Meta:IP-ellenőrök

This page is a translated version of the page Meta:CheckUsers and the translation is 100% complete.
Other languages:
English • ‎Nederlands • ‎dansk • ‎lietuvių • ‎magyar • ‎português • ‎العربية • ‎مصرى • ‎中文
Irányelvek és útmutatók Meta:IP-ellenőrök (információk)
Ez a lap a Meta-Wiki IP-ellenőreiről nyújt tájékoztatást. Az irányelvet itt találod.

Információk

Az IP-ellenőrzési joggal felruházott szerkesztők olyan, a közösség által megválasztott személyek, akik az IP-ellenőrzési irányelvben megfogalmazottak szerint bővebb technikai információkhoz férnek hozzá. Az eszköz célja a zoknibábokkal elkövetett vandalizmus megakadályozása. Az IP-ellenőrzést tilos személyes bosszúra, nyomásgyakorlásra vagy viták során történő fenyegetésre felhasználni. Az alkalmazáshoz minden esetben nyomós érvre van szükség. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a zoknibábok használata nem tiltott, kivéve, ha tulajdonosuk azzal visszaél (például szavazásoknál nagyobb támogatottság látszatát kelti).

Megválasztás

Mivel a Meta-Wikin nem működik arbitrációs bizottság, az IP-ellenőrök a jogot a Meta:Requests for adminship lapon történő jelentkezést követően közösségi döntés alapján kaphatják meg. A jelentkezéshez betöltött 18. életév és a lakóhely szerinti országban betöltött nagykorúság szükséges. A jelölteknek továbbá ismerniük kell az IP-ellenőrzési irányelvet, az adatvédelmi irányelvet, a felhasználási feltételeket és a nem nyilvános információk közzétételére vonatkozó irányelvet, valamint vállalniuk kell ezek betartását. A megválasztott IP-ellenőröknek jogosultságuk aktiválása előtt alá kell írniuk a titoktartási megállapodást.

A sikeres megválasztáshoz legalább 70/80%-nyi támogatás és 25 támogatói szavazat szükséges. A szavazás legalább egy hétig folyik; ha szükséges, a bürokraták meghosszabbíthatják azt.

IP-ellenőrzés kérése a Meta-Wikin

IP-ellenőrzést itt lehet kérni.

IP-ellenőrök

Jelenleg

A következő szerkesztők rendelkeznek IP-ellenőrzési jogkörrel:

Korábban

Az alábbi szerkesztők rendelkeztek korábban IP-ellenőrzési jogkörrel:

Idővonal

edit

User:AjraddatzUser:TelesUser:TrijnstelUser:VituzzuUser:BillinghurstUser:BarrasUser:TiptoetyUser:MardetanhaUser:MarcoAurelioUser:Mike.lifeguardUser:Magister MathematicaeUser:SpacebirdyUser:HerbythymeUser:LarUser:Pathoschild 


Lásd még