בחירות קרן ויקימדיה/2017/חבר הנאמנים/מועמדים

This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2017/Board of Trustees/Candidates and the translation is 100% complete.
Info הבחירות הסתיימו ב-11 ביוני 2017. הצבעות נוספות לא תתקבלנה.
תוצאות הבחירות הוכרזו בתאריך 19 ביוני 2017. אנא שקלו להוסיף משוב ביחס לבחירות 2017 בדף זה.*#__?

דף זה כולל מועמדים לבחירות 2017 לחבר הנאמנים של תנועת ויקימדיה. חברי ועדת הבחירות, או עובדי קרן ויקימדיה, יוודאו את כשירות המועמדים. עובדי קרן ויקימדיה יאמתו את זיהוי המועמדים ולאחר מכן יאשרו זיהוי לא-מקוון של המועמדים. בדיקות זיהוי המועמדים ינוהלו בדף זה. זיהוי לא-מקוון של המועמדים יתבצע בשלב מאוחר יותר.

הצהרות שניתנו מטעם מועמדים שאינם רשאים להציג את מועמדותם בבחירות אלו יאורכבו בדף משנה.

הצהרות שניתנו מטעם מועמדים שהסירו את מועמדותם יאורכבו כאן.

שלושת המועמדים שייבחרו על ידי הקהילה יצטרפו לחברי הוועד המנהל הנוכחיים:

שם שפות מיקום
Kelly Battles en-N ארה"ב
Christophe Henner (Schiste) fr-N, en-4 צרפת
Nataliia Tymkiv (NTymkiv (WMF)) uk-N, en-4, ru-4 אוקראינה
Jimmy Wales (Jimbo Wales) en-N אנגליה
Alice Wiegand (Lyzzy) de-N, en-2 גרמניה

Chris Keating (The Land)

The Land (talk meta edits global user summary CA  AE)

מידע על המועמדים
 
כריס קיטינג
  • פרטים אישיים:
    • שם: Chris Keating
    • גיל: 36
    • מיקום: לונדון
    • שפות: en-n, fr-1
  • חברות במיזמים:
הצהרת המועמד אני אעשה שימוש במה שלמדתי בהיותי יו"ר ויקימדיה בריטניה על מנת להבטיח שקרן ויקימדיה תתמקד במשימותיה ובקהילות שלה, ולהבטיח שהדירקטוריון יישאר פתוח, קשוב ויעיל.

תנועת ויקימדיה מתייחסת קודם כל לקהילה. אסור לנו לטעות ולחשוב שוויקימדיה מתבססת דווקא על העניין הטכני.

פעילות על-גבי ויקי אני חלק מתנועת ויקימדיה כבר למעלה מ-13 שנים. ראיתי כיצד הפכנו מרעיון מטורף למציאות יוצאת דופן, וזאת בו בזמן כאשר האינטרנט התמלא בתמונות חתולים, מלכודות קליקים וחדשות מזויפות. אני גם ראיתי כיצד, כאשר הדירקטוריון פועל היטב, הדבר מסייע לעובדי ויקימדיה, לשלוחות ולקהילות לשתף פעולה לכיוון מטרותינו המשותפות - וראיתי גם את הבעיות שנוצרות כאשר הדירקטוריון לא פועל כך.

התחלתי לערוך בוויקיפדיה בשנת 2004 והפכתי למפעיל מערכת בוויקיפדיה האנגלית בשנת 2006. החל מ-2007 ולמשך מספר שנים ההתמקדות העיקרית שלי הייתה שיפור הערכים אודות אוניות קרב, מה שהוביל לארבעה ערכים מומלצים באנגלית, אשר מניבים כ-160,000 צפיות בחודש.

ניסחתי מאמרים במטא-ויקי לגבי כיצד על קרן ויקימדיה לקיים שיחות מול הקהילה, ולגבי כיצד עלינו למדוד את השפעתנו המצטברת. במידה ואבחר כחבר בדירקטוריון, אעשה כמיטב יכולתי לפעול בהתאם לעצותיי אלו.

כיצד אנו ממשיכים לבנות את הקהילות שלנו, וכיצד אנו מקדמים תוכן מגוון ואיכותי, היא השאלה הקשה ביותר שעלינו לגעת בה בתהליך האסטרטגי.

פעילות מחוץ-לוויקי יש לי רקורד של הובלת שינויים חיוביים בארגוני ויקימדיה, אשר נמשכו מעבר לתקופת כהונתי בתפקיד. הצטרפתי לדירקטוריון של ויקימדיה בריטניה בשנת 2011. בשנת 2012 קיבלתי על עצמי את תפקיד היו"ר על מנת להתמודד עם מספר בעיות ניהוליות מולן התמודדנו בתקופה זו. המשמעות הייתה לעבוד מול קרן ויקימדיה במסגרת review Wikimedia UK’s governance, יישום השינויים, והמשך לפיתוח האסטרטגיה ויכולת ההשפעה שלנו.

יצא לי להתמודד בעבר מול מרבית הסיטואציות הקשות במסגרת הכהונה כחבר דירקטוריון, כגון ניהול תהליך החלפה של מנכ"ל, או התמודדות מול מחלוקות עמוקות במסגרת הדירקטוריון, והתגברות עליהן.

הובלתי תהליך פיתוח של הכשרה עבור חברי הדירקטוריון של ויקימדיה. הקמתי את שני תהליכי ההכשרה הבינלאומיים הראשונים עבור דירקטורים (training, workshops), וסייעתי ביצירת כנס ויקימדיה לשיפור אופן הניהול והפעילויות של שלוחות ויקימדיה.

כמו כן השתתפתי במספר פרויקטים של גלאם וחינוך, הקמת שותפויות עם מוסדות כמו JISC, והפעלת מרתוני עריכה בנושאים שונים, החל ממלחמת העולם הראשונה ועד הקולנוע הפמיניסטי.

מחוץ לוויקימדיה, הייתי מגייס תרומות למספר עמותות, ועבדתי והתנדבתי בהרחבה למען המפלגה הליברלית הדמוקרטית בבריטניה. אני מוצא את הפרספקטיבה הזאת חשובה בחשיבה על תנועת ויקימדיה.

אימות האימות מתבצע על ידי ועדת הבחירות, או על ידי חבר צוות בקרן ויקימדיה.
זכאות:   אומת
אומת על ידי: KTC (talk) 18:33, 9 April 2017 (UTC)[reply]
זיהוי:   אומת
אומת על ידי: Jalexander--WMF 05:36, 13 April 2017 (UTC)[reply]

Milos Rancic (millosh)

millosh (talk meta edits global user summary CA  AE)

מידע על המועמדים
 
בפעם הבאה אני אוסיף צבע אדום כלשהו (גבות?), על מנת להיות פוטוגני לחלוטין על גבי מסך המחשב.
  • פרטים אישיים:
    • שם: Milos Rancic
    • גיל: 43
    • מיקום: בלגרד, סרביה
    • שפות: sr (hr, bs, sh), en-3; (reading skills) ru-3, mk-2, sl-2, bg-2, uk-2, be-2; (wouldn't die of hunger and thirst): pl, cz, sk, it, de, pt, es, ca, nl, da, sv, nb; (would have limited diet): cy, el, fr, ga, gug, he, hu, sw, tr, vi
  • חברות במיזמים:
    • חבר במיזמים מאז: דצמבר 2003
    • פעילות במיזמים: מטא-ויקי (בעבר: כל הפרויקטים בסרבית, ויקימילון הסרבו-קרואטי, מרבית הפרויקטים באנגלית, במיוחד ויקיחדשות וויקיפדיה)
הצהרת המועמד הדבר הגדול הבא עבור התנועה שלנו צריך להיות דמוקרטיזציה, שילוב ידיים עם עורכים לא-מאורגנים, וסולידריות בקרב חברי התנועה.

באמצעות הצבעה עבורי, חוץ מלהעניק לי סמכויות של חבר דירקטוריון, אתם גם מעניקים לי כוח סמלי לא רק להעלות את הנושאים האלו, כי אם גם לעבוד עליהם.

פעילות על-גבי ויקי הייתי חבר בLanguage committee מאז שנת 2008, הייתי אחראי לסייע לקהילות קטנות ליצור פרויקטי ויקימדיה בשפות שלהן.

בתור דייל (לשעבר), הצלחתי לפתור מספר נושאים מסובכים במגוון פרויקטי ויקי, מה שאפשר לפרויקטים אלו לפרוח ולזכות במעמד משמעותי בקרב הקהילות המקומיות שלהן.

במובנים מסוימים, הפעילות שלי על גבי-ויקי הייתה מבנית, כולל השתתפות פעילה ביצירה של Language proposal policy, ושל Closing projects policy, וכן במסגרת היכרות של מפעילים גלובליים, וכדומה.

בשנת 2004, יזמתי את הקמתה של ויקיפדיה הסרבית. במהלך השנים שחלפו מאז, עבדתי על יצירת קהילת דוברי סרבית מסביב לSerbian language Wikimedia projects. כיהנתי כמפעיל וכביורוקרט במרבית הפרויקטים בסרבית (כמו גם כבודק בוויקיפדיה). תרמתי בצורה משמעותית לWikinews בסרבית, ולוויקימילון בסרבית ובסרבו-קרואטית, ובמידה פחותה יותר להרבה פרויקטים נוספים, לרבות ויקיפדיה ווויקיחדשות באנגלית.

פעילות מחוץ-לוויקי הייתי גם מייסד שותף של Wikimedia Serbia, הצ'פטר החמישי של ויקימדיה בשנת 2005, הנשיא הראשון שלה, וחבר דירקטוריון לשעבר. בנוסף ליצירת הארגון, התרומה הניכרת ביותר שלי לוויקימדיה סרביה הייתה העבודה על ההתמקצעות שלה ועל הקמת המשרדים שלה, בין 2009 ל-2012.

במגוון תפקידים במסגרת ויקימדיה סרביה, ארגנתי ועידת פרוטו-ויקימדיה בשנת 2006, כמו גם מספר ועידות אזוריות, אשר בסופו של דבר הפכו לWikimedia Central and Eastern Europe.

התרומות העדכניות ביותר שלי לתנועת ויקימדיה נעשו בתור זרז ויזם של AfroCROWD, הפרויקט שמטרתו לקדם שילוב של אפרו-אמריקאים בתנועת ויקימדיה. יצרתי קשר עם Alice, מאחר וידעתי שהיא פעילה בתחום זה, המעורבת עמוקות במספר רב של קבוצות של אפרו-אמריקאים, ושילבתי אותה במלאכה זו.

באופן אישי, אני תורם בצורה סדירה לחלקים מסוימים של התנועה שלנו, כמו לדוגמא תרומת שרתים ותחזוקה לאתרים עבור ויקימדיה סרביה ו-AfroCROWD, באמצעות החברה הקטנה שלי.

הייתי חבר בוועדות הבאות: Affiliations, Research, ו- Nominating committee.

אימות האימות מתבצע על ידי ועדת הבחירות, או על ידי חבר צוות בקרן ויקימדיה.
זכאות:   אומת
אומת על ידי: Joe Sutherland (Wikimedia Foundation) (talk) 05:08, 11 April 2017 (UTC)[reply]
זיהוי:   אומת
אומת על ידי: Jalexander--WMF 23:45, 17 April 2017 (UTC)[reply]

Dariusz Jemielniak (pundit)

pundit (talk meta edits global user summary CA  AE)

מידע על המועמדים
 
דריוש ימיילניאק ("pundit") בוויקימניה מקסיקו בשנת 2015
(photo credit: Victor Grigas)
  • פרטים אישיים:
    • שם: Dariusz Jemielniak
    • גיל: 42
    • מיקום: Warsaw (Poland) / Cambridge, MA (USA)
    • שפות: pl-N, en-4, ru-1.5, de-1, ja-0.1
  • חברות במיזמים:
    • חבר במיזמים מאז: 2006
    • פעילות במיזמים: pl-wiki, meta, en-wiki, commons
הצהרת המועמד התפקידים של דייל, CU, מפעיל מערכת, חבר בוועדת חלוקת הכספים וחבר דירקטוריון, לימדו אותי שאנו צריכים חברי דירקטוריון שיוצרים קשר עם הקהילה, יודעים לעבוד בשיתוף פעולה, אבל במקביל יודעים להשמיע את קולם כשצריך, בעלי ניסיון, מבקשים ליצור קונצנזוס בקהילה, מביאים מומחיות משמעותית. אני הוכחתי את תכונות אלו, ועל כן אני מעוניין בבחירה מחדש
פעילות על-גבי ויקי ניסיון בתפקידים של דייל/בודק/מפעיל/ביורוקרט/נציב תלונות/ועדת חלוקת הכספים. העריכות שלי הצטמצמו משמעותית במהלך תקופת כהונתי הראשונה בחבר דירקטוריון (נציג הקהילה היחיד שעודנו מכהן), אבל במקביל השגתי את הניסיון הנדרש לצורך התפקיד. התכנית הראשונית שלי בנוגע לעבודת הדירקטוריון וכיצד זו תתבצע בפועל נמצאת כאן. ביצעתי גם עבודות רבות אחרות (משאבי אנוש, גיוס עובדים, ניהול). תכונות הוויקי שיש לי ושהדירקטוריון צריך:
  • אני משתף פעולה (הוכחתי ששאר חברי הדירקטוריון יכולים לעבוד איתי),
  • אני יכול לעמוד איתן (אני לא מושפע מלחץ/לחץ חברתי ואני משמיע את קולי: הצבעתי "נגד" כאשר כל השאר הצביעו "כן" - אנחנו זקוקים לחברי דירקטוריון כאלו, על מנת להימנע מאסונות בסגנון SuperProtect, שאני עזרתי להסיר, או משבר המנהיגות בשנה שעברה.

מדובר בתכונה מהותית (ולא נפוצה): להיות מסוגל להביע חששות, בשעה שאחרים משתתקים או מותחים עליך ביקורת,

  • אני מאמין בתקשורת מול הקהילה (עשיתי כמיטב יכולתי במהלך המשבר ב-2015/2016, לעתים בניגוד לעצותיהם של עמיתים וללחץ מצידם, אני השתתפתי בהובלת היזמה add transparency, לייצר שקיפות ביחס לחובות הדירקטוריון, וbe more open להיות יותר פתוח, ועוד).

השנתיים במועצת המנהלים היו חווית למידה מהירה בזמנים קשים. בעקבות זאת, אני מסוגל לנצל תקופה זו לטובה ולהימנע מטעויות של טירונים (אשר ללא ספק עשיתי, וגם קיבלתי קצת שיער אפור). כעת אני רוצה לעזור לתנועה שלנו לקבל אופי יותר דמוקרטי, ידידותי מבחינה חיצונית & פנימית, ולעזור לנו להחזיר את המיקוד האסטרטגי שלנו, כך שוויקימדיה לעולם לא תהפוך להיות לא רלוונטית.

פעילות מחוץ-לוויקי אני פרופסור מן המניין לניהול (אחד מהצעירים ביותר בפולין), בNeRDS, ועמית בפקולטה של Berkman-Klein Center for Internet&Society בהארוורד. כתבתי את האתנוגרפיה הראשונה בוויקיפדיה (Common Knowledge? Stanford University Press - היא זכתה ב2015 Dorothy Lee Award, בין היתר), וכן פרסמתי מאמרים אקדמיים על ויקיפדיה, כמו גם בעיתונים בכתבי עת (Slate, The Daily Dot, The Chronicle of Higher Education, ועוד). פרויקטי המחקר הנוכחיים שלי כוללים FOSS organizations governance (OpenHub projects) and online community building in alterscience and DIY-science movements. אני מבין איך תנועות טובות יכולות להצביע על מתחים ארגוניים וביורוקרטיות, ואני מקווה להיות מסוגל להימנע מכך. מידע נוסף לגבי עבודתי בעבר ניתן לקרוא על גבי-ויקי.

יש לי ניסיון מחברה אחרת בארגון של תקציב וגודל דומים: מרכז המדע קופרניקוס. יעצתי בעבר על אסטרטגיה מקצועית. אני גם פיתחתי ומכרתי 3 סטארט-אפים באינטרנט (אבל לא, אני לא מהסוג של עמק הסיליקון, אפילו לא קרוב ;).

הניסיון שלי, בתור מי שגדל במשטר עם צנזורה, וחסכנות (~ 30 דולר לחודש) עוזרים לי להבין את העולם שמחוץ לבועה המערבית. במשך 4 השנים האחרונות אני חבר בוועדת הכבוד של Pride Parade הפולני. בתור תחביב, אני מתרגל קרב מגע (ואני מחזיק ברישיון הדרכה ישראלי), אבל מעולם לא הרבצתי למישהו מחוץ לאימון, ואני באמת רק לעתים מאוד נדירות מתעצבן - אולי בגלל סף מתח גבוה מאוד.

אימות האימות מתבצע על ידי ועדת הבחירות, או על ידי חבר צוות בקרן ויקימדיה.
זכאות:   אומת
אומת על ידי: Joe Sutherland (Wikimedia Foundation) (talk) 16:53, 11 April 2017 (UTC)[reply]
זיהוי:   אומת
אומת על ידי: Jalexander--WMF 05:51, 13 April 2017 (UTC)[reply]

James Heilman (Doc James)

Doc James (talk meta edits global user summary CA  AE)

מידע על המועמדים
 
בוויקימניה מקסיקו ב-2015 (credit: Victor Grigas)
  • פרטים אישיים:
    • שם: James Heilman
    • גיל: 37
    • מיקום: קולומביה הבריטית, קנדה
    • שפות: אנגלית, צרפתית
  • חברות במיזמים:
    • חבר במיזמים מאז: 2007/2008
    • פעילות במיזמים: בעיקר ויקיפדיה האנגלית, קומונס, ויקיברסיטה, ומטא-ויקי, אבל גם אחרים כחלק ממאמצי תרגום רפואיים
הצהרת המועמד על מנת להשיג את מטרתנו של ידע חופשי עלינו לעבוד יחדיו כשווים, לקבוע את יעדינו יחדיו, ולשמר את עצמאותנו. הדירקטוריון זקוק לחברים אשר מבינים את הקהילות שלנו. לאחר [1] יותר מעשר שנים ו-210,000 עריכות במסגרת 110 פרויקטים, אני מתאים לצורך זה.
פעילות על-גבי ויקי קהילות העורכים שלנו הן ייחודיות, והאופן בו הן פועלות מתפרש לעתים קרובות בצורה גרועה. הבנה זו יכולה באמת להיעשות רק על בסיס מעורבות אינטנסיבית וארוכת שנים. בתור עורך פעיל, יש לי הבנה מצוינת ביחס לערכי הליבה שלנו ולאופן עבודתנו. כיהנתי גם כמפעיל בוויקיפדיה האנגלית מאז 2010.

בעוד שהעבודה המקוונת שלי התמקדה בעיקר בפיתוח תוכן רפואי, הייתי גם מעורב בסיוע ליצירת כלי זיהוי המוכר בשם CopyPatrol, עבדתי על נושאים הקשורים לעריכות סמויות בתשלום, התבטאתי לטובת זכותנו לעשות שימוש בתוכן המעוגן ברישיון חופשי, ועזרתי לגבש מחדש את אתר ויקימסע כאתר אחות.

בשנת 2011 התחלתי בפרויקט חדש: medical translation project, בתחילה בשיתוף פעולה עם מתרגמים ללא גבולות ובהמשך עם Rubric וויקימדיה טאיוואן, יחד עם משתתפים נוספים. מאמצים אלו הובילו לתרגום של למעלה מ-5 מיליון מילים, בפעילות המתרחשת בלמעלה מ-100 שפות.

פעילות מחוץ-לוויקי קרן ויקימדיה נמצאת היום במצב טוב בהרבה בהשוואה למצב בתקופה בה נבחרתי לדירקטוריון ב-2015. זה במידה מסוימת כתוצאה של מאמצי להרחיב את ערכי השקיפות וקבלת החלטות דמוקרטית. ההצלחות בתקופה זו כללו את הביטול של superprotect, והחלפת המנכ"לית הקודמת במועמדת בעלת התאמה טובה יותר לתנועת ויקימדיה.

פעילויות נוספות במסגרת התנועה כוללות את היותי חבר מייסד של Wikimedia Canada בשנת 2010, וWiki Project Med Foundation בשנת 2012. אני כרגע משמש כחבר דירקטוריון בראשון, ונשיא בשני.

בשיתוף פעולה מול ויקימדיה שוויץ, עזרתי לפתח אפליקציה למידע רפואי לא-מקוון. נכון להיום קיימות 10 גרסאות שונות של שפות, עם יותר מ-150,000 הורדות, מתוכן כ-80% נעשו במדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית בממוצע. אפליקציות אלו מגיעות לקהל יעד אשר לא תמיד מחזיק בגישה לתוכן החופשי שלנו. בעקבות עבודה מול צוות ויקימדיה, אפליקציית האנדרואיד העיקרית בקרוב תזכה לשדרוג בנוגע לאפשרות הגישה אליה מחוץ לרשת.

חקרתי ופרסמתי בנוגע לוויקיפדיה בכתבי עת המבוססים על ביקורת עמיתים, וכמו כן דיברתי לגבי החשיבות של מה שאנחנו עושים. זאת במסגרת מתן הרצאות בכנסים אקדמיים, הרצאות לעיתונות והרצאות לסטודנטים. הייתי מעורב במספר שיתופי פעולה עם ארגונים בעלי זיקה אלינו, ביניהם academic journals, ארגון הבריאות העולמי, ואוניברסיטת קליפורניה בסן פרנסיסקו.

אימות האימות מתבצע על ידי ועדת הבחירות, או על ידי חבר צוות בקרן ויקימדיה.
זכאות:   אומת
אומת על ידי: Matanya (talk) 21:08, 19 April 2017 (UTC)[reply]
זיהוי:   אומת
אומת על ידי: Jalexander--WMF 23:45, 17 April 2017 (UTC)[reply]

Abbad Diraneyya (عباد ديرانية)

عباد ديرانية (talk meta edits global user summary CA  AE)

מידע על המועמדים
 
עבד מטייל על רקע הנופים של Dana's Biosphere Reserve.
  • פרטים אישיים:
    • שם: Abbad Diraneyya
    • גיל: 20
    • מיקום: עמאן, ירדן
    • שפות: ערבית (שפת אם), אנגלית (דיבור שוטף), גרמנית וצרפתית (מיומנות מוגבלת)
  • חברות במיזמים:
    • חבר במיזמים מאז: 2009
    • פעילות במיזמים: ויקיפדיה הערבית (בעיקר), ויקיפדיה האנגלית וקומונס (לעתים)
הצהרת המועמד מה שאני מציע זה פשוט קבוצה נוספת של חוויות ויקימניות עשירות, ואני מקווה, קצת פרספקטיבה חדשה שמקורה באזור פחות מיוצג יחסית של העולם. כמו כל ויקימד מושבע אחר, אני נושא הרבה רעיונות ותקוות לעתיד שלנו אותם אני מעוניין לבטא, אבל הייתי מעדיף להימנע מלטעון שאני הולך להשתמש בהם כדי לשנות את כל התנועה שלנו בצורה טובה באופן חד משמעי. אם אבחר, אני אהיה רק חבר נוסף במועצת המנהלים שיבצע את משימותיו, ויחזור בהכרת תודה לקהילה הגדולה הזאת.
פעילות על-גבי ויקי עשיתי את עריכתי הראשונה בוויקיפדיה לפני יותר מעשר שנים, כשהייתי ילד קטן בבית הספר, מאוכזב מההיקף הקטן והעני של המשאבים אליהם הוא יכול לגשת בשפה שלו. מאז, ויקיפדיה גידלה אותי, חינכה אותי ועזרה לי לגדול ולהבין את העולם הרבה יותר טוב; היא לימדה אותי איך להיות סובייקטיבי, בעל כבוד הדדי, ולאמץ נקודת מבט לא משוחדת ככל האפשר בכל תחום שהוא.

פעילותי מתמקדת בעריכת תוכן וביצירת ערכים ארוכים ואיכותיים. עד כה, תרמתי יותר מאלף מאמרים בוויקיפדיה הערבית, כמעט 60 מהם היו מועמדים להיות ערכים טובים או מומלצים. יש לי תרומות שונות גם לפרויקטי אחות נוספים, כאשר סייעתי בהקמת ויקיברסיטה בערבית ויצרתי גם תוכן נרחב בוויקיספר ובוויקיחדשות בין היתר. מוקדם יותר השנה, סיימתי ופרסמתי בצורה מקוונת את הספר הראשון שלי, "Hikayat Wikipedia (הסיפור של ויקיפדיה)", אשר נצפה והורד על ידי כמה אלפי אנשים. אני מבצע גם הרבה עבודות תחזוקה. הייתי שגריר מקוון של תכנית החינוך של ויקיפדיה (מצרים), מתאם ספריית ויקיפדיה (בשפה הערבית), וחבר בצוות ה-OTRS לפרקי זמן שונים. בשנת 2017, סייעתי בניהול התהליך האסטרטגי במסגרת קהילת דוברי העברית בתור מתאם אסטרטגי.

פעילות מחוץ-לוויקי הייתי מייסד שותף של ויקימדיה לבנט, אחת מהשלוחות הראשונות של ויקימדיה במסגרת עולם דוברי הערבית. טרם לכן, השתתפתי בתור אחד ממספר מצומצם של שגרירים מטעם תכנית החינוך של ויקיפדיה בירדן, וסייעתי בהיכרות של פרויקט ויקי אוהבת אתרי מורשת לירדן ולסוריה, חרף אירועי המלחמה, בשנים 2013 ו-2014. לאחר הקמתה של ויקימדיה לבנט, שימשתי כסגן המנהל של WikiArabia, ועידה אזורית בה השתתפו נציגים ממעל ל-20 מדינות, אשר התקיימה בעמאן במרץ 2016. היה לי גם העונג להשתתף בוויקימניה בהונג קונג ובלונדון, בנוסף למספר אירועי ויקי בינלאומיים אחרים. נכון להיום, אני פעיל בהדרכה ובסיוע לסטודנטים מהאוניברסיטה שלי לתרום ערכים חדשים לוויקיפדיה.
אימות האימות מתבצע על ידי ועדת הבחירות, או על ידי חבר צוות בקרן ויקימדיה.
זכאות:   אומת
אומת על ידי: Ruslik (talk) 08:26, 15 April 2017 (UTC)[reply]
זיהוי:   אומת
אומת על ידי: Jalexander--WMF 00:54, 20 April 2017 (UTC)[reply]

María Sefidari (Raystorm)

Raystorm (talk meta edits global user summary CA  AE)

מידע על המועמדים
 
מריה ספידארי
  • פרטים אישיים:
    • שם: María Sefidari
    • גיל: 34
    • מיקום: מדריד, ספרד
    • שפות: ספרדית (שפת אם), אנגלית (שימוש שוטף), צרפתית (בינוני), איטלקית (יכולת הבנה), קטלאנית (יכולת הבנה), פייתון (לומדת!), פורטוגזית (יכולת הבנה)
  • חברות במיזמים:
    • חבר במיזמים מאז: 5 במרץ 2006
    • פעילות במיזמים: ויקיפדיה הספרדית (מפעילה וביורוקרטית) בעיקר, בצורה אקראית גם ויקיפדיה האנגלית (מנטרת), קומונס, וויקינתונים.
הצהרת המועמד שלום! הקדשתי את זמני במסגרת כהונתי כסגן יו"ר כדי "להחזיר את קרן ויקימדיה למסלול המעצים את הקהילה שלנו" על מנת להביא ידע חופשי לעולם. longimtime Wikimedian, אני יודעת שעבודתנו טרם הושלמה - ואני שואפת להמשיך ולרתום את הניסיון, הכושר והיכולות שלי לשירות התנועה שלנו.
פעילות על-גבי ויקי אני ויקימדית ותיקה, בעיקר יוצרת תוכן. הייתי עורכת למעלה מ-11 שנים. התחלתי בוויקיפדיה האנגלית (היכן שכתבתי ערך מומלץ), ולאחר מכן המשכתי לוויקיפדיה הספרדית, שם תרמתי בצורה משמעותית ל-14 מאמרים מומלצים, ושם אני מכהנת כמפעילה וכביורוקרטית מאז 2007.

אני גם עורכת בקומונס ובוויקינתונים. אני כרגע מנהלת את אתגר ה#100wikidays - ונכון להיום הדבר מתנהל היטב. אני מפעילה גם בוט ארכוב פעיל, RaystormBot.

לקחתי חלק במספר רב של יוזמות שונות - יצרתי את יזמת Spanish LGBT Wikiproject המוצלחת וכמו כן תיאמתי וארגנתי מספר תחרויות עריכה, כמו לדוגמה: UN Women and Wikipedia, Iberoamerican women, ו-BBC 100 Women. המחויבות שלי היא לסייע לקולות שאינם מיוצגים כראוי לזכות בייצוג נאות, ולהילקח בחשבון במסגרת פגישות הדירקטוריון, ואני עובדת לשם כך כל יום.

פעילות מחוץ-לוויקי אני סגן יו"ר חבר הנאמנים של קרן ויקימדיה. הצטרפתי בתקופה שניתן לתאר כנקודת השפל הגדולה בתחילת השנה שעברה, ועבדתי עם הנאמנים האחרים על מנת לשפר את המצב. מאז, מינינו מנכ"לית חדשה, התחלנו את התהליך האסטרטגי, פעלנו לטובת הגדלת השקיפות, הצבנו את המאבק בהטרדות בעדיפות גבוהה, ואישרנו את רזולוציית ההשפעה על הסביבה.

כיום, חבר הנאמנים נמצא במצב טוב בהרבה. יש עדיין עבודה לבצע, אבל אנחנו על הנתיב הנכון בדרך לעמוד בציפיות. אני מאמינה בשיתוף פעולה, הקשבה והתחשבות בכל נקודות המבט השונות, איתור והבנה של בעיות עקרוניות ומציאת בסיס משותף להתקדם הלאה.

הגיוון של התנועה שלנו הוא דבר שחשוב לי, ותמיד פעלתי בכיוון זה. בטרם הצטרפתי לדירקטוריון, הייתי חברה ואוצרת ראשונה בוועדת השלוחות, כאשר הכרנו קבוצות משתמשים, הייתי גם חברה בוועדת ה-IEG, ותמכתי ב-Iberocoop עוד מימיו הראשונים.

הייתי חברה מייסדת, וסגן הנשיא הראשונה של ויקימדיה ספרד. סייעתי בהקמת ובמתן ייעוץ ל-Wikimujeres. ייעצתי גם ל'Whose Knowledge? ואני מסייעת בצורה שוטפת באירועים המתקיימים במדריד.

אני מלמדת בבית הספר לתקשורת דיגיטלית, תרבות ואזרחות לתואר שני באוניברסיטה ספרדית.

אימות האימות מתבצע על ידי ועדת הבחירות, או על ידי חבר צוות בקרן ויקימדיה.
זכאות:   אומת
אומת על ידי: Ruslik (talk) 20:55, 16 April 2017 (UTC)[reply]
זיהוי:   אומת
אומת על ידי: Jalexander--WMF 00:54, 20 April 2017 (UTC)[reply]

Peter Gallert (Pgallert)

Pgallert (talk meta edits global user summary CA  AE)

מידע על המועמדים
 
פיטר ב-WikiIndaba, הכינוס של הוויקימדים האפריקנים, שנת 2017
  • פרטים אישיים:
    • שם: Peter Gallert
    • גיל: 46
    • מיקום: וינדהוק, נמיביה
    • שפות: de-N, en-4, af-2
  • חברות במיזמים:
    • חבר במיזמים מאז: 2008
    • פעילות במיזמים: בעיקר ויקיפדיה האנגלית. תיעדתי מקצת מפעילותי במטא ובקומונס, ויש לי עוד תרומות מצומצמות במספר פרויקטים נוספים.
הצהרת המועמד הקרן זקוקה למועצה שקופה, כנה ופתוחה, על מנת לזכות באשראי מצד הנכס הגדול ביותר שלנו, העורכים. אני פועל להשגת ערכים אלה ואתייצב לצדם. יש לי את היכולת לעשות את העבודה, ואני מוכן לקבל על עצמי את האחריות.
פעילות על-גבי ויקי אני עורך ערכים בנמיבית מזה מספר שנים. אף שמספר העריכות שלי (בסביבות ה-17 אלף בכל הפרויקטים) נמוך בהשוואה למועמדים אחרים, אנא שקלו את התוצאות. אני מאמין שהובלתי לשינוי חיובי בסיקור הפוליטיקה, הגאוגרפיה וההיסטריה הנמיבית.

אני ידוע ככל הנראה בעיקר הודות לOral citations experiment, ניסיון שנוי במחלוקת לשכנע עורכים נוספים לאפשר ציטוטים למקורות שבעל פה, על מנת להתאים לחברות בהן האמצעי העיקרי להעברת ידע הוא בעל פה.

יצא לי לפגוש באופן אישי את כל העורכים הקבועים בנמיבית, והייתי שותף לפגישות הראשונות של הוויקיפדים הנמיבים. לרוע המזל, אנו נכללים בשולחן אחד, סימן לעד כמה קשה להרחיב את הפרויקטים של ויקימדיה בדרום אפריקה. זאת למרות כל הסדנאות והפעילויות באוניברסיטאות שארגנתי, ולמרות התמיכה של מוסדות חיצוניים. ראו את Signpost of December 2016 למידע נוסף אודות הקשיים הללו.

פעילות מחוץ-לוויקי נתתי הרצאות במספר כנסים, השתתפתי בוויקימניה (4 פעמים) וב-WikiIndaba (פעמיים), וארגנתי מרתון עריכה ומספר פעילויות שטח. פרסמתי גם תוכן אקדמי על ויקיפדיה, על תפקידה בתחום הידע האנושי, על גישתה ביחס למאגרי ידע בכתב ובעל פה, על הקונפליקט ביחסיה עם הידע המקומי ועם הקהילות המרכיבות אותה, ועל היבטים רבים אחרים. בשלושה מהמחקרים שלי קיבלתי מענקים מהקרן, וכתבתי בבלוג הגלובלי של הקרן וכן ב-"Signpost". ראו את דף המשתמש שלי, אשר כולל רשימה ארוכה למדי של אירועים שבהם הייתי מעורב, וקישורים לסרטונים, למצגות ולדפי אינטרנט המציגים את פעילותי.

אני מלמד ניהול רשתות באוניברסיטת נמיביה למדע וטכנולוגיה, וכיהנתי בתפקידי ניהול שונים באוניברסיטה שלי למשך כמעט עשור. מחשיפה זו שאבתי את ניסיוני ב:

  • ניהול והיגוי של תהליכי העסקה ואיתור מועמדים פוטנציאליים,
  • קריאה והבנה של שפה משפטית,
  • ביצוע עבודה באיכות גבוהה לפי לוח זמנים שנקבע מראש,

אלו הן יכולות שאני מוכן לשתף עם חבר הנאמנים, במידה ויש לכם אמון בי.

אימות האימות מתבצע על ידי ועדת הבחירות, או על ידי חבר צוות בקרן ויקימדיה.
זכאות:   אומת
אומת על ידי: Mardetanha talk 19:48, 19 April 2017 (UTC)[reply]
זיהוי:   אומת
אומת על ידי: Jalexander--WMF 20:15, 20 April 2017 (UTC)[reply]

Yuri Astrakhan (yurik)

yurik (talk meta edits global user summary CA  AE)

מידע על המועמדים
 
Yuri Astrakhan (yurik)
(credit Matthew Roth)
  • פרטים אישיים:
    • שם: Yuri Astrakhan
    • גיל: 40
    • מיקום: ניו יורק
    • שפות: Russian-N, English-4, French-1
הצהרת המועמד התוכן והקהילה מובילים את ויקיפדיה להצלחה, אסור לקחת אף אחד מהם כמובן מאליו. קהילה משגשגת דורשת דרכים טובות יותר ליצור אינטראקציה, לנהל ולייצר. תוכן טוב חייב להתכתב עם הקוראים, להיות אינטראקטיבי וקל להבנה. העבודה הטכנית והפעילות הקהילתית שלי תעזור לדירקטוריון להתייעל/להתמקד
פעילות על-גבי ויקי אני תורם למדיה-ויקי בתור מסייע למתנדבים מזה שנים רבות, החל מיצירת MediaWiki API בשנת 2006. עד לאחרונה, עבדתי גם בקרן ויקימדיה במשך ארבע שנים, במסגרת זו הובלתי את ויקיפדיה אפס וריכזתי מאמצי הנדסה אינטראקטיביים. אני אחד מחמשת התורמים העיקריים לקובצי הקוד של MediaWiki.

בקרן ויקימדיה, עבדתי על הוספת מפות אינטראקטיביות לערכים, ושיתפתי פעולה עם קהילות ויקיפדים ו"ויקימסעים" בשפות שונות לצורך שיפור הטכנולוגיה החדשה.

בתור מתנדב, יצרתי את Signpost, <graph>, GSP example, night sky, ו-graph template collection. יצרתי גם את Commons Datasets, המאפשר לפרויקטים להשתמש מחדש בתוכן מעבר לתמונות, ומפלס את הדרך לshared multilingual templates.

אני מרגיש ש-wikiverse הפך שאנן עם ההצלחה שלנו, וצריך להתמקד מחדש כדי להמשיך ולהשתפר. בדיוק כמו במוזיאונים, התוכן שלנו צריך להיות שובה לב, מלא במולטימדיה אינטראקטיבית, וממוקד בלמידה. אני מאמין שהתוכן של ויקיפדיה הוא "סטטי מדי", ולעתים קרובות לא מספר סיפור מרתק.

הקוראים צריכים אינטראקציה כדי ללמוד טוב יותר. העורכים צריכים כלים טובים כדי ליצור ולתחזק תוכן, וכדי לשתף פעולה בקלות זה עם זה. הבה נשים את צרכי העורכים קודם, נתרכז ברשימת הדרישות, ונימנע מניסיון להחליף את העורכים באלגוריתמים.

פעילות מחוץ-לוויקי אני משתתף בצורה סדירה באירועי קהילה שונים, לרבות ויקימניה, מפגש המפתחים (האקתון), ומפגשים מקומיים היכן שאני מתגורר (ניו יורק). הופעתי במספר רב של כנסי חינוך, רלוונטיים לוויקי כמו גם כלליים, בארמניה, אוקראינה, רוסיה, וארה"ב. אני שואף ליידע אנשים אודות הערכים שוויקיפדיה מייצגת, האופן שבו היא פועלת והערך שהיא מביאה לעולם.

מחוץ לעולם הוויקי, עבדתי בעבר בתור מנהל טכנולוגיות ראשי בחברת השקעות, הענקתי ייעוץ טכנולוגי למספר בנקים, השתתפתי בפסטיבל ״האיש הבוער״ מזה שנים רבות, ואירחתי מטיילי קאוצ'סרפינג. אני נהנה מטיולים רגליים, מחנאות, מחנאות עם גיטרה, כמו גם מחיי העיר. לאחרונה הצטרפתי לאלסטי, המפתחת של טכנולוגיית הקוד החופשי העומדת מאחורי החיפוש בוויקיפדיה. שם, אני ממשיך לשפר את טכנולוגיית הקרטוגרפיה אשר משמשת את ויקיפדיה.

אשתי מעודדת את הרגלי הוויקי שלי, אבל עם חריגה ביחס לאירועים מיוחדים, אני משתדל לשמור על שיווי משקל ביחס לשעות העבודה/התנדבות/משפחה שלי.

אימות האימות מתבצע על ידי ועדת הבחירות, או על ידי חבר צוות בקרן ויקימדיה.
זכאות:   אומת
אומת על ידי: KTC (talk) 00:20, 20 April 2017 (UTC)[reply]
זיהוי:   אומת
אומת על ידי: Jalexander--WMF 00:54, 20 April 2017 (UTC)[reply]

Abel Lifaefi Mbula (BamLifa)

BamLifa (talk meta edits global user summary CA  AE)

מידע על המועמדים
 
עדיין עובד קשה
  • פרטים אישיים:
    • שם: Abel Lifaefi Mbula
    • גיל: 25
    • מיקום: קיסנגאני, הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו
    • שפות: צרפתית (כמעט שפת אם), אנגלית (מקצועי), לינגאלה (שפת אם)
  • חברות במיזמים:
    • חבר במיזמים מאז: 2015
    • פעילות במיזמים: ויקיפדיה הצרפתית (עיקרי), ויקיפדיה האנגלית, מטא-ויקי, קומונס, ויקיפדיה הלינגאלית (לעתים)
הצהרת המועמד חלפו למעלה מ-10 שנים מאז שתנועת ויקימדיה החלה. אבל, אבוי... ההיבטים המעשיים הנוגעים לאפריקנים (שחורים) ולקהילות נוספות מארצות דרומיות זוכים פעמים רבות להתעלמות במסגרת קבלת ההחלטות האסטרטגיות של התנועה. זהו מכשול אמיתי שימנע מהתנועה מלהגשים את מטרתה הסופית, כך שאני מבקש לשמש כקולן של הקהילות ה״מקופחות״ האלו במועצה.
פעילות על-גבי ויקי בדומה לרבים, גם אני התחלתי לתרום לוויקיפדיה ממגוון כתובות ip שונות בשנת 2008. התרומות שלי לא היו סדירות. מאז 2015, אני משתתף בצורה פעילה בוויקיפדיה הצרפתית ובקומונס. הפעילות שלי לא מסתיימת שם. אני פעיל גם בוויקיפדיה האנגלית, הלינגאלית (שפה לאומית ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו), במטא-ויקי, ועוד.

יש לי רקע במחשבים, אבל אני טיפוס של ״בצע והמתן״. לעיתים אני פעיל בקבלת פניהם של חדשים (כמה שאני אוהב לעזור להם בצעדיהם הראשונים!) או בפרוייקטי תרגום (בעיקר באנגלית, צרפתית, ולינגאלית). הפרויקטים של שיפור האנציקלופדיה מעניינים אותי במיוחד, כך שאני מקדיש את זמני לבקרה, סקירה חוזרת, הוספת תוכן, ועוד. אני גם מבצע ניטור על מנת לגלות מה השתנה באנציקלופדיה מאז ההתחברות האחרונה שלי. וזאת מבלי לשכוח את הפרויקטים השונים הרלוונטים לאפריקה: Afripedia, Wiki Indaba, Kiwix, ועוד.

פעילות מחוץ-לוויקי בתור מורה, אני מלמד את תלמידי מבוא לוויקיפדיה. אני מנצל את זמני ללמד אנשים אודות האנציקלופדיה הזאת, להשיב על שאלות (לעתים קשות, אפילו נוכח האמינות של ויקיפדיה), ולשכנע אותם לגבי הפוטנציאל של ויקיפדיה ושאר הפרוייקטים מסביב.

אני מתגורר בארץ בה לאנשים רבים קיים קושי בגישה לאינטרנט, כך שאני עובד קשה על מנת שלכולם תהיה גישה לוויקיפדיה באמצעות תוכנת Kiwix. מאז שנת 2015, מרבית הסטודנטים שלי, וכן אחרים, עושים שימוש בתוכנה זו ומאוד מרוצים ממנה. אני חושב על כיצד לאפשר לרוב של האנשים המקופחים ליהנות מגישה לוויקיפדיה. אני מתלבט האם זה רעיון טוב להצטרף לפרויקט של פייסבוק המקדם אינטרנט חופשי באפריקה. פרויקטים נוספים שאני מתכנן מתמקדים בעידוד אפריקאים בכלל, ותושבי קונגו בפרט, לתרגם את ויקיפדיה לשפות המקומיות שלהם, להעלות את המורשת של אבותיהם על גבי קומונס, ועוד.

אימות האימות מתבצע על ידי ועדת הבחירות, או על ידי חבר צוות בקרן ויקימדיה.
זכאות:   אומת
אומת על ידי: Ruslik (talk) 19:11, 20 April 2017 (UTC)[reply]
זיהוי:   אומת
אומת על ידי: Jalexander--WMF 19:09, 20 April 2017 (UTC)[reply]