Fundraising 2010/Appeal/fi


Sain paljon huvittuneita katseita, kun kymmenen vuotta sitten aloin puhua Wikipediasta.

Sanottakoon vain, että jotkin suhtauituvat epäilevästi ajatukseen, että vapaaehtoiset ympäri maailman alkaisivat yhdessä luoda merkittävää inhimillisen tiedon varastoa – kaikki yksinkertaisesti jakamista varten.

Ilman mainoksia. Ilman liikevoittoa. Ilman ehtoja.

Vuosikymmen sen perustamisen jälkeen yli 380 miljoonaa ihmistä käyttää Wikipediaa joka kuukausi – miltei kolmannes maailman Internet-käyttäjistä.

Se on viidenneksi suosituin verkkosivusto maailmassa, mutta Wikipedia ei ole ollenkaan kaupallisten verkkosivustojen kaltainen. Muut neljä on rakennettu miljardien dollarien investoinneilla, suurilla yritysten henkilöstömäärillä ja säälimättömällä markkinoinnilla.

Wikipedia on yhteisön luomus, osa kerrallaan vapaaehtoisten kirjoittama. Sinä olet osa yhteisöä. Ja kirjoitan tänään pyytäen sinun apuasi Wikipedian suojelussa ja ylläpidossa.

Yhdessä voimme pitää sen maksuttomana ja vapaana mainoksista. Voimme pitää sen avoimena – voit käyttää Wikipedian tietoja millä tahansa tavalla haluatkaan. Voimme pitää sen kasvavana – levittää tietoa kaikkialle ja kutsua kaikkia osallistumaan.

Joka vuosi tähän aikaan pyydämme sinua ja muita Wikipedia-yhteisön jäseniä auttamaan yhteistä yritystämme vaatimattomalla 20, 35, 50 tai halutessasi useamman euron lahjoituksella.

Jos arvostat Wikipediaa tiedon ja innoituksen lähteenä, toivomme että päätät toimia nyt.

Hyvää jatkoa toivottaen,

Jimmy Wales

Wikipedian perustaja

P.S. Wikipediassa on kyse kaltaistemme ihmisten voimasta tehdä erikoislaatuisia asioita. Kaltaisemme ihmiset kirjoittavat Wikipediaa, kirjain kerrallaan. Kaltaisemme ihmiset rahoittavat sitä, lahjoitus kerrallaan. Se on todiste mahdollisuuksistamme muuttaa maailmaa yhdessä.