• I prefer to keep discussions unfragmented. If you leave a comment for me here, I will most likely respond to it on this same page as an effort to keep the entire conversation in one place.
  • I never delete discussions. Discussions should always be archived, so it's easier to find them in future.
Current discussions | Archive 1 | Archive 2 | Archive 3 | Archive 4 | Archive 5 | Archive 6 | Archive 7 | Archive 8

Reminder: Community Insights Survey

RMaung (WMF) 19:14, 20 September 2019 (UTC)

Watchlist Expiry project page

Hello,

During the Community Whishlist survey 2019, you have voted for the Watchlist item Expiration wish.

Community Tech has created the Watchlist Expiry project page to work on this feature, and is looking for your feedback about the open questions they have.

Regards, IFried_(WMF), 15:51, 25 September 2019 (UTC)

Community Wishlist Survey 2020 needs translations

Hello!

I'm contacting you because you've already translated some messages for the Community Wishlist Survey. We need more translations for the 2020 edition, to create a survey that would serve as many users as we know.

The list below shows our needs by order of importance (most important first):

  1. The invitation sent to communities. It summarizes the process. We plan to distribute it soon on this year target wikis. The more translations we have, the better!
  2. The form for non-English speakers. Anyone should be able to add their wish, no matter which language they speak. Translating this short form is very important to encourage diversity and equity.
  3. The survey itself, where the entire process is described.
  4. The preload form, that provides more context on existing wishes.

Some languages are already covered (maybe by you), but some messages have been updated, and there is always some room for reviewing and polishing messages.

Thank you in advance for your help! This survey can't be successful without your assistance. :)

Trizek (WMF), 14:43, 29 October 2019 (UTC)

Global lock this account

Tallrobot Username violation --DimensionShifter (talk) 20:40, 14 November 2019 (UTC)

DemensionShifter, lock requests should be made on SRG, and that is not a valid reason for a lock. Please see Global locks. Regards, Vermont (talk) 23:17, 14 November 2019 (UTC)

gblock 92.191.135.36

I saw you reverted this. Could you please gblock 92.191.135.36 xwiki-contribs xwiki-date ST IP info WHOIS robtexgblockglistabuselogipchecker as this IP is xwiki abused for > 5 days? the SRG report seems ignored. --WhitePhosphorus (talk) 23:20, 23 December 2019 (UTC)

Done. Stryn (talk) 06:48, 24 December 2019 (UTC)

SE

Sorry for missing the template ... will fix the others and be aware to add for my other elections. --Mirer (talk) 19:24, 8 February 2020 (UTC)

It happens, I think me or someone else already fixed the other :) Stryn (talk) 19:25, 8 February 2020 (UTC)
Yes, I were late on all of them ... sent out some "thanks" to you and the other guys. ;) --Mirer (talk) 19:33, 8 February 2020 (UTC)

Kun se ei lähde kaljalle

Säätiö aikanaan suhtautui vakavasti siihen ainoaan tuntemaani tapaukseen, jossa päällystön jäsenet kerran tekivät erään junamatkan toiseen kaupunkiin. En viittaa siihen enempää, koska tapaus lienee sinulle tuttu. Nyt huomasin äskettäin suomenkielisessä Wikipediassa, että ensimmäistä kertaa minun toimintaani ei enää arvostellakaan käyttäjätunnuksena tai paikallisena ylläpitäjänä, vaan olen kenties myös syypää siihen, että en suostu tosielämän kohtaamiseen. Mitenköhän Säätiö suhtautuu yleisesti tällaisiin tapauksiin? Mikä olisi Säätiössä se osoite tai linkki, jonka kautta voisin tarvittaessa viedä asiaa eteenpäin. Kyse ei taida olla ihan pikkuasiasta, eikä tällaista ole tullut minulle aiemmin vastaan Wikipedia-urallani. --Pxos (talk) 07:22, 3 March 2020 (UTC)

Fi-wikin ilmapiiri tiettyjen käyttäjien vuoksi on sillä mallilla, että mielelläni kierrän kaukaa. Muutamalta nimeltä mainitsemattomalta käyttäjältä tulee ainoastaan negatiivisia kommentteja, yleensä koskien ylläpitäjiä. Niin kauan kuin he projektissa saavat riehua, niin projektilla menee huonosti. Tuollaiset "kaljakutsut" ja niistä kieltäytymisestä meuhkaaminen on asiatonta. Sain itse tuosta keskusteluosiosta käsityksen, että hän vain halusi "hiillostaa" erityisesti sinua, onhan tuo jonkinlaista häirintää, jota ei pitäisi tietenkään sallia. Itse ohittaisin tuollaiset keskustelijat täysin ja jos häiriköinti jatkuu samanlaisena, niin joko kommenttipyyntö keskustelutoiminnasta tai tarvittaessa WMF:lle voi keskustella, katso Harassment resources. Stryn (talk) 18:27, 3 March 2020 (UTC)
Pitäisiköhän sinun harkita jo tunnuksen estämistä. Olavi Tokainenhan pyysi viime yönä hetken verran kaikille tunnuksilleen ja IP-osoitteelleenkin globaalia ikiestoa ja kysyi lopuksi, onko hänen ruvettava vandalisoimaan rankasti, jos estoa ei muuten tule. Tänään Olavi-tunnus avoimesti jo tunnustaa trollaavansa ja kiusaavansa (minua), mikä on varmasti käyttöehdoissa kielletty. Ei hänellä lopulta taida olla mitään hyvää sanottavaa Wikipediasta ja sen kehittämisestä. Itse en tietenkään paina mitään nappuloita, mutta sinä voisit asiaa hetken miettiä. Vähintään mielestäni pitäisi tukkia se keinovalikoiman tie, että Olavi Tokainen -tunnusta käytetään enää vain haukkumiseen ja vahingoittamiseen, kun kerran tunnusten takana oleva ihminen haluaa kuulemma säilyttää Kotivalo-tunnuksen muokkausmäärän tasaluvussa 100 000 eikä halua muokata sillä enää. Jos Kotivalo-ihminen haluaa jatkaa keskustelua, jatkakoon päätunnuksellaan. --Pxos (talk) 10:12, 6 March 2020 (UTC)
Ei toistaiseksi ole rikkonut mitään globaaliin estoon oikeuttavaa kohtaa. Vaatii yleensä useammassa kuin yhdessä wikissä ongelmiin haluamista. Seurataan tilannetta, ei tuo kauaa muokkaa fiwikissä jos samaan tahtiin jatkaa. Stryn (talk) 11:01, 6 March 2020 (UTC)