This page is a translated version of the page Wiki Loves Women/SheSaid and the translation is 80% complete.
Outdated translations are marked like this.
Wiki Loves Womenː SheSaid

  SheSaid on Wiki In Africa:n toteuttama kampanja osana Wiki Loves Women -aloitetta. Kampanjan tavoitteena on juhlistaa ja tunnustaa naisia keskittymällä lisäämään heidän edustustaan ja näkyvyyttään Wikisitaateissa. Tämän kampanjan kautta WLW-aloite kannustaa luomaan ja parantamaan näitä vaikutusvaltaisia naisia koskevia Wikisitaatit-merkintöjä ja siten edistämään heidän äänensä ja näkökulmiensa kattavampaa ja monipuolisempaa edustusta.

  #SheSaid 2023 -kampanjajuliste

  #SheSaid-kampanjan vaikutus Wikisitaatteihin on ollut todella huomattava, sillä yli 7,721 uutta artikkelia on luotu tai muokattu 11 eri kielellä kolmen viimeisen kerran aikana. Tämä vaikuttava saavutus kuvastaa Wiki Loves Women -aloitteen ja eri osallistuvien yhteisöjen yhteisiä ponnisteluja ja omistautumista naisjohtajien juhlistamiseksi ja heidän näkyvyytensä lisäämiseksi.

  Kampanjan jatkuvasta menestyksestä kertoo se, että jokaisella kerralla luotujen tai muokattujen artikkeleiden määrä kasvaa jatkuvasti. Se on osoitus siitä, että eri puolilla maailmaa toimivat kirjoittajat ovat yhä tietoisempia ja sitoutuneempia kuromaan umpeen sukupuolten välistä kuilua edustuksessa ja tunnustuksessa.

  Koska #SheSaid-kampanja on menestyksekäs ja koska vielä on paljon tehtävää, se jatkuu jälleen vuonna 2024 ja kestää 1. lokakuuta alkaen joulukuun 31. päivään asti.

  Miksi SheSaid-kampanja?

   
  Kuvakaappaus englanninkieliseltä Wikisitaatit-sivulta 6.10.2022. Listalla on vain kolme naista (Helen Keller, Eleanor Roosevelt ja Emily Brontë).

  Jotta sukupuolten edustusta Wikisitaateissa saataisiin tasapainotettua.

  Tässä on muutamia mielenkiintoisia lukuja tilanteen havainnollistamiseksi:

  Syyskuussa 2023 saksankielisissä Wikisitaateissa on 375 naista ja 2876 miestä.

  On selvää, että kaikki naiset eivät ole sanoneet hyviä sitaatteja, jotka tekisivät Wikisitaatit-merkinnästä sen arvoisen. Silti...

  Vaikutus

   
  SheSaid 2022 Botswanassa

  #SheSaid-kampanja, joka käynnistettiin lokakuussa 2020 Wikilainauksessa, on ollut uskomaton menestys! 7 Kieltä kattava kampanja johti 5. tammikuuta 2021 mennessä yhteensä 867 uuteen tai paranneltuun artikkeliin, joista suurin osa oli uusia.

  Italiankielisten Wikisiaattien merkittävän 405 artikkelin panoksen jälkeen Ukraina on toisella sijalla 187 artikkelilla ja Ranska on kolmannella sijalla 105 artikkelillaan.

  Toinen kerta oli valtava menestys, ja yli 1500 uutta Wikisitaattimerkintää luotiin ja parannettiin 9 kielellä!

  Italia 836 uudella tai parannetulla artikkelilla ja Tagalog 308 uudella tai parannetulla artikkelilla olivat aktiivisimmat kielet.

  Vuonna 2022 kolmas kampanja järjestettiin 1. lokakuuta - 31. joulukuuta 2022, ja sen tuloksena luotiin tai tuotiin päälle 4158 artikkelia ja parannettiin päälle 1918 artikkelia.

  Ensimmäiselle sijalle pääsivät Italiankieliset Wikisitaatit 1212 uudella tai parannetulla artikkelilla, jonka jälkeen toiseksi tuli tagalog 1514 uudella tai parannetulla artikkelilla ja englanti 1003 uudella tai parannetulla artikkelilla.

  Katso kaikkien aiempien vuosien tulokset täältä.

  Viestintä

  Visuaalisen materiaalin luominen joka kerralla kampanjan ja Wikisitaattien mainostamiseksi on tehokas tapa olla yhteydessä yleisöön ja herättää kiinnostusta aloitetta kohtaan.

  Visuaalista materiaalia, kuten postikortteja, kirjanmerkkejä ja bannereita, voivat muistuttaa huomiota herättävästi kampanjan tehtävästä ja kannustaa ihmisiä osallistumaan. Niitä voidaan jakaa tapahtumissa, konferensseissa ja muissa tilaisuuksissa huomion herättämiseksi ja kiinnostuksen herättämiseksi Wikisitaatteja ja naisten tunnustamisen ja juhlistamisen tärkeyttä kohtaan.

  Ota yhteyttä Afekiin, jos tarvitset apua ja pääsyn mallineisiin Canvasissa. Linkki luokkiin: SheSaid 2023 visuaaliset materiaalit ja SheSaid kaikki visuaaliset materiaalit

  Kirjanmerkit

  Postikortit

  Sosiaalinen media

  Blogipostaukset

  Jos haluat tietää lisää vaikutuksestamme, voit lukea seuraavat blogikirjoituksetː

  Ulkoinen mediakattaus

  Mitä tehdä nyt?

   
  Muistoesineitä aktiivisille SheSaid-osallistujille Ukrainassa

  Mitä suunnittelemme tekevämme!

  1. Anna hieman rakkautta Wikisitaateille haluamallasi kielellä. Tarkista olemassa olevia naishenkilöiden Wikisitaatit-merkintöjä ja katso, voisiko niitä parantaa. Tai luo uusia merkintöjä merkittäville naisille, jotka ovat tuottaneet merkittäviä sitaatteja. Tai lisää merkittäviä lainauksia naisilta eri merkintöihin. Tai korjaa rikkinäisiä naisia koskevia kategorioita.
  2. Kun parannat merkintöjä, lisää #SheSaid kommenttikenttään, jotta näemme, kuinka paljon vaikutusta kampanjalla on!
  3. Tai listaa merkintäsi kieliportaalisivulle.
  4. Kerro #SheSaid-kampanjasta ystävillesi ja yhteisöllesi!

  Kiinnostunut?

  Sosiaalinen media ja yhteydenotot