë të përfshirë nga kjo?

Rreth 0.53% e përdorues aktivë të Wikimedias, dhe rreth 0.39% e përdoruesve aktivë me më shumë se 1000 redaktime. Ajo do të prekë 0.31% të përdoruesve të Wikimedias që nuk janë më aktiv (anje redaktim apo kyçje në gjashtë muajt e fundit). Një përshkrim i plotë statistikor është i vlefshëm këtu.

Çfarë më duhet të bëj?

Nëse ju aktualisht përdorni Monobook, Moderne, Cologne Blue, ose Vector (p.sh. në qoftë se ju kurrë nuk e keni ndryshuar këtë preferencë), kjo nuk do të ndikojë tek ju aspak, dhe ju nuk keni nevojë të bëni asgjë. Nëse ju aktualisht përdorni një temë të vjetër dhe ju jeni të lumtur në përdorimin e temës së parazgjedhur në çdo wiki (Vector), ju nuk keni nevojë të bëni asgjë.

Ndryshe, ju mund të shkoni tek Speciale:Preferencat në veglat tuaja personale mbi çdo faqe, klikoni në butonin e dytë (Dukja), dhe zgjidhni njërën nga këto: "Vector", "Monobook", "Modern" ose "Cologne Blue", më pas shtypni Ruaj parapëlqimet në fund të faqes. Nëse nuk jeni i sigurt se cilën pamje përdorni, mund të përdorni të njëjtat këshilla për ta zbuluar.

Përse po e bëni këtë veprim?

Arsyeja kryesore është se tiparet e reja që ne jemi duke ndërtuar - njoftimet ndër-wiki, mënyra më të mira për të patrulluar faqet e reja, më të lehtë për ta përdorur diskutimet, dhe të tjera - do të thotë që ne duhet të përpiqemi për t'i integruar ato në të gjitha pamjet tona. Ne nuk mund të zëvendësojë programet e vjetra me një të ri që nuk punojnë për një pjesë të komunitetit: ajo nuk është thjesht e pranueshme.

Problemi është se për shkak se ne kemi pamjet kaq shumë të vjetra, për të ndërtuar në mbështetje për ta është shumë e shtrenjtë në terma të kohës së zhvillimit (dhe kështu në aspektin e fondeve të donatorëve tanë). Sa më shumë kohë të kemi për të shpenzuar me nëntë ose dhjetë pamje të ndryshme, aq më pak kohl kemi për të ndërtuar karakteristika të reja apo të mbajmë programet tanë ekzistues. Ajo gjithashtu kufizon gjërat që ne mund të vërtetë të ndërtojmë , pasi disa karakteristika shumë të dobishme mund të mos punojnë thjesht me pamjet nga viti 2001 ose 2002. Rezultati përfundimtar është që ne duhet të zgjedhin midis prodhimin e programeve të kufizuar shumë ngadalë, thyerja e faqes për një pjesë të komunitetit tonë, ose heqja e pamjeve; ne kemi zgjedhur një rrugë të tretë.

Përse do ti mbani këto katër pamje?

Pamjet që ne do aktualisht mbajnë dispozicion - Vector, Monobook, Moderne dhe Cologne Blue - janë përzgjedhur sepse ata aktualisht punojnë me karakteristika që ne ofrojmë dhe / ose kanë mirëmbaje aktive. Vector është lëkura zyrtare që ne ofrojmë dhe për të mbajtur të freskuara të gjitha zhvillimet e reja dhe për të rregulluar difektet. Tre të tjerat (Monobook, Moderne dhe Cologne Blue) janë të mbështetur kryesisht nga zhvilluesit vullnetarë që dhurojnë kohën e tyre për të mbajtur këto pamje në dispozicion. Ne në Wikimedia Foundation do të përpiqemi të sigurojmë "degradim të këndshëm" për këto tri pamje të vjetra, në mënyrë që funksionalitet më të reja do të punojë në një farë mase. Me kalimin e kohës, megjithatë, në qoftë se ato thyhen ne mund të kemi nevojë për të çaktivizuar edhe ato gjithashtu.

A nuk janë pamjet e vjetra oër njerëzit që kanë kompjuter me lidhje të ngadaltë?

Kryesisht jo. Dikur ka ekzistuar rasti që pamjet e vjetra të përfshijnë më pak kode dhe kështu ishin më të mira për njerëzit me kompjutera të ngadaltë me lidhje të dobëta të internetit. Megjithatë, që nga viti 2011 një ndryshim teknik e bëri këtë të pavërtetë, dhe dallimi është i papërfillshëm (në shumicën e rasteve disa kilobajt më pak, ose nën 5% e ngarkesës së një faqje tipike).

Nga ana tjetër, Vector dhe Monobook përdorin disa imazhe sfondi (ndryshe, për shembull, Classic/pamja Standarte), të cilat mund të rrisin disi ngarkesën e CPU-së. Modern dhe Cologne Blue nuk kanë probleme të kësaj çështjeje.

Skriptet js/css të rregulluara, të shkruara me mimikën e pamjeve të vjetra, do të shkaktojnë gjithashtu kohë shtesë për shkarkimin e tyre.

Më pëlqejnë disa gjëra nga njëra prej pamjeve të vjetra - çfarë mund të bëj?

Të gjitha pamjet e MediaWiki lejojnë një përdorues që të modifikojë ato me user-specific customisations duke përdorur JavaScript dhe CSS. Ju mund të modifikoni lehtësisht një nga lëkurat e mbetura (të tilla si Vector ose Monobook) të ri-krijoni elementet e një pamje tjetër (të tilla si Classic apo Nostalgia). Kjo ju lejon të ruani tiparet që ju pëlqejnë veçanërisht nga pamjet që së shpejti do të vriten.

Nëse keni nevojë për ndihmë, ju lutem postoni kërkesa të qarta, të zbatueshme dhe diskrete në Tech duke përshkruar cili funksion specifik nga një pamje e vjetër që ju do të donit në një pamje më të re. Për shembull, "Unë isha duke përdorur pamjen Classic dhe unë do të doja të përdorja Monobook tani Si mundem të rregullojë që shkrimi serif të jetë në vend të sans-serif?"

Shënime

  1. ⧼Skinname-chick⧽, ⧼Skinname-standard⧽, ⧼Skinname-myskin⧽, Nostalgia dhe ⧼Skinname-simple⧽.