Početna strana

This page is a translated version of the page Main Page and the translation is 100% complete.

Meta-Wiki

Dobro došli na Meta-Wiki, globalni sajt zajednice projekata fondacije Wikimedia i povezanih projekata, koji se bavi raznim stvarima počev od koordinacije i dokumentacije pa do planiranja i analize.

Druge meta-usmjerene wiki, kao Wikimedia Outreach, specijalizirani su projekti sa korijenima u Meta-Wiki. Povezane diskusije se također vode na Wikimedia mailing listama (posebno na wikimedia-l, sa njenom manje prometnim ekvivalentom WikimediaAnnounce), IRC kanalima na Liberi, individualnim wikijima Wikimedia zadruga i na drugim mjestima.

Trenutni događaji

Mart 2023

Golden Barnstar Hires.svg

This month we WikiCelebrate: Penny Richards

OOjs UI icon speechBubbles-ltr-progressive.svg March 31–April 2: WikiCon Portugal 2023.
OOjs UI icon speechBubbles-ltr-progressive.svg February 28–March 28: Wikimania 2023: Call for program submissions
OOjs UI icon speechBubbles-ltr-progressive.svg February 21–April 24: Terms of Use update process: The Wikimedia Foundation Legal department is hosting a feedback cycle about updating the Terms of Use. Review the proposed update and its explainer and leave your feedback in the talk page.
Zajednica i komunikacija
Wikimedia fondacija, Meta-Wiki i srodni projekti
Wikimedia fondacija je neprofitna organizacija u čijem se vlasništvu nalaze Wikimedijini serveri, kao i domene, logoi i robne marke svih Wikimedijinih projekata i MedijaWikija. Meta je projekt za koordinaciju različitih projekata Wikimedia fondacije.
Other languages: