Vanhentuneiden ulkoasujen poistaminen

This page is a translated version of the page Turning off outdated skins and the translation is 86% complete.

Jotta voisimme paremmin hyödyntää rajoitettuja resurssejamme, kaikki muut ulkoasut paitsi Vector legacy (2010), MonoBook, Modern ja Cologne Blue on lopullisesti poistettu MediaWikistä ja täten kaikista Wikimedian 24. huhtikuuta 2013. Jos tilisi käyttää jotakin näistä poistuneista ulkoasuista,[1] sinulle vaihdetaan automaattisesti wikin oletusasetus – Vector legacy (2010).

Nostalgia-ulkoasu, yksi poistettavista

Kuinka useaa henkilöä tämä koskee?

Noin 0,53 % aktiivisista Wikimedian käyttäjistä, ja noin 0,39 % aktiivisista käyttäjistä, joilla on yli 1 000 muokkausta. Se vaikuttaa myös 0,31 % Wikipedian käyttäjistä, jotka eivät enää ole aktiivisia (ei muokkauksia tai sisäänkirjautumisia kuuteen kuukauteen). Koko tilastollinen erittely on saatavilla täällä.

Mitä minun tarvitsee tehdä?

Jos käytit Monobookia, Modernia, Kölnin sinistä tai Vektoria (esim. et ole koskaan vaihtanut tätä asetusta), tämä ei vaikuta sinuun mitenkään, eikä sinun tarvitse tehdä mitään. Jos käytät vanhaa ulkoasua, ja olet halukas käyttämään wikin tarjoamaa oletusulkoasua (Vektori), sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Muussa tapauksessa mene asetuksiin, paina toista välilehteä ("Ulkoasu"), ja valitse joko "Vektori", "Monobook", "Moderni" tai "Kölnin sininen". Tämän jälkeen paina "Tallenna"-painiketta sivun alaosassa. Jos et ole varma siitä, mitä ulkoasua käytät, voit toimia samoin selvittääksesi tämän.

Miksi tämä tehdään?

Pääsyy on se, että uusien ominaisuuksien, joita rakennamme – wikienväliset ilmoitukset, paremmat tavat sivujen valvontaan, helppokäyttöisemmät keskustelusivut ja niin edelleen – myötä meidän on yritettävä yhdistää ne kaikkiin ulkoasuihimme. Emme voi korvata vanhaa ohjelmistoa uudella, joka ei toimi osalla yhteisöstä: se ei vain ole hyväksyttävää.

Ongelma on se, että koska meillä on niin monia vanhoja ulkoasuja, tuen kehittäminen niille on kallista kehittäjien ajan (ja siten lahjoitusvarojen) kannalta. Mitä enemmän aikaa meidän on käytettävä siihen, että jokin saadaan toimimaan yhdeksällä tai kymmenellä ulkoasulla, sitä vähemmän aikaa meillä on rakentaa uusia ominaisuuksia tai pitää yllä nykyistä ohjelmistoa. Tämä rajoittaa myös asioita, joita todella voimme tehdä, sillä jotkin hyvin hyödylliset ominaisuudet eivät yksinkertaisesti välttämättä toimi ulkoasuissa vuodelta 2001 tai 2002. Niinpä meidän on valittava joko rajoitetun ohjelmiston tuottaminen hyvin hitaasti, yhteensopivuusongelmat osalla käyttäjistä tai osan ulkoasuista poistaminen käytöstä. Näistä on valittu kolmas vaihtoehto.

Miksi juuri nämä neljä ulkoasua säilytetään?

Ulkoasut, jotka pidämme saatavilla – Vector, Monobook, Modern ja Cologne Blue – valittiin siksi, että ne tällä hetkellä toimivat tarjoamiemme ominaisuuksien kanssa. Vector on virallinen ulkoasu, jonka tarjoamme ja pidämme ajan tasalla kaikkien uusien kehitysten ja bugikorjausten suhteen. Muita kolmea (Monobook, Modern ja Cologne Blue) tukevat lähinnä vapaaehtoiset kehittäjät, jotka antavat aikaansa näiden ulkoasujen pitämiseksi saatavilla. Me Wikimedia-säätiössä pyrimme varmistamaan "edustavan arvonalennuksen" näille kolmelle vanhemmalle ulkoasulle, niin että uudet toiminnot tulevat toimimaan jossakin määrin. Kuitenkin jos nekin ajan myötä käyvät toimimattomiksi, saatamme joutua poistamaan nekin käytöstä.

Eivätkö vanhat ulkoasut ole parempia käyttäjille, joilla on hidas internet-yhteys ja/tai tietokone?

Eivät. Ennen oli niin, että ikivanhat ulkoasut käsittivät vähemmän koodia ja olivat siten parempia ihmisille, joilla on hitaita tietokoneita tai kehnoja Internet-yhteyksiä. Vuodesta 2011 lähtien tämä ei kuitenkaan ole teknisen muutoksen myötä enää ollut totta, ja ero on merkityksetön (enintään muutama kilotavu eli alle 5 % tavanomaisesta sivulatauksen tietosisällöstä).

On the other hand, Vector and Monobook use several background images (unlike, for example, the Classic/Standard skin), which might slightly increase CPU load. Modern and Cologne Blue are free of this issue.

Customized JS/CSS scripts, written to mimic the old skins, will also cause additional download time.

Pidän paljon joistakin asioista vanhoissa ulkoasuissa – mitä voin tehdä?

Kaikkia ulkoasuja on mahdollista muokata käyttäjäkohtaisilla kustomoinneilla. Jos haluat, voit muokata jotakin valmisulkoasuista luodaksesi uudelleen toisen ulkoasun osia. Näin voit säilyttää asioita, joista erityisesti pidät, ja muut käyttäjät saattavat voida auttaa sinua tässä. Voit pyytää muilta käyttäjiltä tukea wikisi yhteisön keskustelusivulla kuten muidenkin käyttäjäkustomointien tapauksessa.

If you need help, please post clear, actionable, and discrete requests to Tech describing which specific feature from an older skin you would like to see in a newer skin. For example, "I was using the Classic skin and I'd like to use Monobook now. How do I adjust the font to be serif instead of sans-serif?"

Huomiot

  1. Chick, Standard, MySkin, Nostalgia tai Simple