Στρατηγική/Ίδρυμα Wikimedia/2015/Διαβούλευση με την κοινότητα

This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia Foundation/2015/Community consultation and the translation is 100% complete.

Το ίδρυμα Wikimedia (WMF) είναι μη κερδοσκοπικός, κοινωφελής οργανισμός, ο οποίος υποστηρίζει και λειτουργεί εγχειρήματα γνώσης σε περιβάλλον wiki όπως η Βικιπαίδεια. Εργαζόμενοι με χιλιάδες αφοσιομένους εθελοντές συνεισφέροντες και αναγνώστες, προσπαθούμε συνεχώς να μεγαλώσουμε τα εγχειρήματά μας και να διευρίνουμε την παγκόσμια απεύθυνσή τους έτσι ώστε να μοιραστούμε πολύγλωσσο, εκπαιδευτικό περιεχόμενο με τον κόσμο.

Αναφορά διαβούλευσης στρατηγικής

Το όραμά σου μετράει. Επεξεργαζόμαστε μία στρατηγική για το WMF και χρειαζόμαστε κάποιες προκαταρκτικές σκέψεις για το μέλλον. Μαζεύουμε πληροφορίες από ανθρώπους σαν και σένα. Η εξειδίκευση και η οπτική που φέρνεις θα μας βοηθήσει να διευρύνουμε την σκέψη μας και να πράξουμε κάτι το οποίο θα είναι πραγματικά αντιπροσωπευτικό των κοινών μας στόχων. Θα διαβάσουμε τις συνεισφορές σου ώστε να βοηθηθούμε να σχηματίσουμε τη στρατηγική μας, την οποία θα κοινοποιήσουμε στην κοινότητα για σχόλια.

Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε διάβασε το «Υπόβαθρο» ή δες αυτή την ανάρτηση στο ιστολόγιό μας

Πώς μπορείς κι εσύ να συμμετέχεις;

Παρακαλώ διάβασε το παρακάτω σενάριο και απάντησε τις ερωτήσεις στη σελίδα συζήτησης.

Το σενάριο

Το περιβάλλον του Διαδικτύου αλλάζει. Στα επόμενα τρία χρόνια περιμένουμε να δούμε ισχυρότερη επίδραση από τουλάχιστον δύο μεγάλες παγκόσμιες τάσεις:

  • 'Ο κόσμος μπαίνει στην κινητή τηλεφωνία' . Οι τάσεις δείχνουν ότι οι φορητές συσκευές γίνονται η κύρια (και συχνά μόνη!) μέθοδος πρόσβασης στο Internet για τους περισσότερους ανθρώπους παγκοσμίως. Οι ιστότοποί μας πρέπει να είναι πλήρως προετοιμασμένοι για αυτό.
  • Οι επόμενο δισεκατομμύριο χρηστών του Διαδικτύου έρχονται σε απευθείας σύνδεση (συμπεριλαμβανομένου ενός σημαντικού αριθμού από την Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική). Αυτοί οι χρήστες μπορούν να έχουν λίγη ή και καθόλου γνώση για κάθε έργο του Wikimedia και μπορεί να έχουν νέα κίνητρα για τη συμμετοχή τους.

Οι ερωτήσεις

  1. Ποιες κύριες τάσεις θα αναγνώριζες εκτός από την τάση για τα κινητά και το επόμενο δισεκατομμύριο χρηστών;
  2. Με βάση τις μελλοντικές τάσεις που θεωρείς σημαντικές, πως θα έμοιαζαν τα ακμαία και υγιή εγχειρήματα του Wikimedia;

Πες μας τι σκέφτεσαι

Βοήθησέ μας να σχηματίσουμε το μέλλον του Ιδρύματος Wikimedia κάνοντας κλικ στο παρακάτω κουμπί. Έκτιμούμε τη συνεισφορά σου καθώς ξεκινάμε αυτή τη διαδικασία .

Παρακαλούμε να θυμάσαι ότι όλες οι απαντήσεις είναι δημόσιες και ότι υποβάλλοντάς τες εδώ τις παραχωρείς ως δημόσιο κτήμα, έτσι ώστε να μπορούμε να τις εκδόσουμε για ερευνητικούς ή άλλους σκοπούς. Παρακαλούμε μην δώσεις προσωπικά δεδομένα εδώ.