Strategia 2015/Yhteisökonsultaatio

This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia Foundation/2015/Community consultation and the translation is 89% complete.
Outdated translations are marked like this.

Wikimedia Foundation (WMF) on voittoa tavoittelematon hyväntekeväisyysorganisaatio, joka tukee ja hoitaa suuria wikipohjaisia tietoprojekteja kuten Wikipediaa. Yhteistyössä tuhansien omistautuneiden vapaaehtoisavustajien ja lukijoiden kanssa pyrimme jatkuvasti kasvattamaan projektejamme ja laajentamaan niitä maailmanlaajuisesti, jotta voimme jakamaan ilmaiseksi monikielistä ja opettavaista sisältöä maailman kanssa.

Strategy consultation report

Sinun visiosi on tärkeä. Me työskentelemme WMF:n strategian parissa, ja tarvitsemme joitakin alustavia ajatuksia tulevaisuudesta. Keräämme tietoa juuri sinunlaisiltasi ihmisiltä. Asiantuntijuutesi ja näkökulmasi auttavat meitä laajentamaan ajatusmaailmaamme ja luomaan lopputuloksen, joka todella edustaa tavoitteitamme. Tulemme tutkimaan ehdotuksesi muodostaaksemme strategiamme, jonka jaamme yhteisömme kanssa pyytääksemme kommentteja.

Jos haluat lisätietoja, tutustu taustoihin tai lue tämä artikkeli.

Miten voin osallistua?

Lue alla oleva skenaario, ja vastaa kysymyksiin keskustelusivulla.

Skenaario

Internet-ympäristö muuttuu. Odotamme seuraavien kolmen vuoden kuluessa vaikutuksen lisääntymistä ainakin kahdelta suurelta maailmanlaajuiselta kehityssuunnalta:

  • Maailma muuttuu mobiiliksi. Kehitys osoittaa mobiililaitteiden olevan tulossa suurimmalle osalle maailman ihmisistä ensisijaiseksi (ja usein ainoaksi!) tavaksi päästä internetiin. Sivuistoidemme tulee olla täysin valmiita tähän.
  • Seuraavat miljardi käyttäjää tulevat internetiin (tähän sisältyy merkittävä määrä käyttäjiä Aasiasta, latinalaisesta Amerikasta ja Afrikasta). Näillä käyttäjillä saattaa olla vain vähän tai ei lainkaan ennakkotietoa mistään Wikimedian projektista, ja tullessaan heillä voi olla uudenlaisia perusteita osallistumiselle.

Kysymykset

  1. Mitä muita suuria kehityssuuntia uskoisit syntyvän mobiilikäytön ja seuraavien miljardin netinkäyttäjän lisäksi?
  2. Millaisina näkisit kukoistavat ja terveet Wikimedia-projektit tärkeiksi kokemiesi tulevaisuuden kehityssuuntien valossa?

Kerro meille, mitä mieltä olet

Auta kehittämään Wikimedia Foundationin tulevaisuutta klikkaamalla alla olevasta painikkeesta. Arvostamme panostasi päästäksemme tämän prosessin alkuun.

Muista kuitenkin, että kaikki vastaukset ovat julkisia ja että täältä lähettämäsi vastaukset julkaistaan public domain -lisenssillä, jotta voimme käyttää tai julkaista niitä tutkimukseen tai muihin tarkoituksiin. Älä jaa täällä yksityistä tietoa.