2015 Stratégia/Közösségi konzultáció

This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia Foundation/2015/Community consultation and the translation is 100% complete.

A Wikimédia Alapítvány (WMF) egy nonprofit, karitatív szervezet, amely támogatja és egyben működteti a főbb wiki-alapú projekteket, mint, amilyen a Wikipédia is. Mi elkötelezett önkéntes szerkesztők és olvasók ezreivel dolgozunk, akik folyamatosan azon vagyunk, hogy bővítsük projektjeinket és kitágítsuk globális szintre azokat, melyek segítségével mi ingyenesen, több nyelven oktatási tartalmakat osszunk meg a világgal.

Stratégiai konzultáció jelentése

Számít a véleményed. Azon dolgozunk, hogy kialakítsunk egy stratégiát a WMF számára és ezért szükségünk van előzetesen gondolatokra a jövővel kapcsolatosan. Mi olyan emberektől gyűjtünk információkat, mint te vagy. Szakértelmed és látószöged segít kitágítani meglátásaink körét és ennek eredményeképpen valóban a közös céljainkat hivatott képviselni. Mi elolvassuk hozzászólásaidat, melyekkel segítesz kialakítani stratégiánkat, melyeket a közösséggel a hozzászólások elküldésével oszthatsz meg.

Ha szeretnél több információhoz jutni, akkor nézd át a Háttér, vagy kattints a out this blog post oldalra.

Hogyan vehetsz részt?

Kérjük olvasd el a folyamat menetét lentebb és válaszolj kérdéseinkre a vitalap oldalon.

A menetrend

Az internetes környezet változik. A következő három évben várakozásaink szerint három erőteljesebb hatással kell szembenéznünk, mely legkevesebb két fő globális trend lesz:

  • A világ mobillá változik. A trendek azt mutatják, hogy a mobileszközök elsődlegessé válnak (és gyakorta kizárólagossá!) az internetelérés módjai közt világszerte a legtöbb embernél. Oldalainknak fel kell készülniük erre.
  • A következő három milliárd internethasználó hamarosan online lesz (beleértve számtalan embert Ázsiából, Latin-Amerikából és Afrikából). Ezen felhasználóknak lehet, hogy nem kevés előítéltük lesz a Wikimédia projektjeivel kapcsolatban és lehet, hogy új motiváltsággal fognak rendelkezni a közreműködéseik során.

A kérdések

  1. Melyek a legfontosabb trendek, melyeket megjelölnél a mobilitással kapcsolatban a következő több milliárdnyi felhasználó részére?
  2. A jövőbeli trendeket alapul véve mik lesznek a Wikimédia projektek részére hasznosak és fontosak?

Mondd el nekünk, mit gondolsz

Segíts nekünk kialakítani a Wikimédia Alapítvány számára a jövőt azzal, hogy alul rákattintasz a gombra. Hozzájárulásod el fogjuk ismerni, amint elkezdjük ezt a folyamatot.

Kérjük, hogy vedd figyelembe, hogy minden választ nyilvánosan posztolunk és ezért te is csak public domain címen keresztül tudod őket elküldeni, melyeket mi fel fogunk használni kutatásunkban és egyéb célokra. Kérjük, hogy semmiképpen ne adj meg személyes adatokat itt.