Fundraising 2012/Translation/Srikeit&Noopur Appeal

This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Srikeit&Noopur Appeal and the translation is 100% complete.

1

V prizadevanju za zmanjševanje stroškov so uradniki predlagali, da bi lahko patentni urad kar ukinili. Zdelo se je, da so vsi možni izumi že izdelani in patentirani.

Vsi vemo, kako se je to izteklo!

Danes ljudje vidijo Wikipedijinih 22 milijonov člankov in se jim zdi, da ni ničesar več, o čemer bi se še dalo napisati kaj novega. Ampak to ni res. Še vedno ostaja veliko dela.

Sem Strikeit, moj prijatelj je Noopur. Sva člana najštevilčnejše generacije mladih na svetu. Več kot polovica 1,2 milijarnega prebivalstva Indije je mlajšega od 25 let. Naša generacija s pridom izkorišča boljšo izobrazbo, višjo stopnjo pismenosti in razširjen dostop do interneta. Svet se spreminja in mi ga pomagamo spreminjati. Toda še vedno ostaja ogromno tega, kar moramo doseči.

Skozi ta neverjeten projekt -- Wikipedijo -- lahko priesemo znanje sveta v Indijo. In indijsko znanje v svet.

Prosim, donirajte kolikor lahko, da bi pomagali Wikipediji rasti. Še vedno je toliko tega, kar moramo postoriti.

Bio

Strikeit živi v Mumbaju, kjer dela v oglaševalski agenciji. Noopur je doktorski študent filmskih študij. Prijatelja sta že pet let, njuna vez pa se je še poglobila odkar je Strikeit uvedel Noopurja v Wikipedijo in sta začela skupaj učiti prijatelje, sošolce in sodelavce kako lahko tudi oni prispevajo k Wikipediji.