Субвенције:Комитети

This page is a translated version of the page Grants:Committees and the translation is 31% complete.
Outdated translations are marked like this.
Комитети

Важан аспект програма финансирања Задужбине Викимедије је улога коју имају волонтерски комитети у пружању смерница и подршке подносиоцима пријава, као и у доношењу одлука о томе како треба расподелити средства. На основу препорука Стратегије, успостављамо комитете који омогућавају заједницама у сваком региону и тематским стручњацима да имају централну улогу у постављању приоритета и расподели средстава за одређене врсте иницијатива. Сваки од ових процеса има велику корист од постојеће експертизе, нових идеја и свести о потребним вештинама и околностима за локалне заједнице.

Регионални комитети

Једна од кључних области нове стратегије је важност омогућавања локалним заједницама да преузму већу улогу и одговорност за постављање приоритета у својим регионима, издвајању средстава за специфичне врсте иницијатива и осигуравању учешћа сродних партнерских организација. Сваки од ових процеса има велику корист од постојеће стручности, нових идеја и свести о потребним вештинама за локалну заједницу.

Почећемо са седам регионалних комитета који ће водити наше партиципативне процесе. Да бисте сазнали више информација о комитетима, посетите ову страницу. За више информација о сваком регионалном комитету, погледајте следеће везе:

Stipend and benefits

  • Stipend: The regional committee members may receive a stipend of $100 every 2 months to offset costs of participation. Stipends can be used to pay for childcare, internet, transportation and other costs that make volunteering possible
  • Skill development opportunities: The regional committee members will have access to skill building opportunities, including training on topics such as conflict transformation and nonviolent communication. Through their work on the tasks, members will also learn by doing.

Остали комитети

Тим за ресурсе заједнице такође планира да развије комитете за Фонд Викимедијине алијансе као и за Викимедијин фонд за истраживање и технологију. Два програмска комитета ће функционисати у сарадњи са регионалним комитетима приликом процене апликација у њиховим регионима. Више детаља о овоме биће дато како се будемо приближавали покретању оба ова фонда.

Policies and guidelines

See also