Strategie voor 2015/Consultatie van de gemeenschap

This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia Foundation/2015/Community consultation and the translation is 95% complete.
Outdated translations are marked like this.

De Wikimedia Foundation (WMF) is een non-profit liefdadigheidsorganisatie die op wiki gebaseerde kennisprojecten zoals Wikipedia ondersteunt en uitvoert. Wij werken met duizenden gemotiveerde vrijwilligers en lezers en streven er voortdurend naar om onze projecten te laten groeien en hun wereldwijde bereik te vergroten zodat we gratis, meertalige en educatieve inhoud met de wereld kunnen delen.

Strategy consultation report

Uw visie doet ertoe. Wij werken aan een strategie voor de WMF en we hebben een aantal voorlopige overwegingen nodig over de toekomst. Wij verzamelen informatie van mensen zoals u. Zowel uw expertise als uw mening helpen ons onze blik te verruimen om tot een conclusie te komen die écht representatief is voor onze gezamenlijke doelen. Wij zullen uw bijdragen lezen ter ondersteuning bij het opstellen van onze strategie, die wij met de gemeenschap zullen delen en waarbij wij haar mening erover willen horen.

Meer weten? Raadpleeg Achtergrond of bekijk deze blog post.

Hoe kunt u deelnemen?

Lees het onderstaande scenario en beantwoord de vragen op de discussiepagina.

Het scenario

Het internet is aan het veranderen. In de komende drie jaar verwachten wij een grotere invloed te zien van ten minste twee grote mondiale ontwikkelingen:

  • De wereld wordt steeds mobieler. Trends tonen aan dat mobiele apparaten voor de meeste mensen wereldwijd de belangrijkste (en vaak enige!) methode worden voor toegang tot internet. Onze websites moeten hier volledig op voorbereid zijn.
  • De volgende miljard internetgebruikers komt eraan (waaronder een aanzienbaar aantal uit Azië, Latijns-Amerika en Afrika). Deze gebruikers hebben weinig tot geen (voor)kennis van de Wikimedia-projecten en zouden nieuwe redenen kunnen hebben om deel te nemen.

De vragen

  1. Welke belangrijke trends zou u vaststellen naast mobiel gebruik en de volgende miljard gebruikers?
  2. Hoe zien goedlopende en gezonde Wikimedia-projecten er volgens u uit, rekening houdend met toekomstige trends die volgens u belangrijk zijn?

Vertel ons wat u ervan vindt

Help ons vorm te geven aan de toekomst van de Wikimedia Foundation door op de onderstaande knop te klikken. Uw input aan de start van dit proces wordt door ons gewaardeerd.

Vergeet niet dat alle antwoorden openbaar worden gemaakt en dat u ze vrijgeeft in het publieke domein zodra u ze verstuurt, opdat wij ze kunnen gebruiken of vrijgeven voor onderzoek of andere doeleinden. Gelieve geen privé-informatie vrij te geven.