Raadpleging over intimidatie en pesten 2015

This page is a translated version of the page Harassment consultation 2015 and the translation is 73% complete.
Outdated translations are marked like this.

Intimidatie, pesterijen en wellevendheid zijn in toenemende mate een bron van zorg binnen de internetgemeenschappen. De Wikimediaprojecten vormen daarop geen uitzondering. De individuele Wikimediagemeenschappen zoeken al jaren naar oplossingen voor deze problemen, maar het blijft een voortdurende worsteling.

Dit is de eerste in een reeks geplande raadplegingen over dit onderwerp, bedoeld om ideeën, zorgen, voorstellen en mogelijke oplossingen met betrekking tot intimidatie en pesten te kunnen uitwisselen.

Hoe kun je deelnemen?

Dit is niet de plaats om specifieke gevallen van intimidatie of pesterijen te melden; dat kan het beste gedaan worden via de daarvoor bestemde kanalen op je eigen project. Je mag gerust je eigen ervaringen delen, zolang specifieke situaties maar niet expliciet worden gemaakt en de anonimiteit van anderen gewaarborgd blijft. Noem alsjeblieft geen namen van andere gebruikers. Houd je aan de Vriendelijke Ruimte-richtlijnen wanneer je je gedachten deelt of die van anderen bespreekt.

Wat denk jij over het onderwerp intimidatie en pesten op onze projecten? Mogelijke onderwerpen zijn:

  • Commentaar op de huidige aanpak op onze projecten of elders - wat werkt en wat niet;
  • Mogelijke nieuwe of aangepaste oplossingen of benaderingen om problemen op onze projecten op te lossen.
  • Ideeën over de eventuele effecten van intimidatie en pesten op Wikimediaprojecten en hun gebruikers.

Alle meningen zijn welkom. We hopen hiermee uiteindelijk aan alle projecten middelen ter beschikking te kunnen stellen die kunnen helpen deze problemen het hoofd te bieden.

Gemeenschapsbelangenbehartiging, Wikimedia Foundation

Further reading

Ideeën

Click here to check for new entries