Blokkolt felhasználó

This page is a translated version of the page Blocked user and the translation is 100% complete.

A blokkolt felhasználók nem szerkeszthetnek, mozgathatnak és nem hozhatnak létre oldalakat, nem tölthetnek fel fájlokat, és nem végezhetnek olyan egyéb tevékenységeket, amit bizonyos felhasználói jogok lehetővé tennének. Azok a blokkolt rendszergazdák és felhasználók, akiknek hozzáférési jogosultsága van a blokkoló/feloldó felülethez, nem blokkolhatnak vagy oldhatnak fel másokat (önmagukon kívül) addig, amíg ők maguk blokkolva vannak.

A blokkolt felhasználók továbbra is láthatják és szerkeszthetik saját figyelőlistájukat; valamint a legtöbb (de nem az összes) wikin szerkeszthetik a saját felhasználói vitalapjukat, és/vagy küldhetnek e-mailt a Special:EmailUsert használva mindaddig, amíg ez nincs kifejezetten megtiltva számukra.

Az adminisztrátorok és az intézők blokkolhatnak (regisztrálatlan vagy regisztrált) felhasználókat. A globális adminisztrátori wikiszettben résztvevő globális adminisztrátorok is blokkolhatnak felhasználókat a wikiken. Az adminisztrátorok vagy mások, akik hozzáférnek a blokkolási és feloldási felülethez, képesek lehetnek blokkolni vagy feloldani másokat vagy magukat, miközben ők maguk blokkolva vannak, függően a wiki konfigurációjától.

Lásd még