This page is a translated version of the page Mission and the translation is 83% complete.
Outdated translations are marked like this.

Missions-erklæringen fra Wikimedia-stiftelsen beskriver vores nuværende aktiviteter og formål, omfanget af projekterne og kerneværdierne. Erklæringen modsvarer visions-erklæringen og er en uddybning af den korte version i formålsparagraffen. Den godkendtes ved en bestyrelsesbeslutning i april 2007 og lyder nu som følger:

Missionen for Wikimedia-stiftelsen er at påskønne og engagere mennesker over hele verden til at indsamle og udvikle pædagogisk viden under en fri licens eller i det offentlige rum, og formidle den effektivt og globalt.

I samarbejde med et netværk af foreninger rundt i verden, Wikimedia Foundation leverer stiftelsen den fornødne infrastruktur og en organisatorisk ramme for støtte og udvikling af flersprogede wiki projekter og andre bestræbelser, som tjener denne mission. Stiftelsen vil fremstille og bevare nyttig information fra sine projekter på internettet, gratis og tilgængelig til evig tid.

Forslag til ændringer af erklæringens formulering kan fremsættes på Mission/Unstable, og alle forslag vil blive gennemgået mindst én gang årligt.

Se også vore vedtægter, visioner, og værdier.