Regisztrált felhasználó

This page is a translated version of the page Registered user and the translation is 62% complete.
Outdated translations are marked like this.

Egy regisztrált felhasználó egy felhasználó, aki regisztrált egy fiókot és bejelentkezett egy Wikimédia projektbe. Amellett, hogy mit tud egy nem regisztrált felhasználó, a regisztrált felhasználó tud:

  • új cikket létrehozni
  • preferenciákat beállítani
  • „figyelésre” jelölni lapokat
  • feltölteni fájlokat, mint képek, hangfájlok stb.
  • Aprónak jelölhet változtatásokat
  • megcsinálhatja a saját felhasználólapját
  • oldalakat mozgatni

A jogok teljes listáját a Special:ListGroupRights oldalon találod.

Minden regisztrált felhasználóként végzett módosítás, a laptörténetben, a felhasználóneveddel fog megjelenni, az IP címed helyett.

A regisztrált felhasználók (kivéve az adminisztrátorok és a fejlesztők) nem tudnak védett lapokat szerkeszteni. Az újonnan regisztrált felhasználók nem tudják módosítani a félig védett lapokat vagy mozgatni akármelyik lapot. Számos kisebb korlátozásai vannak, wikitől függően, az újonnan regisztrált felhasználóknak (a phabricator:T14556 médiafájlfeltöltés automatikusan megerősített jog a legtöbb wikin, hogy a Commons méltó kivételt jelentsen).

Registered users on Wikimedia Commons include trusted users. As Commons has many Flickr images and requires reviewers to ensure that claimed copyrighted licenses are valid, a registered user familiar with Commons licensing may apply to become a trusted user, which is a user sub-class on Commons. Current Commons administrators need not apply to become trusted users as they already have a higher user class than registered users.

As of June 12, 2008, the autoconfirmed limits on the majority of wikis is four days with no edit count requirement. ar.wiki, en.wiki, es.wiki and pl.wiki have a minimum number of edits to reach autoconfirmed status; as of March 2012 zh.wiki and es.wiki have the highest requirement, 50 edits, while the others require 10 at most. de.wikibooks requires seven days to reach autoconfirmed status. Other requests to increase such limit have been rejected in the past, see Limits to configuration changes.