Wiki Iubește Femeile/SheSaid

This page is a translated version of the page Wiki Loves Women/SheSaid and the translation is 80% complete.
Outdated translations are marked like this.
Wiki Loves Womenː SheSaid

  SheSaid este o unitate condusă de Wiki In Africa ca parte a inițiativei Wiki Loves Women. Campania își propune să sărbătorească și să recunoască femeile concentrându-se pe îmbunătățirea reprezentării și vizibilității acestora pe Wikiquote. Prin acest impuls, inițiativa WLW încurajează crearea și îmbunătățirea articolelor Wikiquote legate de aceste femei influente, contribuind astfel la o reprezentare mai incluzivă și mai diversă a vocilor și perspectivelor lor.

  Afișul #SheSaid 2023

  Impactul campaniei #SheSaid asupra Wikiquote a fost cu adevărat remarcabil, cu peste 7.721 articole noi create sau editate în 11 diferite limbi în ultimele trei ediții. Această realizare impresionantă reflectă efortul colectiv și dedicarea inițiativei Wiki Loves Women și a diferitelor comunități participante în celebrarea și creșterea vizibilității femeilor lideri.

  Creșterea continuă a numărului de articole create sau editate cu fiecare ediție arată succesul susținut al campaniei. Indică o conștientizare și un angajament din ce în ce mai mare din partea contributorilor din întreaga lume pentru a reduce decalajul de gen în reprezentare și recunoaștere.

  Având în vedere acest succes și observând că mai sunt multe de făcut, unitatea #SheSaid va rula din nou în 2024 și se va desfășura de la 1 octombrie până la 31 decembrie 2024.

  De ce campania SheSaid?

   
  Captură de ecran a Wikicitatul englezesc din 2020-10-06. Lista de oameni conține doar trei femei (Helen Keller, Eleanor Roosevelt și Emily Brontë).

  Pentru a echilibra reprezentarea genului în intrările din Wikicitat.

  Pentru a ilustra situația, iată câteva cifre interesante:

  • Pe pagina principală Wikicitat în limba engleză din 6 octombrie 2020, în secțiunea Persoane selectate, au fost prezentați 29 de bărbați și doar 4 femei (vezi captura de ecran din dreapta).
  • Au existat 260 de femei care au articol de calitate pe Wikipedia în franceză sau în engleză... fără nicio intrare în Wikicitat francez.
  • Au existat 162 de femei care au articol de calitate pe Wikipedia în engleză fără nicio intrare în wikicitat.
  • Au fost 777 femei și 3504 bărbați listate pe wikicitat francez.

  În septembrie 2023, există 375 femei spre deosebire de 2876 bărbați listate pe wikicitat german.

  Evident, nu toate femeile au spus citate bune care ar face ca o intrare pe wikicitat să merite. Încă...

  Impact

   
  SheSaid 2022 în Botswana

  Campania #SheSaid, lansată în octombrie 2020 pe Wikicitat, a fost un succes uluitor! Cuprinzând 7 limbi, până la 5 ianuarie 2021, campania a dus la un total de 867 de articole noi sau îmbunătățite, majoritatea fiind contribuții noi.

  După contribuția remarcabilă a Wikicitat Italian de 405 articole, Ucraina se află pe locul doi cu 187 de articole și Franceză ocupă locul trei cu 105 articole.

  A doua ediție a fost un succes răsunător, cu peste 1500 de intrări Wikicitat noi create și îmbunătățite în 9 limbi!

  italian, cu 836 de articole noi sau îmbunătățite și Tagalog cu 308 articole noi sau îmbunătățite, au fost cele mai active limbi.

  În 2022, cea de-a treia ediție a campaniei s-a desfășurat între 1 octombrie și 31 decembrie 2022 și a rezultat în +4158 articole create sau importate și +1918 articole îmbunătățite.

  Pe primul loc se află Wikicitat Italian cu 1212 articole noi sau îmbunătățite, urmat de Tagalog cu 1514 articole noi sau îmbunătățite și Engleză cu 1003 articole noi sau îmbunătățite.

  Vedeți toate rezultatele edițiilor anterioare de aici.

  Comunicate

  Crearea de elemente vizuale pentru a promova campania și Wikiquote în fiecare ediție este o modalitate eficientă de a implica publicul și de a genera interes pentru inițiativă.

  Materiale vizuale, cum ar fi cărți poștale, marcaje și bannere, care pot servi drept mementouri atrăgătoare ale misiunii campaniei și pot încuraja oamenii să participe. Acestea pot fi distribuite la evenimente, conferințe și alte adunări pentru a atrage atenția și a trezi interesul pentru Wikiquote și pentru importanța recunoașterii și a sărbătoririi femeilor.

  Pentru ajutor și acces la șabloanele de pe Canvas, vă rugăm să luați legătura cu Afek
  Legătură către categorii: SheSaid 2023 vizualizări și SheSaid toate imaginile

  Semne de carte

  Cărți poștale

  Rețele sociale

  Postări blog

  Pentru a afla mai multe despre impactul nostru, puteți citi următoarele postări pe blogː

  Acoperire media externă

  Ce să faci acum?

   
  Suveniruri pentru participanții activi SheSaid din Ucraina

  Ce intenționăm să facem!

  1. Oferă un pic de dragoste Wikiquote în limba care îți place. Verificați intrările existente de femei din Wikiquote și vedeți dacă ar putea fi îmbunătățite. Sau creați noi intrări pentru femei notabile care au produs citate notabile. Sau adăugați citate notabile de la femei în diferite intrări. Sau remediați categorii rupte despre femei.
  2. Când îmbunătățiți intrările, vă rugăm să adăugați #SheAid în caseta de comentarii, astfel încât să putem vedea cât de mult impact avem!
  3. Sau enumerați intrarea dvs. în pagina portalului lingvistic.
  4. Transmite unitatea #SheSaid prietenilor și comunității tale!

  Interesat?

  Social Media și contact