Субвенције:Комитети

This page is a translated version of the page Grants:Committees and the translation is 9% complete.
Outdated translations are marked like this.
Комитети

Важан аспект програма финансирања Задужбине Викимедије је улога коју имају волонтерски комитети у пружању смерница и подршке подносиоцима пријава, као и у доношењу одлука о томе како треба расподелити средства. На основу препорука Стратегије, успостављамо комитете који омогућавају заједницама у сваком региону и тематским стручњацима да имају централну улогу у постављању приоритета и расподели средстава за одређене врсте иницијатива. Сваки од ових процеса има велику корист од постојеће експертизе, нових идеја и свести о потребним вештинама и околностима за локалне заједнице.

Почећемо са седам регионалних комитета који ће водити наше партиципативне процесе. Да бисте сазнали више информација о комитетима, посетите ову страницу. За више информација о сваком регионалном комитету, погледајте следеће везе:

Stipend and benefits

  • Stipend: The regional committee members may receive a stipend of $100 every 2 months to offset costs of participation. Stipends can be used to pay for childcare, internet, transportation and other costs that make volunteering possible
  • Skill development opportunities: The regional committee members will have access to skill building opportunities, including training on topics such as conflict transformation and nonviolent communication. Through their work on the tasks, members will also learn by doing.

Остали комитети

Policies and guidelines

Committee Open Calls

See also