Εγγεγραμένος χρήστης

This page is a translated version of the page Registered user and the translation is 100% complete.

Εγγεγραμμένος χρήστης είναι ο χρήστης που έχει δημιουργήσει λογαριασμό και να έχει συνδεθεί σε ένα εγχείρημα του Wikimedia. Μπορεί να κάνει ότι και ένας μη εγγεγραμμένος χρήστης, και επιπλέον μπορεί:

  • να δημιουργήσει νέες σελίδες
  • να ρυθμίσει τις προτιμήσεις του
  • να προσθέσει σελίδες στη λίστα παρακολούθησής του
  • ναεπιφορτώσει αρχεία εικόνων, ήχων κτλ.
  • να επισημάνει τις επεξεργασίες του ως «μικρές αλλαγές»
  • να δημιουργήσει τη δική του σελίδα χρήστη
  • να μετακινήσει σελίδες.

Ο πλήρης κατάλογος δικαιωμάτων είναι διαθέσιμος στο User group rights.

Όλες οι επεξεργασίες που γίνονται από εγγεγραμμένο χρήστη δείχνουν το όνομα χρήστη στο ιστορικό αντί για τη διεύθυνση IP.

Οι εγγεγραμμένοι χρήστης (με εξαίρεση τους διαχειριστές και το προσωπικό του Wikimedia) δεν μπορούν να επεξεργαστούν ή να μετακινήσουν προστατευμένες σελίδες. Οι πρόσφατα εγγεγραμμένοι χρήστες δεν μπορούν να επεξεργαστούν ημιπροστατευμένες σελίδες ούτε μπορούν να μετακινήσουν οποιαδήποτε σελίδα. Ανάλογα με το wiki ενδέχεται να ισχύουν και άλλοι δευτερεύοντες περιορισμοί στους νεοεγγεγραμμένους χρήστες (σύμφωνα με το phabricator:T14556, οι επιφορτώσεις πολυμέσων είναι δικαίωμα των αυτοεπιβεβαιωμένων χρηστών στα περισσότερα wiki, με σημαντική εξαίρεση τα Κοινά).

Στα Κοινά του Wikimedia, στους εγγεγραμμένους χρήστες περιλαμβάνονται και οι έμπιστοι χρήστες. Καθώς τα κοινά έχουν πολλές εικόνες από το flickr και απαιτούνται ελεκτές ώστε να διασφαλιστεί ότι η άδειες χρήσης τους είναι έγκυρες, οι εγγεγραμμένοι χρήστες οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι με την αδειοδότηση στα Κοινά, μπορούν να αιτηθούν να γίνουν έμπιστοι χρήστες, που είναι υποκλάση χρηστών. Οι τωρινοί διαχειριστές των Κοινών δεν χρειάζεται να αιτηθούν για να γίνουν έμπιστοι χρήστες, καθώς ήδη ανήκουν σε ανώτερη κλάση από ότι οι εγγεγραμμένοι χρήστες.

Μέχρι τις 12 Ιουνίου 2008, το όριο για τους αυτοεπιβεβαιωμένους χρήστες στην πλειονότητα των wiki ήταν 4 ημέρες χωρίς κάποιο όριο επεξεργασιών. Η αραβική, η αγγλική, η ισπανική και η πολωνική Βικιπαίδεια έχουν ελάχιστο όριο επεξεργασιών πριν κάποιος χρήστης αυτοεπιβεβαιωθεί. Τον Μάρτιο του 2012 η κινεζική και η ισπανική Βικιπαίδεια είχαν το υψηλότερο όριο, απαιτώντας 50 επεξεργασίες, ενώ άλα wiki απαιτούν 10 το πολύ. Στα γερμανικά βικιβιβλία απαιτούνται 7 ημέρες για την αυτοεπιβεβαίωση. Στο παρελθόν έχουν απορριφθεί αιτήματα για την αύξηση του ορίου, δείτε περισσότερα στη σελίδα: Limits to configuration changes.