Strategi 2015/Konsultation med gemenskapen

This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia Foundation/2015/Community consultation and the translation is 79% complete.
Outdated translations are marked like this.

Wikimedia-stiftelsen (Wikimedia Foundation; WMF) är en icke-vinstdrivande, volontär organisation som stödjer och driver stora Wiki-baserade kunskapsprojekt, som exempelvis Wikipedia. I samarbete med tusentals dedikerade volontärer som bidragsgivare och läsare, strävar vi ständigt efter att få våra projekt att växa, och expandera deras globala täckningsyta så att vi kan dela med oss av gratis, flerspråkigt och lärorikt material med hela världen.

Strategy consultation report

Din vision spelar roll. Vi arbetar på en strategi för WMF, och vi behöver några inledande tankar om framtiden. Vi samlar information från personer som dig. Expertisen och perspektivet du bidrar med kommer hjälpa oss att bredda vår vy och generera ett resultat som verkligen representerar vår delade målsättning. Vi kommer läsa dina bidrag för att få hjälp med att formulera vår strategi, vilken vi i vår tur kommer dela med gemenskapen för att få konstruktiva kommentarer och feedback.

Om du vill ha mer information, vänligen ta en titt på “Bakgrund” eller läs det här blogginlägget (engelska).

Hur kan du delta?

Läs scenariot nedan och svara på frågorna på diskussionssidan.

Scenariot

Internetmiljön förändras. Under de närmaste tre åren räknar vi med att se kraftfullare genomslag från minst två stora globala trender:

  • Världen blir mobil. Trender visar att mobila enheter håller på att bli den primära (och ofta den enda!) metoden för internetåtkomst för de flesta människorna i världen. Våra webbplatser måste vara helt förberedd för detta.
  • Nästa miljard internetanvändare kommer online (inklusive ett betydande antal från Asien, Latinamerika och Afrika). Dessa användare kan ha få eller inga förutfattade meningar om något av Wikimedia-projekten och kan ha nya motiv för att delta när de gör det.

Frågorna

  1. Vilka stora trender skulle du identifiera, utöver mobilanvändning och den nästa miljarden användare?
  2. Utifrån de framtida trender som du tycker är viktiga, hur skulle blomstrande och friska Wikimedia-projekt se ut?

Berätta vad du tänker

Bidra till att forma Wikimedia Foundations framtid genom att klicka på knappen nedan. Dina tankar är uppskattade när vi påbörjar denna process.

Vi ber dig vara uppmärksam på att alla svar publiceras offentligt, och att genom att delta här överlämnar du dina svar till allmänheten, så att vi kan använda eller ge ut dem i syfte av forskning eller annat. Var god och undvik därför att dela med dig av privat information här.