This page is a translated version of the page Wiki Loves Women/SheSaid and the translation is 100% complete.
Wiki Loves Womenː SheSaid

  SheSaid është një vozitje e drejtuar nga Wiki Në Afrikë si pjesë e Wiki Loves Women iniciativë. Fushata ka për qëllim të festojë dhe njohë gratë duke u fokusuar në rritjen e përfaqësimit dhe shikueshmërisë së tyre në Wikiquote. Nëpërmjet kësaj shtyse, nisma WLW inkurajon krijimin dhe përmirësimin e hyrjeve Wikiquote lidhur me këto gra me ndikim, duke kontribuar kështu në një përfaqësim më gjithpërfshirës dhe më të larmishëm të zërave dhe prespektives te tyre.

  Afisha #Ajotha 2023

  Ndikimi i fushatës #SheSaidWikiquote ka qenë vërtet i jashtëzakonshëm, me mbi 7,721 artikuj të rinj të krijuar ose redaktuar në 11' të ndryshme gjuhë përgjatë tre edicioneve të fundit. Kjo arritje mbresëlënëse pasqyron përpjekjen kolektive dhe përkushtimin e Wiki Loves Women iniciativë dhe komunitetet e ndryshme pjesëmarrëse në festimin dhe rritjen e shikueshmërisë së grave udhëheqëse.

  Rritja e vazhdueshme e numrit të artikujve të krijuar ose të redaktimit me çdo edicion tregon suksesin e vazhdueshëm të fushatës. Kjo tregon një ndërgjegjësim dhe angazhim në rritje nga kontribuesit në të gjithë botën për të përmbysur hendekin gjinor në përfaqësueshmërinë dhe njohjen.

  Duke pasur parasysh këtë sukses dhe duke vënë në dukje se ka ende shumë për të bërë, lëvizja #SheSaid do të mbahet përsëri në 2024 dhe do të mbajë jetë nga 1 tetori deri më 31 dhjetor 2024.

  Përse fushatën SheSaid? == Përshkrimi

  Shkrim i ekranit të Wikiquote angleze në 2020-10-06. Lista e njerëzve përmban vetëm tre gra (Helen Keller, Eleanor Roosevelt dhe Emily Brontë).

  Për të balancuar përfaqësueshmërinë e gjinisë në shënimet e Wikiquote.

  Për të ilustruar situatën, këtu janë disa shifra interesante: * Në faqen kryesore të Wikicitës angleze më 6 tetor 2020, në seksionin "Njerëzit e zgjedhur", 29 burra u shfaqën dhe vetëm 4 gra (shih skenarshkën në të djathtë). * Ka pasur [$1 url 260 gra që kishin paraqitur artikuj] në Wikipediat frëngjisht ose angleze... pa asnjë shënim në Wikiquote franceze. * Kishte [$2 url 162 gra që kishin paraqitur artikuj] në Wikipedia në gjuhën angleze pa asnjë hyrje në wikiquote. * Ka pasur [$3 777 gra] dhe [$4 3504 burra] të listuar në wikiquote franceze.

  Nga shtatori 2023 ka 375 gra në krahasim me [$urle12 2876 burra] të listuar në wikiquote gjermane.

  Natyrisht, jo të gjitha gratë thonë "kthime të mira" që do ta bënin një artikull të vlerësuar.

  Ndikim

   
  Ajo tha se 2022 në Botswanë

  Kampania #SheSaid, e nisur në tetor 2020 në Wikiquote, ka qenë një sukses mahnitës! Duke u përhapur në 7 gjuhë, deri më 5 janar 2021, fushata çoi në një total prej 867 artikujve të rinj ose të përmirësuar, me shumicën e kontributeve të reja. :"Pas kontributit të jashtëzakonshëm të Italian Wikiquote prej 405 artikujve, [$urle7 Ukraina] vjen në vendin e dytë me 187 artikuj, dhe French merr vendin e tretë me 105 artikuj. "
  Edita e dytë ishte një sukses i madh, me 1500+ shënime të reja të Wikiquote të krijuara dhe përmirësuar në 9 gjuhë! :"italisht, me 836 artikuj të rinj ose të përmirësuar dhe tagalog me 308 artikuj të reja ose të përmirësuara, ishin gjuhët më aktive. " Në vitin 2022, edicioni i tretë i fushatës u zhvillua nga 1 tetori deri më 31 dhjetor 2022 dhe rezultoi në 4158 artikuj të krijuar ose të importuar dhe 1918 artikuj të përmirësuar. :"Paqja e parë shkon në italian Wikiquote me 1212 artikuj të rinj ose të përmirësuar, e ndjekur nga [$urle11 Tagalog] me 1514 artikuj të reja ose të përmirësuara dhe Wiki Loves Women/SheSaid/SheSaed 2022 në anglisht me 1003 artikuj të ri ose të përmirësuar. " Special:MyLanguage/Wiki Loves Women/SheSaid/Previous Editions porSho të gjitha rezultatet e edicioneve të mëparshme nga këtu.

  Komunikime

  Krijuesi i imazheve për të promovuar fushatën e dhe Wikiquote çdo edicion është një mënyrë efektive për të angazhuar audiencën dhe gjeneruar interes në iniciativë.

  Materialet vizuale si kartot, shënime dhe bannerë që mund të shërbejnë si kujtime tërheqëse për misionin e fushatës dhe të inkurajojnë njerëzit të marrin pjesë. Ato mund të shpërndahen në ngjarje, konferencë dhe mbledhje të tjera për të tërhequr vëmendjen dhe për të nxitur interes për femrat dhe rëndësinë e njohjes dhe festimit të grave.

  Për ndihmë dhe qasje në templates në Canvas, ju lutemi të merrni në kontakt me Afek
  Lidhja me kategoritë: SheSaid 2023 visuals dhe SheSaid të gjitha vizualet

  Markat e librit

  Kartolina

  Figurat e medieve sociale

  Blog post

  Për të ditur më shumë rreth ndikimit tonë, mund të lexoni blogpostet e mëposhtmeː

  Mbrojtja e mediave të jashtme

  Çfarë ndodh tani?

   
  Suveniret për pjesëmarrësit aktivë të SheSaid në Ukrainë

  Çfarë planifikojmë të bëjmë!

  1. Jepi pak dashuri në Wikiquote në gjuhën që të pëlqen. Shikoni artiklet e ekzistuara të femrave të Wikiquote dhe shikoni nëse ato mund të përmirësohen. Ose krijoni shënime të reja për gratë e famshme që kanë prodhuar citat të famshme. Ose shtoni citat të dukshme nga gratë në shënime të ndryshme. Ose të rregullojë kategoritë e thyer për gratë.
  2. Kur përmirësoni shënimet, ju lutemi shtoni #SheSaid në kutinë e komenteve në mënyrë që të shohim se sa ndikim bëjmë!
  3. Ose të shkruani shënimin tuaj në faqen e portalit të gjuhëve.
  4. Transmetoni #SheSaid drive për miqtë dhe komunitetin tuaj!

  - Të interesuar?

  Meditë sociale dhe kontaktet