Регистриран потребител

This page is a translated version of the page Registered user and the translation is 100% complete.

Регистрираният потребител е потребителят, който е създал сметка и е влязъл в проект на Уикимедия. В допълнение към това, което могат нерегистрираните потребители, регистрираният потребител може да:

  • създава нови статии
  • задава настройки
  • регистрира страници за „наблюдаване“
  • качва файлове, както картини, аудио файлове и тн.
  • отбелязва редакции като „малки промени“
  • създаде своя потребителска страница
  • премества (преименува) страници

Пълен списък на правата ще намерите на User group rights.

Всички редакции на регистрирания потребител ще се показват в историята с неговото потребителско име, вместо IP адреса.

Регистрираните потребители (с изключение на администраторите и Персонал на Уикимедия) не могат да редактират и преместват защитени страници. Новорегистрираните потребители не могат да редактират полузащитени страници и да прави което и да е преместване. За новите регистрирани потребители могат да се прилагат няколко по-малки ограничения, в зависимост от уикито (съгласно phabricator:T14556, качването на медийното съдържание е автоматично одобрено право в повечето уикита, с изключение на Wikimedia Commons).

В Wikimedia Commons има специални регистрирани потребители, наречени „доверени потребители“. Commons има много Flickr изображения, чиито лицензи трябва да бъдат проверени. Регистриран потребител, който е посочен в Commons, може да подаде заявка за доверен потребител, който е подклас на потребител. Администраторите на Commons не се нуждаят от такова право, защото техният достъп е още по-висок.

Към 12 юни 2008 г. прагът за автоматичната одобреност за повечето уикита е четири дни без минимален брой редакции. Автоматичната одобреност в ar.wiki, en.wiki, es.wiki и pl.wiki се придобива с минимален брой редакции; от март 2012 г. zh.wiki и es.wiki имат най-високия праг (50 редакции), докато други изискват най-много 10. В de.wikibooks за автоматичната одобреност трябва да изчакат седем дни. В миналото други искания за повишаване на този праг бяха отхвърлени (вж. Ограничения на промените в поставеността).