Comitès de Wikimedia

This page is a translated version of the page Wikimedia committees and the translation is 89% complete.

Aquesta pàgina descriu els comitès creats per la Fundació Wikimedia i per la comunitat Wikimedia. Cada comitè té una carta que descriu la seva estructura i funció.

Comitès actius

Comitès de la Junta Directiva

Comitè Propòsit
Comitè de Governança de la Junta
  • Assegurar-se que la Junta compleix les obligacions legals i fiduciàries
  • Millorar la seva governança, eficiència i efectivitat al llarg del temps
Comitè d'Auditoria
  • Supervisar qüestions financeres i comptables
  • Supervisar la relació amb l'auditor independent
Comitè de Talent i Cultura
  • Supervisar les polítiques i pràctiques de compensació i personal
  • Revisar la remuneració executiva i del rendiment del director executiu
Comitè de Producte
Community Affairs Committee

Comitès del personal de la WMF

Comitè Propòsit
Comitè de Comunicació Facilitar la comunicació entre la Fundació Wikimedia, el públic en general, els mitjans de comunicació i les comunitats dels diferents projectes de Wikimedia

Comitès de la comunitat

Comitè Propòsit
Comitè d'Afiliacions

Reconèixer i donar suport als afiliats del moviment Wikimedia

Comitè Lingüístic

Proposar, processar, donar suport i coordinar nous projectes lingüístics

Comissió de Mediació

Investigar queixes sobre infraccions de la Política de privadesa, la Política d'accés a informació no pública, la Política de verificadors de comptes i la política de supervisió en qualsevol projecte de Wikimedia per a la Junta Directiva

Interim Case Review Committee

Reviews eligible Trust & Safety investigations that are appealed either by those who originally requested the investigation or those who have been sanctioned by them.

Grant committees

Committee Purpose
Conference Support Committee
Regional Grants Committees

Comitès del moviment

Comitès independents

Aquests no busquen el reconeixement explícit/formal per part de la Fundació Wikimedia o d'altres.

Comitès inactius o tancats

Comitè de Recerca

Polítiques, pràctiques i prioritats organitzades per a la recerca relacionada amb Wikimedia i el manteniment de l'índex de recerca de Wikimedia.

Comitè d'ampliació de la Junta

Creat el 15 de gener de 2006 per resolució de la junta.

La Junta es va ampliar amb èxit de 5 a 7 membres el novembre del 2006 i, per tant, el comitè es va dissoldre.

Comitè Executiu

Creat el 15 de gener de 2006 per resolució de la junta, destinat a mantenir l'autoritat executiva delegada de la Junta quan la Junta no estava en sessió (vegeu una definició comuna).

Estava destinat a ser organitzat per Angela, però mai va estar realment en funcionament. Es considera dissolt. Es va utilitzar una subreunió (registre de la discussió) de la reunió oberta de l'11 de febrer de 2006 per discutir la constitució del comitè executiu i la possibilitat d'un director administratiu (o un càrrec executiu amb paraules similars).

Equip de Transició del Director Executiu

  • Selecció i transició a un nou director executiu (2013-2014)

Comitè d'Esdeveniments

Creat el 15 de gener de 2006 per resolució de junta.

La primera reunió va tenir lloc el 5 d'abril del 2006. Els membres inicials van ser Delphine Ménard, Arne Klempert, Simon Pulsifer i Frank Schulenburg. L'última actualització va indicar que el comitè estava treballant en un document sobre l'abast del comitè. Es considera dissolt.

Comitè Financer

Creat el 15 de gener de 2006 per resolució de junta.

Seria organitzat per Daniel Mayer i Michael Davis. Estat: desacord entre els organitzadors, les propostes originals van ser rebutjades. Ara en desús després de la contractació d'un comptable i director financer (vegeu l'equip actual).

Comitè de Recaptació de Fons

Creat el 7 de juny de 2006. Va estar actiu durant el primer any de funcionament, però es va dissoldre en la seva descripció original a l'agost de 2007. Llista de membres anterior disponible aquí: wmf:Resolution:Fundraising committee/Membership. L'abandonament del comitè s'esmenta a wmf:Resolution:Wikimedia Committees.

Comitè d'Assegurances

Creat el 15 de gener de 2006 per resolució de junta.

Els membres originals eren Michael Davis, Angela Beesley, Jimmy Wales i Danny Wool. Estat: treballs en curs per completar les sol·licituds d'assegurança de responsabilitat civil i cibersegurança de treballadors. El comitè de facto es va dissoldre el gener després de reunir-se sobre els formularis. D&O actiu.

Comitè de Candidatures

Creat l'abril de 2008 per resolució de la junta. Obsoleta des de principis del 2010.

Comitè de Projectes Especials (2006)

Creat el 15 de gener de 2006 per resolució de junta.

Va ser organitzat originalment per Florence Devouard, Jakob Voss i Danny Wool. Ja no està actiu des de l'agost de 2007. Es va dissoldre el gener de 2009 per resolució de junta.

Comitè de Projectes Especials (2019)

Established in 2019, to "assist the Board in fulfilling its oversight responsibilities through helping on special, one-off projects that temporarily require some Board member involvement and input for periods of time". It was dissolved in December 2021.

Comitè Tècnic

Creat el 15 de gener de 2006 per resolució de junta.

Seria organitzat per Jens Frank, Brion Vibber i Domas Mituzas. Estat: mai es va organitzar, tot i que l'equip bàsic de desenvolupadors constitueix una mena de comitè de facto.

Comitè de Marques

Creat el 2 de gener de 2006 per resolució de junta, destinat a supervisar el procés legal per garantir marques comercials, fer informes puntuals sobre l'estat de les marques comercials a la junta, fer recomanacions a la Junta sobre la màxima prioritat de les marques comercials (categories, ubicacions i els seus costos estimats), i es va encarregar de registrar i supervisar els noms de domini de la Fundació.

Estat: va estar parcialment actiu durant un temps, però es va dissoldre a l'agost del 2007.

Comitè de Distribució de Fons

Responsable de fer recomanacions a la Junta Directiva de la WMF per finançar activitats i iniciatives en suport dels objectius de la missió del moviment Wikimedia. Creat l'any 2012 i dissolt per la Junta l'any 2022.

Vegeu també