Comitè d'Afiliacions

This page is a translated version of the page Affiliations Committee and the translation is 100% complete.
Dreceres :
AffCom,
AC

El Comitè d'Afiliacions assessora i fa recomanacions sobre el reconeixement i l'existència dels afiliats del moviment Wikimedia.

Contacte:
AffCom(_AT_)lists.wikimedia.org
Twitter@WikimediaAffCom
Facebook@WikimediaAffCom
El Comitè d'Afiliacions (anteriorment conegut com a Comitè de Capítols, col·loquialment AffCom) és un comitè dirigit per la comunitat Wikimedia encarregat d'assessorar la Junta Directiva de la Fundació Wikimedia sobre l'aprovació de nous afiliats al moviment: capítols nacionals i subnacionals, organitzacions temàtiques i grups d'usuaris.

El Comitè es va crear el 15 de gener de 2006 per una resolució de la Junta Directiva, juntament amb diversos altres comitès de Wikimedia. El seu mandat original incloïa la coordinació del desenvolupament de capítols de Wikimedia, que en aquell moment es trobaven en una etapa inicial de l'organització, així com la facilitació de la comunicació entre els capítols i entre els capítols i la Fundació Wikimedia.

El 2012, després d'una discussió comunitària i de la resolució de la Junta Directiva resultant, l'abast del Comitè es va ampliar per incloure les organitzacions temàtiques i els grups d'usuaris. D'acord amb la resolució, el Comitè va redactar la seva carta que va ser aprovat oficialment per la Junta l'agost, quan es va finalitzar la transició al Comitè d'Afiliacions. El 2022 es va aprovar una carta actualitzada.El procés del Comitè d'Afiliacions (presentació en PDF de 2012).

El Comitè d'Afiliacions fa recomanacions a la Junta sobre el reconeixement, l'aprovació i l'existència d'afiliats al moviment Wikimedia i per facilitar la creació d'aquestes organitzacions. En altres paraules, el Comitè ajuda els wikimedistes de tot el món a autoorganitzar-se en capítols, organitzacions temàtiques i grups d'usuaris, i obtenir el reconeixement oficial de la Fundació Wikimedia.

Podem orientar-vos durant el procés de fundació de la vostra organització i ajudar-vos a preparar els estatuts, respondre a preguntes sobre el que la Fundació espera d'un afiliat, proporcionar ajuda i assessorament per resoldre problemes tècnics, de marques comercials, administratives i comunitàries habituals i, si és adequat, aprovar un suport econòmic limitat per iniciar les vostres activitats (com ara cobrir els costos de registre i executar els projectes inicials).

Si esteu interessats en posar-vos en contacte amb les persones de la vostra zona, no dubteu en contactar-nos mitjançant qualsevol dels mètodes que apareixen a continuació i estarem encantats de posar-vos en contacte amb les persones adequades.


For further information, see Comitè d'Afiliacions/Membres.

El Comitè d’Afiliats està format per voluntaris seleccionats pel seu entusiasme i les seves habilitats en organització comunitària, comunicació intercultural, revisió dels estatuts i assessorament de governança per a organitzacions emergents. Actualment hi ha deu membres amb dret a vot amb mandats de dos anys cadascun; els terminis estan organitzats de manera que la meitat dels escons es pugui elegir cada any.

Els membres amb dret a vot del Comitè són ajudats per un nombre no especificat d'assessors sense vot, nomenats per la Junta Directiva (coneguts com a "enllaços de la Junta") o pel propi Comitè. Els assessors proporcionen al Comitè experiència sobre el terreny, habilitats lingüístiques i consells sobre governança, i poden participar en discussions en una wiki interna i una llista de correu privada.

Alguns membres del personal de la Fundació Wikimedia també estan presents activament a la llista de correus i a la wiki interna del Comitè d'Afiliacions que actuen com a enllaços i proporcionen informació i assessorament quan sigui necessari. No són membres formals del comitè i estan presents a petició de la Fundació Wikimedia i amb el permís dels membres amb dret a vot del comitè.

Tots els membres de la Junta Directiva de la Fundació Wikimedia tenen accés a la wiki interna del Comitè d'Afiliacions.

Si voleu ser membre amb dret a vot del Comitè, deixeu una nota a la pàgina de discussió i se us notificarà quan hi hagi places disponibles. La següent selecció està prevista per a mitjans de 2021, amb la incorporació de nous membres al Comitè el juliol del 2021. Nous membres i assessors també es podrien incorporar a finals de 2021.

Membres amb dret a vot
Foto Nom Llengües Ubicació (zona horària) Fi de mandat Funció
1 Jeffrey Keefer en-N, fr-2 United States, North America (UTC-4/UTC-5) December 31, 2023 President
2 Mehman Ibragimov ka-N, ru-N, tr-N, az-N, en-3 Georgia, Eastern Europe (UTC+4) December 31, 2023 Secretari; Vicepresident
3 Suyash Dwivedi hi-N, en-3, sa-2 India, South Asia (UTC+05:30) December 31, 2023 Tresorer; Vicepresident
4 Başak Tosun tr-N, en-5 Turkey, Eastern Europe (UTC+3) December 31, 2023
5 Joy N. Y Agyepong en-N, tw-N, ak-N Ghana, Africa December 31, 2023
6 Wojciech Pędzich pl-N, en-4 Poland, Europe (UTC+1) December 31, 2023
7 Benoît Prieur fr-N France, Europe (UTC+1) December 31, 2023

Membres sense dret a vot

Pot accedir a la llista de correu privada del comitè.

Assessors de la comunitat
Assessor Llengües Ubicació (zona horària) Fi de mandat Notes
Maor Malul es, en-5, lad-4, pt-4, de-3, he-3, ca-3, af-2, guc-2, tr-2 Israel, Western Asia (UTC+2) 31 desembre 2023
Aleksey Chalabyan hy-N, en Armenia, Eastern Europe (UTC+4) 31 desembre 2023
Enllaços de la Junta
Enllaç Llengües Ubicació (zona horària) Fi de mandat Notes
Shani Evenstein Sigalov Israel, Western Asia (UTC+2)
Nataliia Tymkiv
Lorenzo Losa
Enllaços del personal
Foto Nom Llengües Ubicació (zona horària) Funció
1   Dumisani Ndubane ts-N, en-4 South Africa (UTC+2)
2   Manavpreet Kaur pa-N, en-4, hi-3, fr-2 Punjab, India, Asia (UTC+5:30)
3 Nahid Sultan bn-N, en-3, bpy-1.05, hif-1, as-1 Bangladesh, South Asia (UTC +6) Confiança i Seguretat
4 Charles Roslof en-N United States, North America (UTC-8/UTC-7) Legal
5 Stephen LaPorte en-N United States, North America (UTC-8/UTC-7) Legal  • La millor manera de contactar amb el Comitè és escriure un correu electrònic a affcom lists.wikimedia.org; tingues en compte que el Comitè de vegades pot respondre lentament als correus electrònics, de manera que si no rebeu una resposta al vostre missatge en un termini raonable, envieu-nos un recordatori.
  • Podeu seguir o enviar un tuit al Comitè a Twitter: @WikimediaAffCom
  • Podeu seguir o escriure al Comitè a Facebook: @WikimediaAffCom
  • També podeu contactar individualment amb els membres del Comitè fent clic als seus noms d'usuari a la cronologia anterior; no dubteu a utilitzar les nostres pàgines de discussió i correus electrònics per a qualsevol pregunta relacionada amb capítols, organitzacions temàtiques o grups d'usuaris.
  • També podeu concertar una trucada telefònica (per Skype o Google Hangout) amb els membres del Comitè.