Comitè d'Afiliacions

This page is a translated version of the page Affiliations Committee and the translation is 100% complete.
Dreceres :
AffCom,
AC

El Comitè d'Afiliacions (anteriorment conegut com a Comitè de Capítols, col·loquialment AffCom) és un comitè dirigit per la comunitat Wikimedia encarregat d'assessorar la Junta Directiva de la Fundació Wikimedia sobre l'aprovació de nous afiliats al moviment: capítols nacionals i subnacionals, organitzacions temàtiques i grups d'usuaris.

El Comitè d'Afiliacions assessora i fa recomanacions sobre el reconeixement i l'existència dels afiliats del moviment Wikimedia.

Contacte:
AffCom(_AT_)lists.wikimedia.org
Twitter @WikimediaAffCom
Facebook @WikimediaAffCom


Group photo of the 2023 EduWiki Conference in Belgrade, organized by Wikipedia & Education User Group

El Comitè es va crear el 15 de gener de 2006 per una resolució de la Junta Directiva, juntament amb diversos altres comitès de Wikimedia. El seu mandat original incloïa la coordinació del desenvolupament de capítols de Wikimedia, que en aquell moment es trobaven en una etapa inicial de l'organització, així com la facilitació de la comunicació entre els capítols i entre els capítols i la Fundació Wikimedia.

El 2012, després d'una discussió comunitària i de la resolució de la Junta Directiva resultant, l'abast del Comitè es va ampliar per incloure les organitzacions temàtiques i els grups d'usuaris. D'acord amb la resolució, el Comitè va redactar la seva carta que va ser aprovat oficialment per la Junta l'agost, quan es va finalitzar la transició al Comitè d'Afiliacions. El 2022 es va aprovar una carta actualitzada.El procés del Comitè d'Afiliacions (presentació en PDF de 2012).

El Comitè d'Afiliacions fa recomanacions a la Junta sobre el reconeixement, l'aprovació i l'existència d'afiliats al moviment Wikimedia i per facilitar la creació d'aquestes organitzacions. En altres paraules, el Comitè ajuda els wikimedistes de tot el món a autoorganitzar-se en capítols, organitzacions temàtiques i grups d'usuaris, i obtenir el reconeixement oficial de la Fundació Wikimedia.

Podem orientar-vos durant el procés de fundació de la vostra organització i ajudar-vos a preparar els estatuts, respondre a preguntes sobre el que la Fundació espera d'un afiliat, proporcionar ajuda i assessorament per resoldre problemes tècnics, de marques comercials, administratives i comunitàries habituals i, si és adequat, aprovar un suport econòmic limitat per iniciar les vostres activitats (com ara cobrir els costos de registre i executar els projectes inicials).

Si esteu interessats en posar-vos en contacte amb les persones de la vostra zona, no dubteu en contactar-nos mitjançant qualsevol dels mètodes que apareixen a continuació i estarem encantats de posar-vos en contacte amb les persones adequades.


For further information, see Comitè d'Afiliacions/Membres.

The Affiliates Committee comprises volunteers selected for their enthusiasm and their skills in community organising, cross-cultural communication, reviewing bylaws, and providing governance advice for emerging organisations. There are currently 11 (eleven) voting members with terms of three years each.

Voting members of the Committee are helped by non-voting advisors. Advisors provide the Committee with on-the-ground experience, language skills, and governance advice, and are able to take part in discussions at subcommittee meetings.

Certain Wikimedia Foundation staff members support the Committee in its operations and help the Committee to function effectively. They are actively present on the Affiliations Committee's non-public mailing list and internal wiki, and may provide advice to the Committee based on their knowledge and expertise. They are not voting Committee members.

The Wikimedia Foundation Board of Trustees appoint liaisons to the Committee to facilitate communication and coordination between the Committee and the Board. The liaisons shall be the Committee's primary point of contact with the Board, and shall serve to update the Board on the Committee's activities and update the Committee on relevant Board activities. They may request information related to the Committee's operations as necessary to carry out their role. They are not voting Committee members.

If you'd like to be a voting member of the Committee, please leave a note on the talk page, and you'll be notified when seats become available. The last elections took place at the end of 2023, with new members joining the Committee in January 2024. The next selection is scheduled for the end of 2024, with new members joining the Committee in January 2025.

Membres amb dret a vot

Foto Nom Llengües Ubicació (zona horària) Fi de mandat Funció
1 Jeffrey Keefer en-N, fr-2 United States, North America (UTC-4/UTC-5) 28 febrer 2027 President
2 Mehman Ibragimov ka-N, ru-N, tr-N, az-N, en-3 Georgia, Eastern Europe (UTC+4) 28 febrer 2027 Secretari; Vicepresident
3 Suyash Dwivedi hi-N, en-3, sa-2 India, South Asia (UTC+05:30) 28 febrer 2027 Tresorer; Vicepresident
4 Başak Tosun tr-N, en-5 Turkey, Eastern Europe (UTC+3) 30 juny 2024
5 Joy N. Y Agyepong en-N, tw-N, ak-N Ghana, Africa 30 juny 2024
6 Maor Malul es, en-5, lad-4, pt-4, de-3, he-3, ca-3, af-2, guc-2, tr-2 Israel, Western Asia (UTC+2) 31 desembre 2024
7 Aleksey Chalabyan hy-N, ru-N, en-3 Armenia, Eastern Europe (UTC+4) 31 desembre 2024
8 Maciej Artur Nadzikiewicz pl-N, en-4, de-2 Poland/Belgium, Central Europe (UTC+1) 28 febrer 2027
9 Harriet Henry Bayel Ghana, West Africa (UTC) 28 febrer 2027
10 Agus Damanik Indonesia, Southeast Asia (UTC+7) 28 febrer 2027
11 Mari Avetisyan hy-N, en-3, tr-3, ru-3, Armenia, Eastern Europe (UTC+4) 28 febrer 2027

Non-voting advisors


Advisor Languages Location (time zone) Term end Notes
HakanIST tr-N, en-3 Turkey, Eastern Europe (UTC+3) 28 febrer 2025
Aaryaa Joshi en-N, mr-N, hi-N India, South Asia (UTC+5.30) 28 febrer 2025
Buszmail Philippines, Southeast Asia (UTC+8) 28 febrer 2025
Delphine Ménard fr-N, en-5, de-3, es-3, it-2 France, Europe (UTC+1) 28 febrer 2025
RebeccaRwanda Rwanda, Central Africa (UTC+2) 28 febrer 2025
Lucas Teles pt-N, en-3, es-2 Brazil, South America (UTC-2) 28 febrer 2025

Board liaisons

Enllaç Llengües Ubicació (zona horària) Fi de mandat Notes
Mike Peel en-N, es-2, pt-1, fr-1 Europe (UTC+1)
Nataliia Tymkiv
Lorenzo Losa

Support staff

Foto Nom Llengües Ubicació (zona horària) Funció
1 Dumisani Ndubane ts-N, en-4 South Africa (UTC+2)
2 Manavpreet Kaur pa-N, en-4, hi-3, fr-2 Punjab, India, Asia (UTC+5:30)
3 Nahid Sultan bn-N, en-3, bpy-1.05, hif-1, as-1 Bangladesh, South Asia (UTC +6) Confiança i Seguretat
4 Charles Roslof en-N United States, North America (UTC-8/UTC-7) Legal
5 Stephen LaPorte en-N United States, North America (UTC-8/UTC-7) Legal  • La millor manera de contactar amb el Comitè és escriure un correu electrònic a affcom(_AT_)lists.wikimedia.org; tingues en compte que el Comitè de vegades pot respondre lentament als correus electrònics, de manera que si no rebeu una resposta al vostre missatge en un termini raonable, envieu-nos un recordatori.
  • Podeu seguir o enviar un tuit al Comitè a Twitter: @WikimediaAffCom
  • Podeu seguir o escriure al Comitè a Facebook: @WikimediaAffCom
  • També podeu contactar individualment amb els membres del Comitè fent clic als seus noms d'usuari a la cronologia anterior; no dubteu a utilitzar les nostres pàgines de discussió i correus electrònics per a qualsevol pregunta relacionada amb capítols, organitzacions temàtiques o grups d'usuaris.
  • També podeu concertar una trucada telefònica (per Skype o Google Hangout) amb els membres del Comitè.